Autor |
Zpráva |
syccak1
|
termostat
Prosím o radu.Při zahřátém motoru termostat ukazuje, že je motor nedostatečně zahřátý.Po vypnutí a zapnutí motoru termostat ukáže správné zahřátí ,ale po cca30sekundách ručička termostatu klesne a různě kolísá ,ale vždy pod ideální teplotou.Nevíte o jakou závadu by mohlo jít?Děkuji
|
8.12.07, 19:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Auto?
Vypadá to na vadný termostat který je nedovírající
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
8.12.07, 19:41 |
|
|
Šemik
|
Možná by se mohlo ještě jednat o špatnou kostru, ale to by teploměr skákal jak divá koza, zejména při jízdě v závislosti na zapnutých spotřebičích...
|
8.12.07, 19:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: termostat
syccak1 píše: Prosím o radu.Při zahřátém motoru termostat ukazuje, že je motor nedostatečně zahřátý.Po vypnutí a zapnutí motoru termostat ukáže správné zahřátí ,ale po cca30sekundách ručička termostatu klesne a různě kolísá ,ale vždy pod ideální teplotou.Nevíte o jakou závadu by mohlo jít?Děkuji
dej nový termostat stojí stovku a pak uvidíš dál miloš
|
9.12.07, 10:02 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
trosku otvorim:
v poslednej dobe sa mi auto nechce zohriat na prevadzkovu teplotu,teda neviem vlastne co ma ukazovat teplomer
mne ukazuje pod tesne bielu cast , ked to dlho tocim tak na chvilu vyleze do bieleho na zaciatok ale potom zas klesne, ked sa upokojim
ked ho necham stat tak vyleze do tristvrte bieleho a zopne ventilator
teplomer nebeha, je stabilny, vody je akurat,
moze byt ze mam prilis vela antifreezu? myslim v pomere s vodou
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
21.12.07, 01:32 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
poměrem antifreeze a vody to podle me nebude, ten antifreeze neni chladicí médium jako třeba v ledničce nebo klimatizaci, to je jen voda s trochou chemie aby netuhla, rozhodně to ale neznamená, že by víc chladila, bylo by to i nelogické, v zimě více chladit nepotřebujeme
spíš ti lže ten ukazatel teploty, o přesnosti přístrojů ve favoritu mám svoje mínění, jak ukazuje teploměr nevím, nemám s čím porovnat, ale lžou mě všecky budíky, proč by nelhal i teploměr a proč by lhaly jen mě
|
21.12.07, 01:36 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Vít Široký píše: poměrem antifreeze a vody to podle me nebude, ten antifreeze neni chladicí médium jako třeba v ledničce nebo klimatizaci, to je jen voda s trochou chemie aby netuhla, rozhodně to ale neznamená, že by víc chladila, bylo by to i nelogické, v zimě více chladit nepotřebujeme
to je pravda
ale napriklad mnozstvo chladiacej zmesi je dost citelne na case zohriatia motora, cim menej tym rychlejsie sa zohreje
co by to mohlo byt? teplomer ci termostat? mam sa na to vykaslat? mozem dat autu zabrat ked je zahriate iba takto?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
21.12.07, 01:38 |
|
|
Šemik
|
Co místo favo teploměru bez stupnice na chvíli připojit budík ze 120? Čidlo je stejné a stupnici to má..
|
21.12.07, 06:42 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Šemik píše: Co místo favo teploměru bez stupnice na chvíli připojit budík ze 120? Čidlo je stejné a stupnici to má..
ked mi das budik zo 120 tak ok
|
21.12.07, 19:11 |
|
|
Šemik
|
deekay píše: Šemik píše: Co místo favo teploměru bez stupnice na chvíli připojit budík ze 120? Čidlo je stejné a stupnici to má.. ked mi das budik zo 120 tak ok
Když si přijedeš..
Budeš si moct i vybrat, užovkový chromový, užovkový plastem potažený nebo emkový
|
21.12.07, 23:10 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
|
21.12.07, 23:12 |
|
|
Šemik
|
urobím halušky
|
21.12.07, 23:12 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
Šemik píše: urobím halušky
tie su samozrejme zname ako klasicka plzenska vianocna vecera
|
21.12.07, 23:14 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
deekay píše: Šemik píše: urobím halušky tie su samozrejme zname ako klasicka plzenska vianocna vecera a zapíjet je můžeš tradičním plzeňským pivem značky Budvar
|
21.12.07, 23:39 |
|
|
Kristensen
|
Jen tak pro upřesnění páč v tom má spousta lidí guláš:
Termostat - to co otevírá průchod teplé vody do chladiče
Termočidlo - čidlo které při určité teplotě spouští ventilátor chladiče
Čidlo teploty vody - měří teplotu vody a přenáší to na stupnici teploměru
Teploměr - ukazatel v autě.
Jde jen o to že tady píšeš o problemu že "při zahřátem motoru termostat ukazuje že je motor studený"
klidně můžeš mít v háji "čidlo teploty vody", pujdeš do krámu řekneš tam ale že chceš "termostat" ještě ho vyměníš a problem může klidně přetrvávat dál.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
22.12.07, 09:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|