Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 04:11

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Kompresní poměr 
Autor Zpráva
Příspěvek Kompresní poměr
Zdarec. Mám jednu otázečku. Jaký má vliv ostrá vačka na kompresní poměr? Snížili jsme u fava 135(8,8:1) hlavu o 0,6mm. Kámoš mi tvrdí,že v kombinaci s ostrou vačkou se dostanu na 12:1 a motor se mi za chvíli vysere. Co vy na to?

7.4.06, 18:44
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Vačková hřídel nemůže mít vliv na kompresi, na tu má vliv poměr objemů válce v horní úvrati ku oběmu v dolní úvrati. (Teda pokud já vím, jestli kecám, opravte mě...)

7.4.06, 19:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Co jsi tam dal za vacku a z čeho?
na komresni pomer vačka nemá vliv(mozná jenom na tlaku ve válci). tvuj kamarad ma prvud jen z casti cim vice snizis hlavu tim drive se to vysere a cim vetsi vacka tak je to to samý (nedrzí spravný volnobeh a sere se) jeli správne zvolená vačka muze to mýt dobrý vliv na výkon.

Hlavne jde o to kdy se ti zavre saci ventil jestli drive k dolni uvrati nebo pozdeji.

7.4.06, 19:25
Příspěvek 
ŠádeMan píše:
Co jsi tam dal za vacku a z čeho?
na komresni pomer vačka nemá vliv(mozná jenom na tlaku ve válci). tvuj kamarad ma prvud jen z casti cim vice snizis hlavu tim drive se to vysere a cim vetsi vacka tak je to to samý (nedrzí spravný volnobeh a sere se) jeli správne zvolená vačka muze to mýt dobrý vliv na výkon.

Hlavne jde o to kdy se ti zavre saci ventil jestli drive k dolni uvrati nebo pozdeji.

To bych taky rád věděl co je to za vačku. :( To od toho lempla, co mi ten motor prodal, nemůžu zjistit, ale žádnej brutál to nebude. Možná erková. Ten motor jezdil v poho a žadný sraní s ním nebylo. Mě šlo hlavně o ten poměr. Zdálo se mi to jako kravina, ale za zeptání nic nedám. Od kolika stupňů je vačka nevyhovujíci?( Kdybych to od něj zjistil)

7.4.06, 20:08

Příspěvek 
Vačka začína být nevyhovující od 280/280 to už to má značný vliv na volnoběh. S tim kompresnim poměrem to mu asi nevěr za PrVE kompresni poměr je pomer k něčemu to jako napřiklat kompresni zdvih + komprsni prostor to cele vydelit kompresnim prostorem to je kompresni pomer. Vačka nemá vliv na kompresni poměr a už vubec néé na kompresní prostor ten je dán obejemem válce. Ju a za DRUHE uz neni protože už je to jasný.....
cuzs :P

10.4.06, 17:36
Příspěvek 
čauky.Souhlasím se šádemanem.Já mám favorit motor převrtaný na 1,4 a k tomu různé úpravy(odlehčený setrvák,dva dvojtý solexi,4x vzduchový filtr,snížená hlava,tvrdý pružiny pod ventily,zvětšený sací a výfukové kanály,laděný výfukový svody,olejový chladič atd...) a mám tam vačku 280/280 a volnoběh musím mít na 2000 otáček protože se to jinak hádá a chod motoru je velice nepravidelný.jedna dobrá věc je že ještě mám upravený rozdělovač ze škody 120 a motor se dá točit na 7500 otáček.Nevíhoda že ostrá vačka potřebuje otáčky aby byl znát její vliv na výkon a zátah motoru takže to musíš vytáčet a vytáčet a tím se víc namáhá motor a tím se velice rychle snižuje jeho životnost.Hodně záleží na řidiči jak tomu dává zabra.Podle toho co si psal ty tak bych neměl obavy ydar........ :D

10.4.06, 18:17
Příspěvek 
Vačka 280/280 nemá nějak moc neklidný volnoběh a není ho potřeba zvyšovat pokud není v kombinaci s odlehčeným setrvákem, měl jsem jí v 1.3 spolu se sníženou hlavou a nebyl na volnoběh poznat rozdíl. Spousta lidí říká, že tyhle úpravy ničí motor a myslím si, že nikdo z nich to ve svém autě neměl. Snížit hlavu, dát tam ostřejší vačku a spasovat kanály je rozumný kompromis a je to celkem znát. Je potřeba ale udělat všechno najednou, aby to mělo efekt.

10.4.06, 19:42
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]