Autor |
Zpráva |
enot
|
Odkalení LPG
Dobrej všem Mám chvíli LPG a už několikrát jsem četl na netu, že se může odkalit LPG. (Legálně povolená věc u LPG) Ale vůbec nevím kde se to má dělat . Má s tím někdo zkušenosti ? Já jsem si koupil Rapida s LPG, ale nikdo mi k tomu nic neřekl, na vše musím přicházet sám....
_________________ Škoda Rapid 130 LPG
|
19.11.07, 16:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
Sám to asi neuděláš, odkaluje se nádrž a to tak, že se vyšroubuje budík s plovákem a jednoduše se vylije bordel a vypucuje nádrž, doporučeno dělat někde na poli, protože to smrdí jak bolavá noha, ale moc potřeba to není, kaly se usazujou na dně a trubka by si je neměla brát, možná když tankuješ nekvalitní plyn, tak se může snižovat kapacita nádrže a to poznáš jednoduše, do prázdné nádrže by se mělo vejít 80% kapacity LPG, než začne brčet napoušťák.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
19.11.07, 18:54 |
|
|
enot
|
Skvělý...díky za odpověď, už aspoň konečně mám představu co to je a dělat to nebudu ....mimochodem, nevíš k čemu je na bombě hadice...která je nahoře, jak je tam aji ten budík co ukazuje kapacitu nádrže...jsou tam takový 2 černý hadice..a zajímalo by mě k čemu je ta vrchní...resp. jestli by moc vadilo, kdyby v ní byla dírka ona je totiž taková odřená a nevím jestli to není nebezpečný
|
19.11.07, 19:01 |
|
|
Drak
|
Vedený je to trubkou, jedna je plnící a druhá vede do zplyňovače, ty trubky se dávají do hadic, nebo do husích krků kvůli ochraně, takže dirka nevadí.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
19.11.07, 19:06 |
|
|
enot
|
Tak super, to jsem rád...už konečně mám za sebou tyhle 2 věci...2 měsíce mě to zajímalo, hledal jsem to všude na netu...než jsem musel napsat sem..
díky za odpověď..
PS.: Nechceš mně dat toho Škorpíka ? taky jsme jednoho měli
|
19.11.07, 19:10 |
|
|
Drak
|
Nechcu, je to vládní vozidlo a nedám ho z ruky.
|
19.11.07, 19:15 |
|
|
enot
|
To děláš dobře Je to skvělej parník...
|
19.11.07, 19:16 |
|
|
Martin
|
Ještě se odkaluje reduktor, tam se odšroubuje zespod takový velký šroub, já jsem to ovšem ani jednou za 10 let nedělal a ničemu to nevadí, jednou jsem tedy měnil membrány, tak jsem to celé vyčistil, ale stejně tam nebylo nic, co by mohlo vytéct. Nádrže už nám také měnili dvě, ale nikdy tam nic nezůstalo, takže předpokládám, že není nutné nic odkalovat.
Ty husí krky na hadicích slouží k odvodu plynu z té vzduchotěsné skříně pod auto v případě úniku, aby se lidé uvnitř neudusily, takže je dobré je nemít děravé.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
19.11.07, 19:21 |
|
|
enot
|
Na ten šroub jsem se díval zrovna dneska, ale raději jsem s ním nic nedělal...
No ten husí krk není asi diravej, ale nemá k tomu daleko...
|
19.11.07, 19:24 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Dej si uzsi obrazek profilu
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.11.07, 19:30 |
|
|
enot
|
stačí, né ?
|
19.11.07, 19:38 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
enot píše: stačí, né ?
Jojo supr
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.11.07, 19:40 |
|
|
Martin
|
enot píše: Na ten šroub jsem se díval zrovna dneska, ale raději jsem s ním nic nedělal...
No ten husí krk není asi diravej, ale nemá k tomu daleko...
Je to ten velký šroub úplně dole, můžeš ho odšroubovat, možná ti něco vyteče.
Pokud bys chtěl studovat: http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=398
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
19.11.07, 19:54 |
|
|
enot
|
jj, díky.. To jsem studoval už asi před půl rokem, ale moc si z toho už nepamatuju
|
19.11.07, 20:20 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Odkalení LPG
enot píše: Dobrej všem Mám chvíli LPG a už několikrát jsem četl na netu, že se může odkalit LPG. (Legálně povolená věc u LPG) Ale vůbec nevím kde se to má dělat . Má s tím někdo zkušenosti ? Já jsem si koupil Rapida s LPG, ale nikdo mi k tomu nic neřekl, na vše musím přicházet sám....
řeknu ti těch nádrží jsem z aut vyházel celkem dost, ale žádné kaly nebo vodu jsem tam nenašel, vypouští se akorát reduktor na z odparu bordel je takový smradelavý olejíček miloš
|
19.11.07, 20:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|