| Autor |
Zpráva |
|
omeg
|
 palivový filtr felicie
Nevíte někdo, kde je palivový filtr u Škody Felicie rok 97? A jak pracná je výměna. Dík
|
| 18.4.07, 20:44 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
 Re: palivový filtr felicie
omeg píše: Nevíte někdo, kde je palivový filtr u Škody Felicie rok 97? A jak pracná je výměna. Dík
u nádrže schovanej za tím kricím plechem kolem vejfucku na levej straně když si stoupneš zezadu, pokud máš tlapy jak medvěd tak je to trošku náročnější.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 18.4.07, 21:19 |
|
 |
|
Maty145
|
Mám škodu felicia r.v.2000,1,3 mpi a nemužu najít benzínový filtr.Nemuže se lišit jeho uložení oproti starším feldám?
|
| 24.4.07, 16:08 |
|
 |
|
Kristensen
|
Maty145 píše: Mám škodu felicia r.v.2000,1,3 mpi a nemužu najít benzínový filtr.Nemuže se lišit jeho uložení oproti starším feldám?
Mám dojem že ne, pokud zalezeš pod auto od levej strany, tak jak jde výfuk kolem nádrže přes zadní nápravu tak kolem tej nádrže je krycí plech (proti teplu od výfuku) tak ten filtr je schovanej za ním trošku jako nad nádrží.
|
| 24.4.07, 16:35 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
omeg píše: Nevíte někdo, kde je palivový filtr u Škody Felicie rok 97? A jak pracná je výměna. Dík
otázne je prečo ho chceš meniť?, podľa toho aký benzín tankuješ tie filtre sú dimenzované na 300 až 500tis km...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 24.4.07, 20:12 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
michalkatka píše: omeg píše: Nevíte někdo, kde je palivový filtr u Škody Felicie rok 97? A jak pracná je výměna. Dík otázne je prečo ho chceš meniť?, podľa toho aký benzín tankuješ tie filtre sú dimenzované na 300 až 500tis km...
miško pokud se podíváš do servisky u feldy , tak ten filtr se mění po ujetí 60.000 km, znám 13000 km a totálně ucpaný černo, že na to kde kdo kašle a pak odejde čerpadlo je normální, výměna to je lahůdka, já to teda bez spuštění nádrže neumím a jestli to někdo dokáže napište, mravenčíma ručičkama bych to pochopil, ale jak povolit objímku toho filtru a ten zkorodovaný vrut v plastu a sundat tu zadní objímku hadice, to nevím, pak jak dostat objímky nádrže na správné místo aby M osmičky nešly přes závit, je to někdy zdánlivě jednoduchě a pak pěkná zakopávka miloš
|
| 24.4.07, 20:42 |
|
 |
|
Kristensen
|
slovacek.milos píše: michalkatka píše: omeg píše: Nevíte někdo, kde je palivový filtr u Škody Felicie rok 97? A jak pracná je výměna. Dík otázne je prečo ho chceš meniť?, podľa toho aký benzín tankuješ tie filtre sú dimenzované na 300 až 500tis km... miško pokud se podíváš do servisky u feldy , tak ten filtr se mění po ujetí 60.000 km, znám 13000 km a totálně ucpaný černo, že na to kde kdo kašle a pak odejde čerpadlo je normální, výměna to je lahůdka, já to teda bez spuštění nádrže neumím a jestli to někdo dokáže napište, mravenčíma ručičkama bych to pochopil, ale jak povolit objímku toho filtru a ten zkorodovaný vrut v plastu a sundat tu zadní objímku hadice, to nevím, pak jak dostat objímky nádrže na správné místo aby M osmičky nešly přes závit, je to někdy zdánlivě jednoduchě a pak pěkná zakopávka miloš
Já to dělám následovně, ten šroubek co drží filtr mě zatím šel povolit vždy, tu sponku na hadici první, dostaneš v poho, horší je ta druhá a v tuchvíly přichází hrubá síla, prostě táhnu za filtr a šroubovákem tu hadičku svlíknu i se sponkou, no a pak vemu novej filtr, to jedno čůro máznu olejem nacpu dva prsty k tej sponce a dokud to bolestí vydržím tak ten filtr rvu zpět do té hadice i přes sponku no a pak najedou to prostě zkočí pžes to osazení a je tam zbytek už je pak hračka.
|
| 24.4.07, 21:33 |
|
 |
|
Kristensen
|
michalkatka píše: omeg píše: Nevíte někdo, kde je palivový filtr u Škody Felicie rok 97? A jak pracná je výměna. Dík otázne je prečo ho chceš meniť?, podľa toho aký benzín tankuješ tie filtre sú dimenzované na 300 až 500tis km...
na ty tvý kilometry zapomeň 60 000 maximálně a kolikrát je po něm už po 30 000
|
| 24.4.07, 21:34 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
ok, nebudem sa vadiť, už sme ten filter na dvoch feldách menili (bol čierny a zasraný), ale poruchu to neodstránilo, jeden prípad to bol potenciometer a v druhom vadný vstrekovač...
je pravda že príručku som nekukal...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 24.4.07, 22:06 |
|
 |
|
Jarda55
|
 palivový filtr
když,jsem ho měnil u felicie ,tak jsem sundal hadičky až u nadrže a vytáhl ,jsem ho i nima pod auto ještě jsem si na ně přivázal provázek tím jsem je potom protáhl zpátkÿ ,šlo to docela dobře
|
| 2.5.07, 19:34 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já teda nevím co máte za ruce, ale jinak jsem ten filtr nevydělal než že jsem musel spustit nádrž oba pásy dole,ten žáruvzdorný plech a tak jsem k tomu získal přístup jinak se mi to nikdy nepodařilo, jak povolit ty spony a nasadit druhý filtr, když nespustíš nádrž to teda nechápu miloš
|
| 2.5.07, 20:41 |
|
 |
|
puroslav
|
 palivový filtr felicia
Zdravím všechny , potřebuju radu , mam felicii 1.3 mpi r.v.1997 a problém mám v tom , že když vyjedu , stává se že motor ztratí otáčky , poškubává , začne mi problikávat kontrolka oleje , a někdy se to opět rozjede a někdy to chcípne . Většinou to pak hned nastartuju ale dnes to nešlo ani nastartovat , až mě kámoš tahal na laně tak to chytlo a rozjelo se , ale samozřejmě problém to nevyřešilo . Chtěl bych se zeptat jestli by to nemohl dělat palivový filtr , nebo co ? Poraďte , dík , Rosťa z Třince
_________________ puroslav
|
| 22.6.09, 20:20 |
|
 |
|
sharpers
|
já měním olej co 10tis km, při každe vyměně měnim olej filtr a vzduchový, při každe druhe palivový filtr a svíčky. zas tak drahe to neni....jen ten přistup k němu strašně na kkt
_________________ minulost : Elvírka - felicia glxi 95, 1.3bmm, červená tmavá+14" atlanty
nyní: peugeot 406 sedan, 1.8 16V Mistral, modrá metla
|
| 22.6.09, 20:22 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
sharpers píše: já měním olej co 10tis km, při každe vyměně měnim olej filtr a vzduchový, při každe druhe palivový filtr a svíčky. zas tak drahe to neni....jen ten přistup k němu strašně na kkt
no pokud to tak často měníš tak si kup osmičku hadici metr natáhni ji od čerpadla na tu trubku a ten filtr si dej do motoru ke stříkačce co mám feldy co jezdí 40.000 km ročně tak jsem to předělal miloš
|
| 22.6.09, 20:31 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
určitě to chce na vag, protože jak ste to tahali, jesli to neodsrala lambáda...vyčistit klapku, vyměnit filtr, zkusit vyměnit snímač otáček...co svíčky?...jo a u MPIček už sme 3x měnili zapal. lištu..tohle obhlídni a musí to šlapat jak švýcary 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 22.6.09, 21:32 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|