Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 05:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další
 Pořád startér 
Autor Zpráva

Příspěvek Pořád startér
Tak jsem vytáhnul startér a dal odborník , řekli je je ok ... čím to tedy může být , že zaskočí pouze pastorek , ale motor neroztočí ? Někdy roztočí a někdy třeba vůbec , uhliky se nezasekávaj , baterka je nová , jaký může mít ještě závady ? Motor je dobře ukostřen ... Já už totiž nevim ... dneska jsem to třeba zase nemohl natočit , jen zaskočil pastorek ... vlezl jsem do motoru , vytáhnul konektror co je na startéru , dal zpět a najednou se to roztočilo , ale to je nejspíš shoda náhod ... čím to je ?

12.12.07, 19:21
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Pokud ti zasouvá pastorek ale netočí se to, bude problém v silových kontaktech elektromagnetu.

Odborníci ho zkoušeli naprázdno co? TO se jim mohl klisně točit jak čamrda, ale v zatížení se to kvůli značnému přechodovému odporu ani nepohne. Vyměn to zadní bakelitové víčko na cívce startéru, komplet i s kontakty stojí asi 95kč :wink:

12.12.07, 19:23

Příspěvek 
Právě že byl zatížen brzdou , jsem se na to ptal , přirovnávali to k mínus 20 ... a točil normálně ... je to startér z felicie , je jak novej ...

12.12.07, 19:32

Příspěvek 
Co máš za auto???

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

12.12.07, 19:41
Mistr mechanik

Příspěvek 
a co třeba dát na konektor 50 cos ho vytahoval žárovku 55 W a ukostřit zda bude svítit když otočíš klíčkem a včem ten starter máš tříkolka nebo bagr? miloš

12.12.07, 19:46

Příspěvek 
Forman 91 , karbec

12.12.07, 19:47

Příspěvek 
a prohlížel jsi kolem dokola v jakém stavu je věnec na setrváku když vyndáš startér?

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

12.12.07, 19:52

Příspěvek 
Jo věnec v poho , ještě takhle ti povim , zalítne pouze pastorek , cvakám , cvakám a na třeba 15 pokus to natočí ... takže ve věnci bych to taky nehledal ... už právě nevim ... když jsem tam měl starej klasickej startér , tak mi to taky dnes udělalo (dneska jsem je prohazoval) ... takže to musí bejt někde jinde , ale nevim kde , už tam není co bejt v háji .... jde tam jen kontakt ze spínačky a ten akorát vysouvá pastorek , propojí kontakty a z baterky co jde káblik , tak ten snim točí ... tak fakt nevim ... :roll: potřeboval bych kvalitní radu :idea:

12.12.07, 19:58
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
co třeba spínačka :?:

12.12.07, 20:03
Profil ICQ

Příspěvek 
Pokud určitě víš, že to není ve startéru a pastorek se vysouvá, tak musí být chyba v silovém vedení. Zkus zkontrolovat všechny spoje, ukostření a neporušenost + kabelu, mohl by být někde přerušen/přepálen.

12.12.07, 20:03
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Svorky u akumulátoru bývají často poznamenány atmosférickými vlivy, zkus koupit nové (pár korun), jemným šmirglem očistit pólové vývodu z akumulátoru, nakonzervovat vazelínou a nové svorky pořádně utáhnout :D

12.12.07, 20:07

Příspěvek 
Sadra17: Kdyby to bylo ve spínačce , tak by vůbec nevyjel pastorek nebo ne ?
Ukostření si to bere z motoru , to je ok , ten plus přerušenej ... jednou jsem to měřil , taky ok , ale jestli je např. nalomenej , to nemůžu určitě říct , ale nezdá se mi , prostě ž nevim kde hledat , určitě je to nějaká prkotina ...

12.12.07, 20:09

Příspěvek 
Šemik , taky dobrý , baterka úplně nová .... fakt zakopanej pes ....

12.12.07, 20:10

Příspěvek 
na mojom predchádzajúcom 6V tátošovi sa mi stala zaujímavá vec, ja som si myslel že už je zlá baterka, ale po dlhšom pokuse o štartovanie (motor sa pomaly pretáčal) sa začalo dymiť s káblovej koncovky, bola to taká lisovacia, tak som zobral blicky poriadne to oko stlačil a potom už všetko ok, takže či náhodou nemáš niekde v silovej časti zlý prechodový odpor.
keď ti ten pastorok zasunie kontrolky pohasnú, alebo svietia stále intenzívne?

12.12.07, 20:11

Příspěvek 
Kontrolky pohasnou ... jako když to má snahu tlačit ...

12.12.07, 20:15
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 91 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Další