|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Autor |
Zpráva |
mišo
|
teplota motora
zdravym, pocul som ze u skodoviek je normalne ze sa v teple prehrievaju a v zime su studene, ja mam problem teplotu vyhnat nad 70 stupnov, podarilo sa mi to len asi 3 krat a aj to do poriadne dlheho kopca plne nalozeny, co by pomohlo tomu, moze byt vadny termostat???
_________________ O1 combi Tdi
Felka 1,6GLX 55kw, GABO
120 M
|
21.10.07, 19:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Ano, vymen termostat. Dobra znacka je treba Wahler.
Jinak to co jsi slysel je pravda u neudrzovanych skodovek. Spravne udrzovana skodovka si drzi 80°C a je Tedy kromě dlouhé kolony v létě, tam to trochu vyleze..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
21.10.07, 20:08 |
|
|
cyz
|
Ještě může být problém ve špatně kalibrovaném teploměru, moje škodovka ukazovala taky pořád 70°C, termostaty jsem tam měl 3, 2 originální a jeden Vernet který taky není vůbec špatný. Zkoušel jsem to porovnat v hrnci vody s laboratorním rtuťovým teploměrem a ukazovalo to o 9°C míň. Teploměr se dá kalibrovat pomocí bočníků u cívky.
|
21.10.07, 22:46 |
|
|
skoda
|
Ja mám problém škodu 105 zohriať na 70,dal som tretí termostat-nemecký,začalo to po výmene nanrznúcej kvapaliny, kúrtenie ani nezapínam aby ešte neklesla teplota motora,a v predu je hadica pri chladiči teplá, termostaty som skúšal s teplomerom-otvárať začínajú pri 75 st. Teplomer na aute ak by aj zle ukazoval, tak ak kúrenie je slabé a vodu hneď pustí do predu do chladiča tak neviem, už mi radili otočiť termostat. Kde je pes zakopaný?
|
17.11.07, 10:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
skoda píše: Ja mám problém škodu 105 zohriať na 70,dal som tretí termostat-nemecký,začalo to po výmene nanrznúcej kvapaliny, kúrtenie ani nezapínam aby ešte neklesla teplota motora,a v predu je hadica pri chladiči teplá, termostaty som skúšal s teplomerom-otvárať začínajú pri 75 st. Teplomer na aute ak by aj zle ukazoval, tak ak kúrenie je slabé a vodu hneď pustí do predu do chladiča tak neviem, už mi radili otočiť termostat. Kde je pes zakopaný?
pokud tě nešálí teploměr tak jedině termostat, si dej hadru do termostatu a musíš vařit párky jinak je celsius rom miloš
|
17.11.07, 11:56 |
|
|
Martin
|
Tak tam zkus dát termostat z Fava.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
17.11.07, 12:03 |
|