Autor |
Zpráva |
Slavrs
|
Pořád startér
Tak jsem vytáhnul startér a dal odborník , řekli je je ok ... čím to tedy může být , že zaskočí pouze pastorek , ale motor neroztočí ? Někdy roztočí a někdy třeba vůbec , uhliky se nezasekávaj , baterka je nová , jaký může mít ještě závady ? Motor je dobře ukostřen ... Já už totiž nevim ... dneska jsem to třeba zase nemohl natočit , jen zaskočil pastorek ... vlezl jsem do motoru , vytáhnul konektror co je na startéru , dal zpět a najednou se to roztočilo , ale to je nejspíš shoda náhod ... čím to je ?
|
12.12.07, 19:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Pokud ti zasouvá pastorek ale netočí se to, bude problém v silových kontaktech elektromagnetu.
Odborníci ho zkoušeli naprázdno co? TO se jim mohl klisně točit jak čamrda, ale v zatížení se to kvůli značnému přechodovému odporu ani nepohne. Vyměn to zadní bakelitové víčko na cívce startéru, komplet i s kontakty stojí asi 95kč
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
12.12.07, 19:23 |
|
|
Slavrs
|
Právě že byl zatížen brzdou , jsem se na to ptal , přirovnávali to k mínus 20 ... a točil normálně ... je to startér z felicie , je jak novej ...
|
12.12.07, 19:32 |
|
|
Kristensen
|
Co máš za auto???
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
12.12.07, 19:41 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a co třeba dát na konektor 50 cos ho vytahoval žárovku 55 W a ukostřit zda bude svítit když otočíš klíčkem a včem ten starter máš tříkolka nebo bagr? miloš
|
12.12.07, 19:46 |
|
|
Slavrs
|
Forman 91 , karbec
|
12.12.07, 19:47 |
|
|
Kristensen
|
a prohlížel jsi kolem dokola v jakém stavu je věnec na setrváku když vyndáš startér?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
12.12.07, 19:52 |
|
|
Slavrs
|
Jo věnec v poho , ještě takhle ti povim , zalítne pouze pastorek , cvakám , cvakám a na třeba 15 pokus to natočí ... takže ve věnci bych to taky nehledal ... už právě nevim ... když jsem tam měl starej klasickej startér , tak mi to taky dnes udělalo (dneska jsem je prohazoval) ... takže to musí bejt někde jinde , ale nevim kde , už tam není co bejt v háji .... jde tam jen kontakt ze spínačky a ten akorát vysouvá pastorek , propojí kontakty a z baterky co jde káblik , tak ten snim točí ... tak fakt nevim ... potřeboval bych kvalitní radu
|
12.12.07, 19:58 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
co třeba spínačka
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
12.12.07, 20:03 |
|
|
Martin
|
Pokud určitě víš, že to není ve startéru a pastorek se vysouvá, tak musí být chyba v silovém vedení. Zkus zkontrolovat všechny spoje, ukostření a neporušenost + kabelu, mohl by být někde přerušen/přepálen.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
12.12.07, 20:03 |
|
|
Šemik
|
Svorky u akumulátoru bývají často poznamenány atmosférickými vlivy, zkus koupit nové (pár korun), jemným šmirglem očistit pólové vývodu z akumulátoru, nakonzervovat vazelínou a nové svorky pořádně utáhnout
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
12.12.07, 20:07 |
|
|
Slavrs
|
Sadra17: Kdyby to bylo ve spínačce , tak by vůbec nevyjel pastorek nebo ne ?
Ukostření si to bere z motoru , to je ok , ten plus přerušenej ... jednou jsem to měřil , taky ok , ale jestli je např. nalomenej , to nemůžu určitě říct , ale nezdá se mi , prostě ž nevim kde hledat , určitě je to nějaká prkotina ...
|
12.12.07, 20:09 |
|
|
Slavrs
|
Šemik , taky dobrý , baterka úplně nová .... fakt zakopanej pes ....
|
12.12.07, 20:10 |
|
|
michalkatka
|
na mojom predchádzajúcom 6V tátošovi sa mi stala zaujímavá vec, ja som si myslel že už je zlá baterka, ale po dlhšom pokuse o štartovanie (motor sa pomaly pretáčal) sa začalo dymiť s káblovej koncovky, bola to taká lisovacia, tak som zobral blicky poriadne to oko stlačil a potom už všetko ok, takže či náhodou nemáš niekde v silovej časti zlý prechodový odpor.
keď ti ten pastorok zasunie kontrolky pohasnú, alebo svietia stále intenzívne?
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.12.07, 20:11 |
|
|
Slavrs
|
Kontrolky pohasnou ... jako když to má snahu tlačit ...
|
12.12.07, 20:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|