Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 05:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Nezapíná druhý stupeň na 120ce 
Autor Zpráva

Příspěvek Nezapíná druhý stupeň na 120ce
Zdravím a prosím o rady/tipy. Dneska jsem se pustil do seřizování motoru, protože jsem měl pocit, že to nějak špatně jede (cukalo se to občas trochu). Tak jsem rozdělal karbec abych ho pročistil, ale nebylo to ani potřeba. Pak jsem udělal komplet rozdělovač, ten je teď stoprocentní. Pak jsem zničil barevnou svíčku, takže seřízení proběhlo jen podle oka/ucha na otáčky. Nicméně jsem tedy to byl projet a s hrůzou jsem zjistil, že to nejede po rovině víc než 30kmh a bylo nepředstavitelné řadit víc než dvojku. Tak jsem se vrátil k dědovi se kterým všechny opravy provádím a zjistili jsme, že nezapíná druhej stupeň. Přitom membrána je dobrá, na podtlak vyvolanej pusou přes hadičku to normálně funguje. Když se tomu pomůže ručně přímo v motoru, tak to funguje, dokud se to přidržuje. Ale samo se to nezapne. Takže problém je asi ten, že to nedělá ten podtlak tam kde by mělo. Poraďte prosím kde by mohla být závada, jsem momentálně v koncích, s touto závadou si zatím vůbec nevím rady. Roman

11.12.07, 20:58
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Divny, nase jezdila 120 na jednu komoru ... v tom to nebude asi :?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

11.12.07, 21:02
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Hlavně by mě zajímalo jakou hadičkou když tam žádná není... :roll:

Možná budeš mít špatně předstih

11.12.07, 21:05

Příspěvek 
Kdyby nešla otevřít druhá komora, tak by to normálně jelo určitě víc než 30km/h. Závada musí být jinde.

11.12.07, 21:10

Příspěvek Re: Nezapíná druhý stupeň na 120ce
Předstih jsme štelovali, nakonec jsme tam nechali asi 8 stupňů. kontakty jsou očištěný. Fakt to nechce jet víc a opravdu mi nezapíná druhej stupeň. Asi mám zároveň nastavenou nějak nedobře směs, ale mám to tak aby to nezdechlo když to stojí. Mohl by být problém způsoben tím papírovým těsněním v karbecu? Možná jsme ho někde uprostřed malilinko natrhli, ale je tam celý a nepokrčený. Ještě doplním, že předtím, než jsme do toho dnes začali vrtat tak to teda občas cukalo při jízdě, ale nebyl problém to vytáhnout přes stovku. A teda ještě bylo hrozný s tím jet první kilometr vždycky, rozjíždím se většinou do kopce a na dvojku se sytičem to nechtělo jet, dokonce mi to tak jednou zdechlo.

11.12.07, 21:24

Příspěvek 
Šemik píše:
Hlavně by mě zajímalo jakou hadičkou když tam žádná není... :roll:

Možná budeš mít špatně předstih

Hadičku jsem si nasadil na trubičku, která čouhá z druhýho stupně když se odšroubuje z karbecu, nechtěl jsem to žužlat :lol:

11.12.07, 21:25

Příspěvek 
Vy jste nechali těsnění v karburátoru staré? :shock:

11.12.07, 21:25

Příspěvek 
Šemik píše:

Jo, vůbec mně nenapadlo ho měnit.

11.12.07, 21:26

Příspěvek 
Roman Machain píše:
Šemik píše:

No to by mohla být příčina, to staré může být v nedobrém stavu. Koupil bych nové + i ty zbývající těsnící elementy a vyměnil to :wink:

11.12.07, 21:29
Hliník navždy.

Příspěvek 
A novy srouby stelovaci i s gumickama :) ... tou komorou to urcite neni :)

11.12.07, 21:30

Příspěvek 
Šemik píše:
Roman Machain píše:
Šemik píše:

No to by mohla být příčina, to staré může být v nedobrém stavu. Koupil bych nové + i ty zbývající těsnící elementy a vyměnil to :wink:

OK, bohužel teď mám málo času na to abych se rýpal v motoru, ale hned jak budu mít chvilku tak zkusím vše co radíte naráz: papírový těsnění a ty šrouby štelovací zkontroluju. Jestli to nebude ono, tak budu mít jednu moc pěknou škůdku na prodej :evil: Trošku mně přestává bavit že je furt potřeba něco takovýho na ní řešit :(

11.12.07, 21:38
Hliník navždy.

Příspěvek 
S timdle pristupem se neni cemu divit ze to nejede ... je potreba davat tyto vsechny veci nove to je jasny :)

11.12.07, 21:39

Příspěvek 
Spíš bych se vrhl do zapalování, jestli ste šťárali do rozdělovače, tak je třeba nastavit eště odtrh, vyměnit poškozený kladiva, taky ste mohli přehodit káble na svíčkách, nebo svíčky můžou být špatný, aby to nejelo víc jak 30 skrz karbec se moc nevidí.

11.12.07, 21:49

Příspěvek 
Drak píše:
Spíš bych se vrhl do zapalování, jestli ste šťárali do rozdělovače, tak je třeba nastavit eště odtrh, vyměnit poškozený kladiva, taky ste mohli přehodit káble na svíčkách, nebo svíčky můžou být špatný, aby to nejelo víc jak 30 skrz karbec se moc nevidí.

Kladivo je nový, odtrh nastaven, předstih 8 stupňů, svíčky v pořádku, kábly jsem z víčka rozdělovače neoddělával a na svíčky je připojil podle délek správně. Jel jsem po rovině, pedál na podlaze, zařazená dvojka a stěží se to dostalo na 40. Uvidím co se stane až vyměním ty těsnění všechny...

11.12.07, 21:53

Příspěvek 
A nemáš předstih sice správně nastaven, ale o válec špatně? Ale to by bylo snad ještě horší.

11.12.07, 21:54
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další