Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 05:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Forman 135 LPG - startér a olej 
Autor Zpráva

Příspěvek Forman 135 LPG - startér a olej
Zdravíčko,
mám Formeláka 135 karbec, předělaného na plyn a blíží se mi výměna oleje. Máte někdo zkušenost jaký olej dát ? Nějaký speciální na LPG - např. Total qaurtz 7000. Nebo mám zůstat u minerálu ? A když ano tak se krterým máte dobré zkušenosti ? A druhý dotaz je z jiného soudu..zlobí mě startér, na studeném motoru jen vysune pastorke, "zakousne se do zubů" a netočí..po opakovaném otočení klíčku si nakonec dá říct,ale u teplého motoru není problém. Přemýšlím o výměně, lze tam údajně dát z Feldy, je menší, méně nároční na odběr.. z které ? Máte to někdo v autě ? Zkušenosti ?

Díky

6.12.07, 09:09
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Dobrý den
Co se týče výměny mot. oleje, používal bych olej stejné značky a hlavně specifikace jako byl v motoru doposud. Ze zkušeností vím, že motor Škoda ve Favoritu i po předělání na LPG nevyžaduje speciální mot. olej či jiné přísady. Podstatnější je dodržení délky výměnného intervalu 15 000 ujetých Km a nebo každé dva roky bez ohledu na ujeté kilometry.
Na druhý dotaz bych doporučil nejspíše startér z Felicie s motorem 1,3. Motory 1,6 a 1,9D používají jiný typ startéru a nemám jistotu, zda jej lze bez větších úprav namontovat (zaměnit).

Vlastik

6.12.07, 17:57

Příspěvek 
Ten olej bych rozhodně u lpg zkrátil na 10 tis. já měním tak mezi 8-9 tis. Leju tam paramo Mogul GX Pro 15W-40, API SL. Myslím že je dostačující, pokud ti to nebere ani kapku tak bych dal Mogul GX Fe Pro 10W-40.

Ten startér bych hned nevyhazoval, pokud jsi trochu šikovnej, tak ho rozebrat vyměnit uhlíky, ložiska. Na netu určitzě najdeš návod, nebo ti ho někdo za pár peněz zrepásne.

Naposledy upravil FerdikF dne 6.12.07, 19:11, celkově upraveno 1

6.12.07, 18:15

Příspěvek 
FerdikF píše:
Ten olej bych rozhodně u lpg zkrátil na 10 tis. já měním tak mezi 8-9 tis. Leju tam paramo Mogul GX Pro 15W-40, API SL. Myslím že je dostačující, pokud ti to nebere ani kapku tak bych dal Mogul GX Fe Pro 10W-40.

Souhlasim, Mogul staci v pohode, vymenny interval 10tkm nebo rok (podle toho co prijde driv). Samozrejme olej menit i s filtrem :? Zustal bych u te 15W/40.

6.12.07, 18:28

Příspěvek 
ten ty startéry z felicije tam budou pasovat všechny 1,3 1,6 i1,9D rozdil je akorát ve výkonu startétu na formany je dostačující z 1,3 někdo komu to auto huř chytá zvláště na LPG tak tam dává z 1,6.

6.12.07, 19:56
Mistr mechanik

Příspěvek Re: Forman 135 LPG - startér a olej
Žmyják píše:
Zdravíčko,
mám Formeláka 135 karbec, předělaného na plyn a blíží se mi výměna oleje. Máte někdo zkušenost jaký olej dát ? Nějaký speciální na LPG - např. Total qaurtz 7000. Nebo mám zůstat u minerálu ? A když ano tak se krterým máte dobré zkušenosti ? A druhý dotaz je z jiného soudu..zlobí mě startér, na studeném motoru jen vysune pastorke, "zakousne se do zubů" a netočí..po opakovaném otočení klíčku si nakonec dá říct,ale u teplého motoru není problém. Přemýšlím o výměně, lze tam údajně dát z Feldy, je menší, méně nároční na odběr.. z které ? Máte to někdo v autě ? Zkušenosti ?

Díky

zkus olej M7ads III turbo plus, není drahý a budeš zírat jak ti vyčistí motor výměna každý rok nebo max 10.000 km, no ten starter se asi bez nemontáže převodovky neobejde más v háji věncové kolo, pokud dáš redukovaný, tak se ti pastorek vyběhá do oblouku a bude zas dostartováno miloš

7.12.07, 18:39

Příspěvek 
z felicie jde noproblem, jestli je špatnej pastorek novej stojí kolem 300kč

7.12.07, 19:16

Příspěvek 
olej stačí obyč 15w/40

7.12.07, 19:17
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]