Autor |
Zpráva |
Lukáš
|
Kontrolka oleje
Mam skodu Favorit s BMM a mam takovy problem ze jeste pred dvema dny bylo vse ok a dnes jak jsem odjizdel z parkoviste tak se mi nerozsvitila kontrolka pri otoceni klicku od mazani motoru. Cim to muze byt? Mam se nejak zvlast znepokojovat? Hladinu oleje jsem kontroloval a je spravna... Tak mi to trosku neleze do hlavy... dik
|
23.11.07, 19:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Re: Kontrolka oleje
Lukáš píše: Mam skodu Favorit s BMM a mam takovy problem ze jeste pred dvema dny bylo vse ok a dnes jak jsem odjizdel z parkoviste tak se mi nerozsvitila kontrolka pri otoceni klicku od mazani motoru. Cim to muze byt? Mam se nejak zvlast znepokojovat? Hladinu oleje jsem kontroloval a je spravna... Tak mi to trosku neleze do hlavy... dik
Zkus jestli není špatný spínač kontrolky nebo samotná kontrolka. Taky mohl upadnout drátek od spínače ale to uvidíš. Znepokojovat se nemusíš, ale měl bys to řešit, náhoda je blbec a zrovna když ti nefunguje kontrolka tak se může stát něco s mazáním.
|
23.11.07, 19:52 |
|
|
Kristensen
|
Zapni klíček aby svítily kontrolky otevři kapotu odpoj kabel od čidla a píchni ho někde natvrdo na kostru a podívej se jestli kontrolka svítí nebo někomu řekni ať ti na to kouká, pokud bude svítit tak je v háji čidlo pokud nebude svítit tak je nejspíš sčoudlá žárovka v kontrolce.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
23.11.07, 19:53 |
|
|
Lukáš
|
Kde najdu ten snimac oleje? Nekde priblizne kde to mam hledat a jak vypada.. dik
|
23.11.07, 21:44 |
|
|
Kristensen
|
Lukáš píše: Kde najdu ten snimac oleje? Nekde priblizne kde to mam hledat a jak vypada.. dik
Když otevřeš kapotu a budeš na to kukat tak jak je čtvrtá svíčka (ta uplně napravo když stojíš před autem a koukáš do motoru) tak cca 10cm pod ní na bloku je váleček a na něm slabej kabel myslím že zelenej ale to je jedno tak pokud bude připojenej tak ho odpoj a opřiu se s ním natvrdo o motor a jak řikám mít zaplej klíček a někdo aby koukal jestli se to rozsvítí.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
23.11.07, 21:51 |
|
|
Lukáš
|
Tak jsem to dnes udelal jak jsi rikal... odpojil jsem kabel a pripojil to na motor, kontrolka se nerozsvitila... Takze jsem se pustil do pristrojovky... a tam jsem vymenil zarovku, prve i zkontroloval a je v pohode.. Cim to tedy muze byt dal? Zaver - pri prilozeni kontaktu na motor - NIC, vymena zarovky - NIC... Takze asi prepaleny kabel co? Ale to je divne ne, tam tece prece minimalni proud pro tu zarovicku..
|
24.11.07, 15:29 |
|
|
Martin
|
A měl si zapnutý zapalování? Tak ještě vezmi zkoušečku, nebo alespoň žárovku a zkus, jestli jde na druhou stranu žárovky +.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
24.11.07, 15:30 |
|
|
Lukáš
|
Jasne ze jsem mel zaple zapalovani.. je to divne
|
24.11.07, 19:27 |
|
|
Lukáš
|
Pojedu ted v blizke dobe do servisu kvuli tlumici.. tak bych to nechal tam opravit tu kontrolku pri jednom... muzu s tim ale jet?
|
25.11.07, 11:18 |
|
|
Ondras83
|
Lukáš píše: Pojedu ted v blizke dobe do servisu kvuli tlumici.. tak bych to nechal tam opravit tu kontrolku pri jednom... muzu s tim ale jet?
koukni na olej...jestli tam je, tak bys snad mohl, ale neručim za to, že se ti to nerozbije, kdyby se ti s tim něco stalo, tak na mě nechoď...spíš to ale bude jen nějakej kabel, takže bys s tim mohl jezdit, jestli ti teda neubejvá olej....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
25.11.07, 11:35 |
|
|
bobo23
|
Jet můžeš, ale je to adrenalin... znám z vlastní zkušenosti...
|
25.11.07, 14:42 |
|
|
michalkatka
|
rozhoď prístrojovku s palubky a ten vodič premeraj, možno máš chybu niekde v konektore prístrojovky, alebo priamo v pätici žiarovky...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
25.11.07, 14:50 |
|
|
Lukáš
|
Oleje tam je dost, to kontroluju prubezne.. takze to by nemel byt problem... a kdyby tam byla nejaka zrada tak by ta kontolka prave mela svitit ne? Ona fungovala porad dobre az ted se s ni neco stalo, takze to taky vidim na kebel nebo neco takoveho...
Mazat by to prece melo i tak ne?
|
25.11.07, 17:16 |
|
|
Lukáš
|
Do servisu to mam asi 6km, kdyby to nemazalo tak by to bylo asi hodne v prdeli pro to auto ze?
|
25.11.07, 17:17 |
|
|
Šemik
|
Lukáš píše: Do servisu to mam asi 6km, kdyby to nemazalo tak by to bylo asi hodne v prdeli pro to auto ze?
No to bys nedojel
Ta kontrolka pouze hlídá dostatečný mazací tlak oleje v motoru, takže se samotným rozvodem tlakového oleje nemá co dočinění. Pokud auto doteď normálně mazalo, klidně těch 6km jeď.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
25.11.07, 17:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|