Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 10.11.24, 13:55

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Š120 nejde nastavit volnoběh 
Autor Zpráva

Příspěvek Š120 nejde nastavit volnoběh
Zdravím všechny a prosím o radu: chtěl jsem zvýšit volnoběžné otáčky, byly tak 300-400ot./min. Tak jsem se jal otáčet regulačním šroubem (ten větší mosazný vpředu - karb. SEDR, doufám že je to ten správný šroub!) a ať jsem točil jakkoliv, nepodařilo se mi volnoběh zvýšit víc než tak na 500ot./min. Co tedy může být špatně (nebo co dělám špatně :) )? Díky.

27.9.07, 17:58
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Š120 nejde nastavit volnoběh
Jad píše:
Zdravím všechny a prosím o radu: chtěl jsem zvýšit volnoběžné otáčky, byly tak 300-400ot./min. Tak jsem se jal otáčet regulačním šroubem (ten větší mosazný vpředu - karb. SEDR, doufám že je to ten správný šroub!) a ať jsem točil jakkoliv, nepodařilo se mi volnoběh zvýšit víc než tak na 500ot./min. Co tedy může být špatně (nebo co dělám špatně :) )? Díky.

Toho může být víc...může být ohnuté víčko karburátoru, křivá příruba karburátoru, nějaká jiná netěsnost sání....tohle zkus prověřit. Jinak jak jsou na tom rozvody a rozdělovač? Jestli je to vychozené tak volnoběh nemusí jít seřídit...

27.9.07, 18:12
Profil ICQ

Příspěvek 
Mám to auto asi týden a nevím co a jak bylo udržováno nebo měněno, nicméně rozdělovač a rozvody vypadají v pohodě (žádné rachtání řetězu), víko teda zkusím zkontrolovat... Kdyby to ale někde přisávalo vzduch, nebudou otáčky spíš vyšší a kolísat?

27.9.07, 18:43

Příspěvek 
Jad píše:
Mám to auto asi týden a nevím co a jak bylo udržováno nebo měněno, nicméně rozdělovač a rozvody vypadají v pohodě (žádné rachtání řetězu), víko teda zkusím zkontrolovat... Kdyby to ale někde přisávalo vzduch, nebudou otáčky spíš vyšší a kolísat?

Mělo by, ale kdysi jsem demontoval sání na škodovce, smontoval a nešel seřídit volnoběh...udělal jsem to znova a všechno v pohodě. Podívej se jestli není vůle v rozdělovači. To víčko bývá ohnuté pokud je do něho přišroubovaný filterbox, je lepší ho chytit o sání pružinou.

27.9.07, 18:52
Profil ICQ

Příspěvek 
Ještě můžou být špatně nastavené klapky.

27.9.07, 19:04
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tak díky, pořádně to prohlídnu. Nastavení klapek by to mohlo být. Ta druhá podtlakově otevíraná klapka se zdá že se jakoby "zasekává" do těla karburátoru a nezastaví se o doraz - když jí otevírám rukou, musí se ze začátku překonat odpor a pak už chodí volně...

27.9.07, 19:22

Příspěvek 
a co takhle elektromagnetickej vypínač volnoběhu nemáš tak takovej ten válec jak do něho vede drát tak třeba jestli není vypojenej to bys pak mohl tím šroubkem kroutit jAK CHCEŠ A NEMNĚLO BY TO SMYSL

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

27.9.07, 19:32
Profil ICQ

Příspěvek 
škodař píše:
a co takhle elektromagnetickej vypínač volnoběhu nemáš tak takovej ten válec jak do něho vede drát tak třeba jestli není vypojenej to bys pak mohl tím šroubkem kroutit jAK CHCEŠ A NEMNĚLO BY TO SMYSL

No to by mu to ale potom nedrželo volnoběh vůbec žádný :D

27.9.07, 19:35

Příspěvek 
Šemik píše:
škodař píše:

No to by mu to ale potom nedrželo volnoběh vůbec žádný :D
no já jsem mněl takovej karbec na kabrioletu a nemněl sem zapojenej ten elektromagnet a nějakej volnoběh to drželo ale strašně malej a zdechalo to

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

28.9.07, 11:48
Profil ICQ

Příspěvek 
A skús nastaviť najprv bohatosť...neviem, čo máš za karbec, ale ak SEDR, zatiahnu skrutku bohatosti nadoraz (jemne ale!) a povoľ o 1,5 otáčky. Ak Ti nepôjde pridať voľnobeh, skús ho povoľovať...ja som to takto mal, ale to je prisávaním vzduchu...ja som to mal tak, že motor nereagoval na pootáčanie skrutky príd. vzduchu (tá veľká)...ale pri povoľovaní skrutky bohatosti otáčky stúpali...vyskúšaj...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

30.9.07, 14:15

Příspěvek 
vzduch někde saje

30.9.07, 18:37
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]