Autor |
Zpráva |
Lp640
|
nějaké úpravy motoru
Ahoj ahoj ahoj mam venku motor a chtěl bych udělat nějaké přiměřené úpravy mam motor 136 Rapid a ještě mam dotaz jak se vyměnují rozvody . Děkuji
|
16.9.07, 17:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Rozvody - sundáš olejovou vanu, prsa motoru (zde pozor na rozdělovač - natočit motor na HÚ 1.válce před sundáním prsou) a tím se před tebou zjeví rozvodový řetěz i s koly. Povolíš matici rozvodů na vačče a sundáš řetez s koly, nasadíš nový komplet, poskládáš a jedeš
K těsnění používej motorový silikon, ne klasická těsnění.
Jo, samozřejmě sundat altík a řemenici kliky, před zpětnou montáží prs je dobré vyměnit gufero kliky
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
16.9.07, 18:02 |
|
|
Lp640
|
a olik stojí rozvody a co je to Hú (moc motorům nerozumim) dík
|
16.9.07, 18:08 |
|
|
Šemik
|
rozvody cca 300 - 400kč, HÚ je Horní úvrať válce
|
16.9.07, 18:11 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
NO ked nevies co je HU tak to daj radsej niekomu inemu
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
16.9.07, 18:12 |
|
|
Lp640
|
já teprve zečínam chytráku musim se to někde dozvědět
|
16.9.07, 18:20 |
|
|
Drak
|
Nejpřiměřenější úprava je přetěsnit ho, vyměnit rozvody a svíčky, propucovat karburátor a vyměnit kladiva na rozdělovači a šup s tím do auta. Jestli motorům nerozumíš, tak si sežeň nějakej starej sto.x kus, rozeber si ho, slož a pak ho vyzkoušej. To je nejlepší škola a 136kovej motor je na zničení škoda.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
16.9.07, 18:25 |
|
|
Gemini
|
je pekne sa dotoho pustit sam, ale nech za tebou niekto stoji a hovori ti co mas robit.......mozes precitat 10 clankov a kniziek , nepomoze to.......nahodou sa ti pohne axial, zle to zlozis a neotocis klukou
_________________ Škoda Rapid 146 - 93 HP , 140 Nm
Škoda 130 Maxi - 105 HP, 140 Nm
Škoda Rapid Turbo - 122 HP, 231 Nm
|
16.9.07, 18:43 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Lp640 píše: já teprve zečínam chytráku musim se to někde dozvědět
chytraka si odpust hoborim ti to preto lebo som sa do toho siel pustit aj ja sam, ale ked som to zbadal tak som to zveril servisu, ked nad tebou niekto bude stat to zvladnes, ale potom sa naskyta otazka ci to nemoze vymenit rovno dotycny
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
16.9.07, 19:02 |
|
|
Šemik
|
deekay píše: Lp640 píše: já teprve zečínam chytráku musim se to někde dozvědět chytraka si odpust hoborim ti to preto lebo som sa do toho siel pustit aj ja sam, ale ked som to zbadal tak som to zveril servisu, ked nad tebou niekto bude stat to zvladnes, ale potom sa naskyta otazka ci to nemoze vymenit rovno dotycny
To by se to zase nenaučil
Deekay měl pravdu s tím starým obyčejným motorem, já se učil na velmi zhuntované zkříženině 105LM x 12OLSL a byla to dobrá škola..Leccos jsem zmrvil, ale dnes už to díky ní umím ... Budiž jí Škodovácké nebe a hlavně kovošrot, milostovy
|
16.9.07, 19:05 |
|
|
DRYVER
|
Taky dobry . Jo a jen pro uplnost to s tim starym motorem psal DRAK
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
16.9.07, 19:13 |
|
|
Šemik
|
|
16.9.07, 19:15 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
tak to ano, ked mas motor na ktorom nemas co pokazit to je ine. ale ja si auto vlastnou blbostou a experimentovanim pokazit nechcem
nehovorte mi ze prvy krat nieco spravite lepsie ako clovek co to robi denne
|
16.9.07, 19:16 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
deekay píše: tak to ano, ked mas motor na ktorom nemas co pokazit to je ine. ale ja si auto vlastnou blbostou a experimentovanim pokazit nechcem nehovorte mi ze prvy krat nieco spravite lepsie ako clovek co to robi denne
já už to robim skoro denně
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
16.9.07, 19:26 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Souhlasím s tím, že když to neumím, tak se do toho sám nepouštím, buď s někým, nebo to nechat udělat, ale to riziko, že se poškodí něco, co je funkční (a rapid 136 k tomu ještě vzácný) za to nestojí. Ono tohle fórum je super, kdekdo umí poradit, ale žádnej tady neuvidí druhýmu pod ruce a včas zabránit chybě. Taky si to nedovolím.
|
16.9.07, 19:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|