Autor |
Zpráva |
DRYVER
|
Zpětná montáž šroubu hlavy
Mam sunadanou hlavu na favoritu. Je mi jasne ze srouby musim vzit ocelakem a diry poradne profouknout vzduchem. Ale ted otazka mam ty srouby necim maznout aby sli priste lepe povolit - napr. olejickem nebo sprejem na povolovani sroubu nebo vubec nic? .....
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
27.8.07, 11:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Zpětná montáž šroubu hlavy
DRYVER píše: Mam sunadanou hlavu na favoritu. Je mi jasne ze srouby musim vzit ocelakem a diry poradne profouknout vzduchem. Ale ted otazka mam ty srouby necim maznout aby sli priste lepe povolit - napr. olejickem nebo sprejem na povolovani sroubu nebo vubec nic? .....
určitě mázni ten šroub se umí i kousnout to se mi jednou stalo utažený momentem a naštěstí tam byla podložka že jsem si všiml že je volná, on tam šel blbě celou cestu, pro sebe dávám staré šrouby ale pro cizího zásadně sadu nových miloš
|
27.8.07, 11:10 |
|
|
Kristensen
|
Tak tak pořádně odrbat a máznout olejem
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
27.8.07, 11:32 |
|
|
Bukaj
|
No, tak je to těžký - mám zkušenosti jak s kouslými šrouby (kvůli jednomu takovému mám stržený závit v jednom bloku 742.136 ), tak s dobře namazanými závity, kdy jsem si strhl jeden ze závitů na svém bloku - šroub šel pořád tak lehce...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
28.8.07, 20:57 |
|
|
Šemik
|
Já šrouby hlavy vezmu závitnicí, závity v bloku závitníkem, vyfoukám a celé to důkladně namažu vazelínou
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.8.07, 21:09 |
|
|
DRYVER
|
Šemik píše: Já šrouby hlavy vezmu závitnicí, závity v bloku závitníkem, vyfoukám a celé to důkladně namažu vazelínou
No ale pokud to namazes moc tak pak tam tu vazelinu budes stlacovat a vyrobis vlastne takovy lis. a muze se stat ze sroub bude uz utahly na moment a pritom bude jeste volny.
O II kombi Look RS
|
28.8.07, 22:08 |
|
|
Šemik
|
DRYVER píše: Šemik píše: Já šrouby hlavy vezmu závitnicí, závity v bloku závitníkem, vyfoukám a celé to důkladně namažu vazelínou No ale pokud to namazes moc tak pak tam tu vazelinu budes stlacovat a vyrobis vlastne takovy lis. a muze se stat ze sroub bude uz utahly na moment a pritom bude jeste volny.
Pochybuju ze by ten zavit tak tesnil.
Je to přeci jen M10
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.8.07, 22:10 |
|
|
DRYVER
|
Šemik píše: DRYVER píše: Šemik píše: Já šrouby hlavy vezmu závitnicí, závity v bloku závitníkem, vyfoukám a celé to důkladně namažu vazelínou No ale pokud to namazes moc tak pak tam tu vazelinu budes stlacovat a vyrobis vlastne takovy lis. a muze se stat ze sroub bude uz utahly na moment a pritom bude jeste volny. Pochybuju ze by ten zavit tak tesnil. Je to přeci jen M10
Favorit je prumeru 11
O II kombi Look RS
|
28.8.07, 22:31 |
|
|
Martin
|
Já mažu grafitkou.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
29.8.07, 06:55 |
|
|
cyz
|
Šemik píše: DRYVER píše: Šemik píše: Já šrouby hlavy vezmu závitnicí, závity v bloku závitníkem, vyfoukám a celé to důkladně namažu vazelínou No ale pokud to namazes moc tak pak tam tu vazelinu budes stlacovat a vyrobis vlastne takovy lis. a muze se stat ze sroub bude uz utahly na moment a pritom bude jeste volny. Pochybuju ze by ten zavit tak tesnil. Je to přeci jen M10
To se mýlíš, těsní docela dobře a znám dva lidi kterým se podařilo zalomit šroub/y jenom skrz to že z děr nevyfoukali olej.
|
29.8.07, 08:43 |
|
|
fert.j
|
nemazat kdyby to bylo potreba mazat tak to namazou uz ve fabrice!!a pred montazi ty srouby tam zasroubuj co nejhloubs bez hlavy mozna vytahnes jeste bordel
|
29.8.07, 08:51 |
|
|
fatal
rejpal
|
fert.j píše: nemazat kdyby to bylo potreba mazat tak to namazou uz ve fabrice!!a pred montazi ty srouby tam zasroubuj co nejhloubs bez hlavy mozna vytahnes jeste bordel
Ve fabrice mají úplně nový blok a úplně nové šrouby, to už je trochu jiná situace. Jak víš, že to ve fabrice nemažou?
Můj postup: Díry vyčistit, šrouby zašroubovat bez hlavy několikrát na doraz, znova vyčistit, šrouby potřít olejem (aby nestékal, ale aby závity byly mastné), nasadit hlavu, dotahovat.
|
29.8.07, 09:12 |
|
|
Kristensen
|
fatal píše: fert.j píše: nemazat kdyby to bylo potreba mazat tak to namazou uz ve fabrice!!a pred montazi ty srouby tam zasroubuj co nejhloubs bez hlavy mozna vytahnes jeste bordel Ve fabrice mají úplně nový blok a úplně nové šrouby, to už je trochu jiná situace. Jak víš, že to ve fabrice nemažou? Můj postup: Díry vyčistit, šrouby zašroubovat bez hlavy několikrát na doraz, znova vyčistit, šrouby potřít olejem (aby nestékal, ale aby závity byly mastné), nasadit hlavu, dotahovat.
Přesně tak.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
29.8.07, 10:35 |
|
|
patrik-hp
|
fert.j píše: nemazat kdyby to bylo potreba mazat tak to namazou uz ve fabrice!!a pred montazi ty srouby tam zasroubuj co nejhloubs bez hlavy mozna vytahnes jeste bordel
Nemazat šroub???? To nevim,jestli myslíš vážně
|
29.8.07, 11:52 |
|
|
fert.j
|
mam dilensky prirucky ze servisu a nikde nepisou ze je mazou...
|
29.8.07, 12:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|