Autor |
Zpráva |
Jad
|
Čištění motoru před výměnou oleje
Ahoj. Tady na fóru i jinde jsem se dočetl, že pokud byl motor provozovaný na horší minerální olej, hrozí po výměně za lepší syntetický zadření, protože se uvolňuje karbon a může ucpat mazací kanálek. Chtěl bych se zeptat, jestli existuje nějaký přípravek, kterým se dá motor při výměně oleje vyčistit, aby k tomuto nedošlo. Co by se tam nalil, motor protočil a zase vypustil... Nebo je jediné řešení rozebrat a všechno čistit ručně? Díky.
|
13.12.07, 15:52 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kaliban123
|
No co vím tak existuje jakýsi vyplachovací olej či jak se tomu nadává je toho zhruba půl litru za cenu kolem 100-150 to se tam naleje (ne samotné) a nechá se to chvíli jet pak se to vypustí a naleje nový olej, ale jestli by to pomohlo až tak že místo minerálu plnou syntetiku to asi ne
_________________ Škoda 742 Forever Team ale jezdím žabožroutem
|
13.12.07, 15:56 |
|
|
Šemik
|
Přechod z mineráního oleje na plně syntetický není moc dobrý nápad.
Jaké je to auto? Předpokládám že asi nějaké starší když jezdilo na obyčejný minerál
Syntetický olej odplaví usazeniny z minerálního oleje, pokud nezacpe mazací kanálek rozpustí minimálně tzv "pozitivní karbon" a to tomu motoru značně ublíží - sníží se tlaky válců, začně to žrát olej...
Na tvém místě bych od minerálu neodcházel, používal bych ho i nadále, např. PARAMO M7ADSIII. To je kvalitní olej a poměrně levný.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
13.12.07, 16:28 |
|
|
no_-_name
|
a nějakej tip co nalejt do Feldy 1.3mpi když nevíš co tam měl předchozí majitel?
|
13.12.07, 16:34 |
|
|
Šemik
|
Miloš doporučuje M7ADSIV super turbo A co řekne Miloš, to je slovo boží
|
13.12.07, 16:41 |
|
|
Ondras83
|
Šemik píše: Miloš doporučuje M7ADSIV super turbo A co řekne Miloš, to je slovo boží
já tam liju GLOBAL 10W40....normální polosintetika...děda tam Valvoline 5W40(ještě nějak se to jmenuje, ale niem jak)....takže záleží na vlastním uvážení....jinak originální olej do fildy byl minerál od Castrol....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
13.12.07, 19:26 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já viděl a i čistil motor s půl centimetrem "sraček" no humus ja sviň
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
13.12.07, 19:50 |
|
|
Ondras83
|
Sadra17 píše: já viděl a i čistil motor s půl centimetrem "sraček" no humus ja sviň
to mi připomíná, že sem zapoměl vyfotit tu 1,6 z oktávky....tak zejtra sem doma, tak to blejsknu...to pak teprve uvidíte....a zadřelo se to tak, že se tam lila nějaká sračka, pak si to koupil chlapík z vesnice, přijel k nám a my sme tam nalili plnou....tim se rozpustil karbon a ucpal se kanál, kterej maže vačku....zejtra všechno uvidíte...
|
13.12.07, 20:04 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Šemik píše: Miloš doporučuje M7ADSIV super turbo A co řekne Miloš, to je slovo boží
ne ne pokud máš v motoru bordel samá usazenina tak je lepší nebo jistější M7 ADS III turbo plus je řídký jak hydraulika a superturbo ti umí rozpuštěním usazenin zhoustnout tak že ti to přetane po startu mazat, prostě ho čerpadlo po ránu když je zima nenasaje na to je nejlepší podívat se pod víko ventilu co tam je, pokud je tam karbon superturbo, pokud černá vazelína turbo plus, zrovna dneska slavil superturbo úspěch v kombinaci s přípravkem, 1,9 D a klepala stopro vychozený píst v HU, dal jsem nový olej superturbo klepec se vylepšil pak přípravek SMT na vytěsnění motorů klepec skoro zmizel a pravé před patnácti minutami jsem ho tam už neslyšel, možná si fandím a zítra uvidím miloš
|
13.12.07, 21:19 |
|
|
Šemik
|
slovacek.milos píše: Šemik píše: Miloš doporučuje M7ADSIV super turbo A co řekne Miloš, to je slovo boží ne ne pokud máš v motoru bordel samá usazenina tak je lepší nebo jistější M7 ADS III turbo plus je řídký jak hydraulika a superturbo ti umí rozpuštěním usazenin zhoustnout tak že ti to přetane po startu mazat, prostě ho čerpadlo po ránu když je zima nenasaje na to je nejlepší podívat se pod víko ventilu co tam je, pokud je tam karbon superturbo, pokud černá vazelína turbo plus, zrovna dneska slavil superturbo úspěch v kombinaci s přípravkem, 1,9 D a klepala stopro vychozený píst v HU, dal jsem nový olej superturbo klepec se vylepšil pak přípravek SMT na vytěsnění motorů klepec skoro zmizel a pravé před patnácti minutami jsem ho tam už neslyšel, možná si fandím a zítra uvidím miloš
Aha, tak sorry za mystifikaci Dík Miloši za vysvětlení, už tomu rozumím
|
14.12.07, 05:19 |
|
|
Ondras83
|
tak tady...(bohužel mám jen víko, protože mi došly baterky ve foťáku....ale jako je to humus...někdy ještě vyfotim úplně vyteklou kompozici z pouzdra vačky....
takhle tam leží plnej oleje už asi 2 roky...
[img=http://img503.imageshack.us/img503/2303/pc140024ub5.th.jpg]
ventilový víko....
[img=http://img128.imageshack.us/img128/5343/pc140025cy2.th.jpg]
|
14.12.07, 17:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|