Autor |
Zpráva |
cyz
|
Motor Multicar 25
Čau. Mám problém s tímto autem, otec si ho půjčuje a možná bude i kupovat a potřeboval bych vědět co může způsobovat, že auto bez nákladu normálě zrychluje tak jak má, ale když se naloží (třeba jen necelá tuna) tak to vůbec nejede, na 4ku se s tím dá jet jenom po rovině a teď si otec stěžoval že mu to na pár vteřin jakoby přestalo táhnout úplně a pak se to zase spravilo. Tahle závada se tam objevila po opravě v jednom místním pseudoservisu kde opravují zejména zahraniční plečky z přelomu 80tých a 90tých let. Jinak celý palivový systém je (měl by být) vyčištěný, palivové potrubí nové, motor startuje úplně normálně, olej nepálí.
|
23.11.07, 10:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
a když se to naloží nezkrátí se krok ruční brzdy? I když by to nemělo dělat ale stát se to může že se to nějak našponuje a třeba přibržďuje, kola se nehřejou?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
23.11.07, 11:33 |
|
|
cyz
|
Kristensen píše: a když se to naloží nezkrátí se krok ruční brzdy? I když by to nemělo dělat ale stát se to může že se to nějak našponuje a třeba přibržďuje, kola se nehřejou?
Ruční brzdou to není, schválně jsem to byl zkoušet, ruční brzda zabírá až ke konci a kola se nehřejou (nehledě na to že to auto ani nějak moc nebrzdí )
|
23.11.07, 12:00 |
|
|
Peter50kw
|
By som to videl ako nizku hladinu benzinu v karburatore.
|
23.11.07, 12:03 |
|
|
cyz
|
Peter50kw píše: By som to videl ako nizku hladinu benzinu v karburatore.
Bavíme se o Multikáře - tam je nafťák (to není ta česká verze s motorem Š781) ale origo německá. Dával jsem to sem s tím že příjde třeba Drak nebo jiný odborník na nákladní auta a poradí mi.
|
23.11.07, 12:27 |
|
|
Kristensen
|
Já jsem se taky nazlobil s multicarou ale naštěstí jen s brzdama a s rozštípaným diferákem.
|
23.11.07, 12:30 |
|
|
cyz
|
Kristensen píše: Já jsem se taky nazlobil s multicarou ale naštěstí jen s brzdama a s rozštípaným diferákem.
To tady je taky - jeden prochlastaný idiot vjel na klikatou asfaltku se zašlápnutou uzávěrkou diferenciálu Jako tady tak nikdy s ničím jiným než s brzdama a diferákem problémy nebyly, motor šlapal vždycky jak švýcarské hodinky i přesto jak se s tím zacházelo. Ale teď tam jeden takový vyčuránek začal lít fritovací olej a dával si k proplacení lístky od nafty které vysockoval po benzínkách (když se ho ptali proč jsou z výfuku cítit hranolky tak tvrdil že tam lil bionaftu ) tak se to dalo do toho "servisu" na vyčištění palivového systému a od té doby ten motor blbne.
|
23.11.07, 12:35 |
|
|
Kristensen
|
ale zase je divný že prázdný to jede a naložený ne, opravdu to prázdný jede tak jak by mělo?
|
23.11.07, 15:36 |
|
|
cyz
|
Kristensen píše: ale zase je divný že prázdný to jede a naložený ne, opravdu to prázdný jede tak jak by mělo?
DLouho jsem s tím nejel ale po prázdnu to zrychluje dobře a těch 50-60 je tam hned, možná je to trochu línější při rozjezdu na 4ku, ale při nákladu nějakých cca 800kg je tam obrovský rozdíl, na 4ku už to skoro vůbec nezrychluje a otcovi to na chvilku přestalo jet úplně (to jel teda ještě poprázdnu)
|
23.11.07, 16:03 |
|
|
Kristensen
|
a nejsou třeba jen přehozený hadice na nádrži? I když to je asi blbost.
|
23.11.07, 16:05 |
|
|
cyz
|
Vzhledem k tomu jaký vůl to opravoval tak bych se tomu nedivil, ale to by asi nejelo vůbec, ten návrat z čerpadla přece končí nahoře takže by to sálo jedině vzduch....
|
23.11.07, 16:11 |
|
|
Ondras83
|
no hele... my sme teda vopravovali jen jedu multicaru (zahradníkům u nás ve vesnici) no a ty tam maj na korbě sypač na sůl (maj kšefty u hypernovy v HK, upravujou tam parkoviště a zeleň....) no dělali sme na tom brzdy a jako, ta multicara na 4 vůbec nejede takže to je tim, že tam je slabej motor, takže bejt tebou tak to neřešim...je to originál, na 4 to skoro nejede...netáhne, nezrychluje, sotva udržuje rychlost....takže to bude normální...si teda myslim, zkus se někde svíst s jinou a porovnat a jestli to nikde neseženeš tak to neřeš...toť můj názor..jinak ta, se kterou sem jezdil já, měla najeto asi jen 12 000 takže ten motor by měl bejt novej (auto mělo víc, ale byl tam měněnej motor...)
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
23.11.07, 17:29 |
|
|
cyz
|
Ondras83 píše: no hele... my sme teda vopravovali jen jedu multicaru (zahradníkům u nás ve vesnici) no a ty tam maj na korbě sypač na sůl (maj kšefty u hypernovy v HK, upravujou tam parkoviště a zeleň....) no dělali sme na tom brzdy a jako, ta multicara na 4 vůbec nejede takže to je tim, že tam je slabej motor, takže bejt tebou tak to neřešim...je to originál, na 4 to skoro nejede...netáhne, nezrychluje, sotva udržuje rychlost....takže to bude normální...si teda myslim, zkus se někde svíst s jinou a porovnat a jestli to nikde neseženeš tak to neřeš...toť můj názor..jinak ta, se kterou sem jezdil já, měla najeto asi jen 12 000 takže ten motor by měl bejt novej (auto mělo víc, ale byl tam měněnej motor...)
To s tebou rozhodně nesouhlasím, ten motor musí být špatně zajetý. Tahle vždycky byla docela letadlo, na 4ku naprázdno i docela tlačila do sedačky a s 3t písku na korbě jela pořád solidně, nikdy se nemuselo podřazovat a těch 55 jela stabilně. Motor je tam dost silný (2,0 54HP je na tu váhu při tom zpřevodování dost velký výkon). Neřešil bych to kdyby to nezačalo dělat ze dne na den po opravě a kdyby to chvilkama nepřestávalo jet.
|
23.11.07, 17:57 |
|
|
Ondras83
|
cyz píše: Ondras83 píše: no hele... my sme teda vopravovali jen jedu multicaru (zahradníkům u nás ve vesnici) no a ty tam maj na korbě sypač na sůl (maj kšefty u hypernovy v HK, upravujou tam parkoviště a zeleň....) no dělali sme na tom brzdy a jako, ta multicara na 4 vůbec nejede takže to je tim, že tam je slabej motor, takže bejt tebou tak to neřešim...je to originál, na 4 to skoro nejede...netáhne, nezrychluje, sotva udržuje rychlost....takže to bude normální...si teda myslim, zkus se někde svíst s jinou a porovnat a jestli to nikde neseženeš tak to neřeš...toť můj názor..jinak ta, se kterou sem jezdil já, měla najeto asi jen 12 000 takže ten motor by měl bejt novej (auto mělo víc, ale byl tam měněnej motor...) To s tebou rozhodně nesouhlasím, ten motor musí být špatně zajetý. Tahle vždycky byla docela letadlo, na 4ku naprázdno i docela tlačila do sedačky a s 3t písku na korbě jela pořád solidně, nikdy se nemuselo podřazovat a těch 55 jela stabilně. Motor je tam dost silný (2,0 54HP je na tu váhu při tom zpřevodování dost velký výkon). Neřešil bych to kdyby to nezačalo dělat ze dne na den po opravě a kdyby to chvilkama nepřestávalo jet.
nevim no, já teda přesně nevim, kolik měl ten sypač, ale ta multikára na 4 tak maximálně udržovala rychlost, rozhodně nezatlačovala do sedačky a jestli jela tak 50 tak to bylo asi dost...možná se mi to teda zdálo, ale na 4 tam ten zátah teda nebyl, motor se nevytáčel, nezrychloval prostě jen tak jel...moh sem držet plyn na půlku nebo na doraz a nic....tak nevim, asi byla nějak v prdeli, nebo ten sypač byl těžkej jak svině....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
23.11.07, 19:46 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Motor Multicar 25
cyz píše: Čau. Mám problém s tímto autem, otec si ho půjčuje a možná bude i kupovat a potřeboval bych vědět co může způsobovat, že auto bez nákladu normálě zrychluje tak jak má, ale když se naloží (třeba jen necelá tuna) tak to vůbec nejede, na 4ku se s tím dá jet jenom po rovině a teď si otec stěžoval že mu to na pár vteřin jakoby přestalo táhnout úplně a pak se to zase spravilo. Tahle závada se tam objevila po opravě v jednom místním pseudoservisu kde opravují zejména zahraniční plečky z přelomu 80tých a 90tých let. Jinak celý palivový systém je (měl by být) vyčištěný, palivové potrubí nové, motor startuje úplně normálně, olej nepálí.
pokud nemáš ucpaný vzduch tak je to pořád dokola, musí dostat nažrat a jede. dej si 2 l s naftou přímo do čerpadla a uvidíš pokud nepojede je to v čerpadle, vyhodíš čerpadlo dáš k čerpadlářovi a valíš, já s tou 25 mám potíže pořád v nádrži je bordel, ucpává se odkalovač, taky se chytá tráva do holendrů do šroubů a máš dojezděno, pořád dokola stálé problémy vlastním 22 tam se mi stabilně zasekává podávací čerpadlo za studena to musí bavit miloš miloš
|
23.11.07, 20:36 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|