Autor |
Zpráva |
scorpik
|
Nafta do škodovky
Vždycky když tankuju, tak si dávám velký bacha abych se nepřechytl.. Co by se ale stalo, kdyby se mi to povedlo a já dal do stodváci místo benálu naftu? jelo by to aspoň trošku, nebo bych to ani nerozjel? Už se vám to někomu stalo?
|
8.9.07, 11:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Kolik bylo v nádrži benzínu, kolik nafty jsi tam nalil a natáhlo se to už do karbu?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
8.9.07, 11:42 |
|
|
Šemik
|
Na čistou naftu by to nejelo.
Na nějakou směs ano, ovšem benzínová složka by musela výrazně převládat
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
8.9.07, 11:44 |
|
|
scorpik
|
Nepér píše: Kolik bylo v nádrži benzínu, kolik nafty jsi tam nalil a natáhlo se to už do karbu?
Se ptám jen čístě hypoteticky
|
8.9.07, 11:55 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kdyz je to par litru tak doplnit zbytek nadrze necim lepcim, treba shell Vpower bo jak se to menuje
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
8.9.07, 11:58 |
|
|
Kristensen
|
scorpik píše: Nepér píše: Kolik bylo v nádrži benzínu, kolik nafty jsi tam nalil a natáhlo se to už do karbu? Se ptám jen čístě hypoteticky
Když si tam cvrkneš do prázdnej nádrže naftu za 100,- tak to nepojede, je potřeba dotankovat do plnej benzínem a pořádně zahoupat autem aby se to promíchalo, no jinak pokud natočíš plnou nafty tak to ani nestartuj, odtáhni a vypust někde nádrž když to nenastartuješ s naftou tak budeš mít o něco míň práce že nebudeš muset čistic karbec a benzinovou pumpu
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
8.9.07, 12:20 |
|
|
ventYl
|
keby to bolo na urovni nejakych par litrov v celej nadrzi, tak by to malo ist, mozno slabsie, mozno kuckavejsie. este tak pri pomere 25:1 by to ist mohlo... to mas rovnako ako s 2T olejom v benzine, pojde, ale bude zhasinat na volnobeh a pod.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
8.9.07, 12:20 |
|
|
cyz
|
Já měl skoro prázdnou nádrž, omylem sem do toho dal za 150 naftu, dotočil jsem to za 100 speciálem (takže to mohlo být tak 1:3 nafta:benzín) a jelo to. Sice nijak slavně a ten černý dým co za mnou šel tak byl asi dost zajímavý ale jezdilo to.
|
8.9.07, 12:38 |
|
|
barton
|
cyz píše: Já měl skoro prázdnou nádrž, omylem sem do toho dal za 150 naftu, dotočil jsem to za 100 speciálem (takže to mohlo být tak 1:3 nafta:benzín) a jelo to. Sice nijak slavně a ten černý dým co za mnou šel tak byl asi dost zajímavý ale jezdilo to.
a smrdí to,jako když jedeš na petrolej
_________________ Felicia 1999 50kw NEMÁM RÁD AUTOPOTAHY
|
8.9.07, 14:47 |
|
|
cyz
|
barton píše: cyz píše: Já měl skoro prázdnou nádrž, omylem sem do toho dal za 150 naftu, dotočil jsem to za 100 speciálem (takže to mohlo být tak 1:3 nafta:benzín) a jelo to. Sice nijak slavně a ten černý dým co za mnou šel tak byl asi dost zajímavý ale jezdilo to. a smrdí to,jako když jedeš na petrolej
Ani ne, to tam musíš dát Kerosin (taky na to jede)
|
8.9.07, 15:46 |
|
|
patrik-hp
|
Re: Nafta do škodovky
scorpik píše: Vždycky když tankuju, tak si dávám velký bacha abych se nepřechytl.. Co by se ale stalo, kdyby se mi to povedlo a já dal do stodváci místo benálu naftu? jelo by to aspoň trošku, nebo bych to ani nerozjel? Už se vám to někomu stalo?
Pokud se spleteš hodně,zadřeš motor...Nafta neshoří a bude odmašťovat za chodu,až to dokuká a zastaví to tření mezi pístem a válcem:D
|
10.9.07, 15:33 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
patrik-hp píše: scorpik píše: Vždycky když tankuju, tak si dávám velký bacha abych se nepřechytl.. Co by se ale stalo, kdyby se mi to povedlo a já dal do stodváci místo benálu naftu? jelo by to aspoň trošku, nebo bych to ani nerozjel? Už se vám to někomu stalo? Pokud se spleteš hodně,zadřeš motor...Nafta neshoří a bude odmašťovat za chodu,až to dokuká a zastaví to tření mezi pístem a válcem:D Tomuhle nerozumím, jak může nafta odmašťovat? Měl jsem za to, že je mastná ? Vím o případech, kdy do starého motoru (favo, 120), nalil člověk na vypláchnutí místo oleje naftu a normálně to chvíli projel a taky to šlo... Prosím o vysvěltení
|
10.9.07, 15:36 |
|
|
patrik-hp
|
Vít Široký píše: patrik-hp píše: scorpik píše: Vždycky když tankuju, tak si dávám velký bacha abych se nepřechytl.. Co by se ale stalo, kdyby se mi to povedlo a já dal do stodváci místo benálu naftu? jelo by to aspoň trošku, nebo bych to ani nerozjel? Už se vám to někomu stalo? Pokud se spleteš hodně,zadřeš motor...Nafta neshoří a bude odmašťovat za chodu,až to dokuká a zastaví to tření mezi pístem a válcem:D Tomuhle nerozumím, jak může nafta odmašťovat? Měl jsem za to, že je mastná ? Vím o případech, kdy do starého motoru (favo, 120), nalil člověk na vypláchnutí místo oleje naftu a normálně to chvíli projel a taky to šlo... Prosím o vysvěltení
Nafta je mastná,ale jako olej nemaže Toť paradox.I když se například maže čerpadlo paliva...jj Já zas viděl proplachování petrolejem...Ale že bych ho dal,místo oleje,určitě ne...je tak řídký,že nevytváří souvislý hydrodinamický film...Ale čistí dobře Něco podobného je i s naftou...
|
10.9.07, 15:47 |
|
|
Drak
|
Nafta maže, ale hodně agresivně rozpouští úsady, třeba se s ní umývají stroje, co pracujou s asfaltem a tak.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
10.9.07, 19:34 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Drak píše: Nafta maže, ale hodně agresivně rozpouští úsady, třeba se s ní umývají stroje, co pracujou s asfaltem a tak. a teď jen teoreticky, dalo by se příměsí nafty v benzínu docílit nějakého čistícího efektu v palivové soustavě a spalovacím prostoru motoru? Zkoušet to nebudu, jen pro zajímavost...
|
10.9.07, 20:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|