Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 05:51

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 LPG - Škoda 130 - nestabilní volnoběh 
Autor Zpráva

Příspěvek LPG - Škoda 130 - nestabilní volnoběh
Zdravím vás. Mám takový problém s LPG ve Škodě 130, auto jezdí i startuje dobře. Ale má takové výkyvy na LPG, že občas špatně drží volnoběh, až má snahu chcípat.Děje se to téměř vždy, když vyřadím. Otáčky klesnou až tak na 200. Vše je dobře seřízené, zrepasoval jsem celý reduktor, nové membrány apod, ale tato závada se neodstranila. Jedná se o podtlakové Lovato. Většinou pomůže ve volnoběhu motor rázně proplynovat a pak už to drží svých správných 850-900 ot. Karburátor je ok a nikde to dle ohledání nepřisává, zapalování je taky v pořádku, všechny hadice jsou také těsné. Díky všem za rady.

23.11.07, 20:38
Pspvek Reklama

Příspěvek 
A na benzín to nedělá?

23.11.07, 20:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Ne,na benzín to drží volnoběh stabilně na 800 ot. Myslel jsem, že to bude reduktorem na plyn, ale po důkladém vyčištění a výměně celé sady membrán, pístků a filtru je to to sámé.

23.11.07, 23:15

Příspěvek 
Já něco podobnýho řešil přesně před rokem. Taky mám lovato a na volnoběh má prostě málo otáček a víc to nejde zvednout. Ty otáčky jsou nízký na teplým motoru, ale za studena je to extrém. Je zajímavý, že teď v zimě je to lepší, možná to trochu bude automatickým sytičem. Když nastartuju studený auto na benzín a pak přepnu na lpg, tak je všechno v pohodě. Když na plyn, tak je nízkej volnoběh a potvora než se trochu ohřeje chcípá, taky se tváří jako by šla na tři hrnky. Takže já dal dohromady komplet eliktriku, dal těsnění pod hlavu, zabrousil ventily a je to pořád stejný. Jeden mechanik mi říkal, že to prostě plyn dělá, takže studený auto startuju na benzín a pak přepínám a mám klid.

24.11.07, 07:50

Příspěvek 
Dnes zjistil, že ten problém s nestabilním volnoběhem mám opravdu i na benzín. Pokud vyřadím tak ve 2500ot a výše, volnoběh klesne cca na 200ot a u benzínu to většinou rovnou chcípne. U benzínu stačí opět, když vyřadím, motor proplynovat (vyřadit s meziplynem) a volnoběh to drží dobře. Dělá to vždy i ohřáté na provozní teplotu. Nevíte někdo, čím to je? Karburátor? Zapalování mám z favorita, zdá se ok, předstih seřízen.Díky moc za rady.

1.12.07, 16:12

Příspěvek 
Zkontroloval bych jestli jde volně lanko plynu, jestli má správnou vůli, jestli ti nechybí ta větší pružina zepředu a menší zezadu karburátoru co zavírají klapku prvního stupně, jestli se nezasekávají klapky hlavně kolem nulové polohy. Potom bych šel po karburátoru - vyčistit, zkontrolovat rovnost víka.

1.12.07, 17:39
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
bosator píše:
Dnes zjistil, že ten problém s nestabilním volnoběhem mám opravdu i na benzín. Pokud vyřadím tak ve 2500ot a výše, volnoběh klesne cca na 200ot a u benzínu to většinou rovnou chcípne. U benzínu stačí opět, když vyřadím, motor proplynovat (vyřadit s meziplynem) a volnoběh to drží dobře. Dělá to vždy i ohřáté na provozní teplotu. Nevíte někdo, čím to je? Karburátor? Zapalování mám z favorita, zdá se ok, předstih seřízen.Díky moc za rady.

máš volný odpojovač volnoběhu ta tlustá cívka na karbecu, přitáhni a je po problému nebo jak šteluješ vzduch tak ta gumička netěsní nebo tam není, ale bude to ta volná cívka miloš

1.12.07, 17:45

Příspěvek 
Tak jsem včera rozebral svůj zánovní karburátor (má za sebou celkem nějakých 27000 km). Vše dobré a těsné, těsnění, gumičky ok. Odpojovač volnoběhu byl také dobře utažen, zdál se že i funguje tak jak má. Ale pro jistotu a díky Milošově radě jsem zkusil ještě jiný odpojovač se zajišťovací podložku. A tímto se to opravdu vyřešilo, nejspíš to tudy někde opravdu přisávalo. Takže velmi děkuji Milošovi za radu, bez ní by mi to dalo určitě zabrat mnohem víc, protože se tohle zdálo na pohled vpořádku.

2.12.07, 21:51
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]