Autor |
Zpráva |
Lukáš
|
Neco do benzinu
Je zima, mam Favorita.. kamos rikal ze je nejaky pripravek ktery je dobre vlit do nadrze ze zachytava zkondenzovanou vodu a ze by to mohlo znicit nadrz. je to pravda nebo to je blaf? a co to je za pripravek? Dik
|
16.11.07, 13:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
ventYl
|
pokial viem, tak sa tam leje denaturovany lieh, alebo nieco take, okolo 2dcl na celu nadrz, alebo tak nejako. presne pomery nepoznam. Ja sa tomuto tento rok vyhnem, nakolko som vypustal celu nadrz prednedavnom.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
16.11.07, 13:19 |
|
|
michalkatka
|
Re: Neco do benzinu
Lukáš píše: Je zima, mam Favorita.. kamos rikal ze je nejaky pripravek ktery je dobre vlit do nadrze ze zachytava zkondenzovanou vodu a ze by to mohlo znicit nadrz. je to pravda nebo to je blaf? a co to je za pripravek? Dik
velfobin
záleží na tom koľko jazdíš a koľko tankuješ, ak jazdíš veľa a tankuješ do plna tak nič používať nemusíš, ale ak ti benzín stojí dlho v nádrži tak poslúži aj denaturák...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.11.07, 13:20 |
|
|
Radic
|
no nádrž ti to nezničí ale může to způsobit nepříjemnosti. Prostě to nechytne nebo nějaké další poblémy. Ale nemělo by to zničit nic. Pokud jezdíš často a bereš kvalitní benzín tak to ani není třeba ale pro klid duše... jmenuje se to VELFOBIN tuším. Na benzínce by to mohli mít a v mototechně taky
edit....no tak pozdě no
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
16.11.07, 13:21 |
|
|
Lukáš
|
Jezdim prave velmi zridka a v nadrzi mam vetsinou tak par litru nad rezervou:D takze asi to tam lit ze?:D ale jak a kolik?
|
16.11.07, 13:24 |
|
|
michalkatka
|
Lukáš píše: Jezdim prave velmi zridka a v nadrzi mam vetsinou tak par litru nad rezervou:D takze asi to tam lit ze?:D ale jak a kolik?
na tom je napísané aj dávkovanie
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.11.07, 13:25 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
do plný dávám občas litrovku lihu
|
16.11.07, 13:26 |
|
|
Lukáš
|
Takze mam natankovat a pak to tam vlit jo? A uz bych asi mel pro to utikat jak zacina mrznout
|
16.11.07, 13:27 |
|
|
ventYl
|
Lukáš píše: Jezdim prave velmi zridka a v nadrzi mam vetsinou tak par litru nad rezervou:D takze asi to tam lit ze?:D ale jak a kolik?
No, mozno by ti pomohlo vypustit nadrz, ak na nej mas vypustak (tak cca do roku 1988, moja 1989 uz vypustak nema, ale 1987 este ano). Voda je tazsia nez benzin, tak si sadne na dno a ked je jej vela, tak to motor cerpa miesto benzinu a potom to nejde. Este horsie je, ak ta voda potom zamrzne. Ked to vypustis do vedra, tak sa ti voda po case usadi na spodku a benzin mozes odcerpat. Ja som takto v nadrzi nasiel asi tak 1,5dcl vody, alebo nejakeho takeho podobneho sajrajtu.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
16.11.07, 13:28 |
|
|
Nepér
|
Vít Široký píše: do plný dávám občas litrovku lihu Já si dám asi taky... tuhle jsem tam nalil velfobin, co jsem někde našel a ze žlutýho filtru se mi udělal oranžovej Líh mám už v ostřikovačích, je to taková univerzální zimní kapalina, na rozmražení oken, zámků, je to hydroskopický, takže se na to váže voda v nádrži...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
16.11.07, 13:51 |
|
|
Lukáš
|
Tak jsem to koupil a nalil jsem to tam dle navodu na 10l 100ml kapaliny...10l jsem v nadrzi mel takze jen tech 100.. pak jsem nastartoval a reknu vam ze jen tak tak...a jak jsem pridaval plyn tak mi to slo do otacek strasne sekave... neco jak v hadici bordel na zalivani, takze tak bych to asi popsal... mam se tim znepokojovat? Nevim cim to je a moc me to zrovna netesi.. dik moc
|
16.11.07, 19:22 |
|
|
Nepér
|
Lukáš píše: neco jak v hadici bordel na zalivani Cože?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
16.11.07, 19:47 |
|
|
Lukáš
|
Coze co? Proste jsem tam nalel ten pripravek aby tam nezamrzala ta voda a nemohl jsem nastartovat... a kdyz jsem pridaval plyn tak sel motor do otacek sekave... jako ze ne plynule, ale sekave proste.. nevim jak to popsat...
|
16.11.07, 19:50 |
|
|
Lukáš
|
Jak je v hadici na zalivani bordel tak to pres rozprasovac na konci jakoby strili.. tak obdobne to dela auto.. a cel pri pridavani plynu vibruje, trepe se... proste prerusovane jde do otacek.. ne plynule ale prerusovane
|
16.11.07, 19:51 |
|
|
Lukáš
|
Jeste bych to mozna prirovnal ke kuckani..
|
16.11.07, 20:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|