Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 04:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 favorit karburátor - nedrží volnoběh 
Autor Zpráva

Příspěvek favorit karburátor - nedrží volnoběh
Dobrý den mám problém se svým favoritem 135 LS při zahřátém morotu nedrží volnoběh když dám nohu z plynu tak motor chcípne, ale pokud je motor studený vše je v pořádku(drží volnoběh cca 1000-1200 ot/min). prosím poradtě sem student a nemám na to abych si zaplatil opravu v servisu tak to chci zkusit opravit sám předem děkuji za pomoc

26.8.07, 21:14
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Co tahle zkusit procistit vsechny trysky - hlavne tu volnobehu a pak hladinu v plovakove komore ...

26.8.07, 21:22

Příspěvek Re: favorit karburátor - nedrží volnoběh
standa22 píše:
Dobrý den mám problém se svým favoritem 135 LS při zahřátém morotu nedrží volnoběh když dám nohu z plynu tak motor chcípne, ale pokud je motor studený vše je v pořádku(drží volnoběh cca 1000-1200 ot/min). prosím poradtě sem student a nemám na to abych si zaplatil opravu v servisu tak to chci zkusit opravit sám předem děkuji za pomoc

Zapni klíček aby svítily kontrolky, běž k motoru a za karburátorem přímo do karbce vede, nejčastějc zelenej, kabel a má na sobě konektor, tak ho rozpoj a poslouchej jestli to cvakne v karbci. Klidně ho rozpoj a spoj destkrát aby jsi si byl jistej zda to zřetelně cvakne nebo ne. Pokud to necvakne tak vem někde kus drátu, píchni ho na plus na baterce a spoj ho s tím kouskem zelenýho drátu kterej pujde od karbce, pokud to opět necvakne tak je v háji elektromagnetický ventil volnoběhu na karburátoru.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

26.8.07, 21:23

Příspěvek 
a nenašel by se někde nějakej obrázek abych věděl kde co mám hledat v tom karburátoru? zítra to zkusím s tim drátem :)

26.8.07, 21:32

Příspěvek 
to poznas je to uezadu a kdyz ho vytahnes melo by tp cvaknout je to elektro magneticky ventil co pousti benzin v karburatoru jsem dystak z prahy a trochu se v tom vyznam

26.8.07, 21:36
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Vzhledově se karbce na některejch typech Fáček liší ale tohle je na všech stejný nebo alespoň hodně podobný.

Obrázek

26.8.07, 21:43

Příspěvek 
oki dekuji moc zitra rano to zkusim doufam ze to bude v elektrice v ty se nastesti vyznam :)

26.8.07, 21:57
Mistr mechanik

Příspěvek 
standa22 píše:
oki dekuji moc zitra rano to zkusim doufam ze to bude v elektrice v ty se nastesti vyznam :)

no jestli ti to drží těch 1000 a pak to spadnen tak to asi budeš muset poladit klapku šroubovákem ve směru od topení miloš

27.8.07, 08:10

Příspěvek 
tak sem zkusil ten elekroventil v něm cvakalo, vyčistil sem trisku , koukal sem na hadici na podtlak k brzdám byla spuchřelá na konci tak sem jí trošku zkrátil. ale pořád zlobí dneska sem s tim ujel asi 10 KM a někdy držel volnoběh 500 někdy chcíp:( co by tomu ještě mohlo bejt ?

27.8.07, 16:38
Mistr mechanik

Příspěvek 
standa22 píše:
tak sem zkusil ten elekroventil v něm cvakalo, vyčistil sem trisku , koukal sem na hadici na podtlak k brzdám byla spuchřelá na konci tak sem jí trošku zkrátil. ale pořád zlobí dneska sem s tim ujel asi 10 KM a někdy držel volnoběh 500 někdy chcíp:( co by tomu ještě mohlo bejt ?

no tak si vem malí šroubovák délka do 10 cm a potoč klapku ve směru od topení miloš

27.8.07, 16:40

Příspěvek 
jj, posuň si doraz klapky, je to rovnoběžně s plynovým lankem, takovej dlouhej šroub na konco jen s drážkou pro šroubovák.

27.8.07, 18:18
Mistr mechanik

Příspěvek 
Kristensen píše:
jj, posuň si doraz klapky, je to rovnoběžně s plynovým lankem, takovej dlouhej šroub na konco jen s drážkou pro šroubovák.

červík miloč

27.8.07, 18:46

Příspěvek 
Já bych spíš zjistil, proč to najednou nedrží, než posouvat doraz tý klapky...

27.8.07, 19:42
Profil ICQ

Příspěvek 
To mě taky dělalo a bylo to těsnění pod karbecem ta gumová vložka .... podívej se na ni jestli není steřelá :?:

27.8.07, 20:17

Příspěvek 
tak sem chlapy na to ještě tak letmo koukal a nezdá se mi ta hadice na podtlak k brzdám zkusim tu hadici vypajit a uplně to ucpat jestli to pomocí tý hadice nesaje vzduch :) a potom zkusí m ty další možnosti co ste mi radily :) ale teda s tou klapokou nevim nevim mno když to pomůže :) zítra zase zkusím na to kouknout . jinak zatím všem moc děkuji za rady

27.8.07, 20:38
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 38 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další