|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
Jak nejlépe vyčistit chladící soustavu Š130?
Autor |
Zpráva |
MK_vs
|
Jak nejlépe vyčistit chladící soustavu Š130?
Dobrý den,
potřeboval bych vyčistit chladící soustavu od usazenin a dále pak částečně i od oleje, který se mi tam dostal (chudák hlava).
Nyní jedu 1 den na běžnou vodu, vyleju, opět napustím, a tak dokola, ale stále teče něco jako bílé mléko a kal, který se usadí v kbelíku. Celkem se mi nelíbí, že to musím každý druhý den rozebírat.
Původní náplň bílý Fridex stabil. Předpokládám to samé znovu, až bude vyčišteno.
Děkuji Martin.
|
18.6.07, 07:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Jak nejlépe vyčistit chladící soustavu Š130?
MK_vs píše: Dobrý den,
potřeboval bych vyčistit chladící soustavu od usazenin a dále pak částečně i od oleje, který se mi tam dostal (chudák hlava).
Nyní jedu 1 den na běžnou vodu, vyleju, opět napustím, a tak dokola, ale stále teče něco jako bílé mléko a kal, který se usadí v kbelíku. Celkem se mi nelíbí, že to musím každý druhý den rozebírat.
Původní náplň bílý Fridex stabil. Předpokládám to samé znovu, až bude vyčišteno.
Děkuji Martin.
s tou bežnou vodou by som to neriskoval, ak s tým jazdíš a zohrieva sa to na pracovnú teplotu tak destilku, ak to chceš iba vypláchnuť tak zober hadicu a prepláchni to tak za studena... ( ale nie do zohriateho motora )
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
18.6.07, 08:41 |
|
|
MK_vs
|
JAk propláchnout, nemám možnost dostat se na rampu, když najedu na nájezd, budu mít předek níž a k motoru se mi to vůbec nedotane.
Otevřít odvzdušňoací ventil v kufru + topení a lít to dam zasem expanzní nádobou?
Děkuji Martin
|
18.6.07, 08:57 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
nekdo pouziva octovou vodu...anebo nejaky ty cistice chladicu,ale pokud mas chladic blbej,muze zacit tect
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
18.6.07, 11:03 |
|
|
CROWACK
|
1. Zastav pokud mozno na rovine
2. Otevri topeni, odvzdusnovaci ventil vepredu u kufru a vysroubuj vypousteci srouby na vodu pod autem. Vyndej termostat.
3. Strc do vyrovnavaci nadobky zahradni hadici a pust vodu.
4. Nastartuj auto a sleduj teplotu, kdyby se nahodou zacal prehrivat(i kdyz s vyhozenym termostatem tezko, jenom tak pro jistotu). Jak prestane tyct kalisko, muzes vsecko uvyst do puvodniho stavu a eventuelne ykusit jeste jednou vymenit chladici napln, abys mel jistotu ze se vyplach povedl...
Muzes taky do vody zkusit pridat nejakej detergent nebo arvu aby ses lip zbavil toho oleje...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
18.6.07, 13:17 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|