Autor |
Zpráva |
Marra
|
120 stále cuká
Zdravím Vás pánové,
mám problém. Už dlouho mě trápí problém se 120 M r.v.86. za jízdy to totiž mezi 2000 a 3000 otáčkami cuká.a to celkem dost, páč třeba v 80 ve zpětném zrcátku nic nevidím, jak to vibruje... znatelnější to je při tahu nebo větším zatížení auta, ale i prázdný vůz na lehký plyn cuká...dělá to v podstatě na všecky kvalty a teď co jsem zkoušel - karb - vyčištěn a následně vyměněn - bez výsledku, kabely, svíčky, filtr, cívka, regler, víko, palec kondenzátor, rozdělovač (vrchní část - bez ozubeného kolečka). Několikrát byl štelován předstih a bohatost - také bez úspěchu. Převodovkou to taky není - dal jsem tam teď 5q a furt to samé.. chlapci, kdo jste škodovek znalí, poraĎte prosím... děkuju za rady a názory, Marra
|
21.5.07, 18:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
Re: 120 stále cuká
muze byt chyba na spojce- nevyvazeni
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
21.5.07, 18:18 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
A co ventily a kompresni tlaky?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
21.5.07, 18:34 |
|
|
Marra
|
spojka - myslím tím teď lamela a ložisko jsem vyměnil při výměně převodovky a stále to samé... Myslíš tím přítlačák, nebo věnec? a jinak jsem někde četl, že rozdělovač můži mít na více místech vůli..ale může to dělat takovu neplechu?
|
21.5.07, 18:34 |
|
|
Drak
|
A když vyšlápneš spojku, nebo vyřadíš, cuká to dál, nebo to přestane?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
21.5.07, 20:15 |
|
|
michalkatka
|
Drak píše: A když vyšlápneš spojku, nebo vyřadíš, cuká to dál, nebo to přestane?
nerobil si alebo niekto niečo s motorom, možno nemáš správne vyvážený celok zotrvačník - kľuka - remenica..., napr nemenil si zotrvačník, alebo neodľahčoval...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
21.5.07, 20:52 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
michalkatka píše: Drak píše: A když vyšlápneš spojku, nebo vyřadíš, cuká to dál, nebo to přestane? nerobil si alebo niekto niečo s motorom, možno nemáš správne vyvážený celok zotrvačník - kľuka - remenica..., napr nemenil si zotrvačník, alebo neodľahčoval...
nemusí měnit stačí sundat a pootočit
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
21.5.07, 20:55 |
|
|
michalkatka
|
Sadra17 píše: nemusí měnit stačí sundat a pootočit
jj, ak sa dáva dole zotrvák treba ho dať speť do tej istej polohy, treba si to označiť...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
21.5.07, 20:56 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
staci pootocit pritlacak a je to v pytli...to sem jednou z mladicky nerozvaznosti udelal ja.. a jak pises 2000-3000 nepouzitelny..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
21.5.07, 22:20 |
|
|
Marra
|
no...asi to tak bude - mě to bylo hned divné, protože to auto má najeto asi 30 000 od novoty je naprosto úžasně zachovalé a paní před námi měla ruční spojku - kvůli handicapu... a právě asi jak to sundávali a měnili, tak pootočili a bylo to..a tudíž si myslím, že to byl i důvod, proč to auto prodali...ale mně to neva, já si to doladím, když už vím, čím to bude...na ježdění si tam dám nějakou 130 a na stk si vyladím tuhle zachovalou 120, samozřejmě už spravenou...
jinak ty ventily a kompresní tlaky bych asi vyloučil, páč ten motor je prakticky zajetý a jde krásně potichu, startuje na první otočení... ale možný je všechno..
|
22.5.07, 05:35 |
|
|
Drak
|
Ale jestli to je tím, tak už asi netrefíš správnou polohu přítlačáku a musíš koupit novej, ty sou už vyvážený jako kus a nemělo by to dělat bugr, otázka je, jestli měli dule i setrvačník.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
22.5.07, 05:44 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
ja kdyz sem mel motor potom dole znova, tak jsem ten pritlacak pootocil o jednu dirku ( rozhozeny uz to stejne bylo) a kupodivu sem se trefil .-)
|
22.5.07, 10:21 |
|
|
Šemik
|
otočený setrvák zase tolik nevadí Píšou to i v Andrtovi že vliv přehozenýho setrvačníku je zanedbatelný...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
22.5.07, 12:15 |
|
|
Marra
|
takže ne setrvák, ale přítlačák?
|
22.5.07, 18:29 |
|
|
Marra
|
teďka mi taťka řekl, že plánuje dát lpg..... co vy na to? každopádně bych to cukání rád vyřešil...jestli je to ten přítlačák(což asi jo ), tak zas musí motor dolů..ach jo.... někde jsem četl, že cukání mezi 2000 - 3000 může dělat vůle na rozdělovači - ale netuším kde přesně, jestli na ozubení,, nebo v tom klínku...
|
23.5.07, 16:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|