Autor |
Zpráva |
FerdikF
|
Odlučovač plynu v palivu
Tak dneska mi prasknul v místě jak mám vyznačeno na obrázku červenou barvou, za poslední rok je to už podruhý. Poprvé to prasklo nahoře, jak to je označený zeleně. Docela nepříjemná věc, když to teče přímo na rozpálenej motor, nevíte proč to pořád praská? Mám to teď jenom spojený a tu hadici co se vrací do nádrže zaslepenou. Teď si nejsem akorát jistej kam vede přívod benzínu.....zespoda? a vratná hadice nahoře?
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
15.12.07, 18:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Odlučovač plynu v palivu
myslel som že máš striekačku. na karboch sa to stáva pri silnej manipulácii s benzínovými hadičkami, pri tom úchyte skrutky to praskne ak pri montáži tú skrutko nedáš do pôvodného závitu a keď sa tým manipuluje v zime, je to predsa len stuhnuté. inak druhovýroba stojí za prd, zapája sa to spodok je odvod do karbu, vrch je spiatočka do nádrže a do stredu sa to pripája s čerpadla...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
15.12.07, 20:20 |
|
|
FerdikF
|
favo 135 43kw byly jenom karburátor co vím. Zkusím to zítra sehnat, nebo raději dvě, proč se dneska dělá všechno takovej aušus. Jinak se s tím bazmekem vůbec nemanipulovalo, muselo to prostě dneska v tom mrazu prasknout, už ráno to hůř startovalo. Taky si hned koupím ještě jeden hasičák, ten svůj jsem dal manželině do fiesty, docela mi vztávaly vlasy hrůzou když jsem viděl čoud z pod kapoty. Naštěstí to byly jenom výpary a nečaplo to.
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
15.12.07, 20:28 |
|
|
Drak
|
Nech si to udělat z kovu, pro šikovnýho zámečníka se soustruhem je to práce na půl hodinky a cenou tě to vyjde jako ten plastovej drek.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
15.12.07, 20:45 |
|
|
FerdikF
|
už jsem přemýšlel jestli si to nevyrobím sám z plechu, dřív jsem si dělal na modely letadel nádrže.
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
15.12.07, 20:47 |
|
|
michalkatka
|
vidím karbec, ja som si to nepozrel poriadne, inak ja som ten bazmek dal starý originál a zatiať ok, to som stále citil benzín tak som to spravil, ale benzín bolo citiť stále, ešte k tomu som mal prasknutú membránku akceleračnej pumpičky, takže aj tú som vymenil za starý originál... a pach benzínu zmizol...
|
15.12.07, 20:48 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
K cemu tam tenhle wehement vubec je? Co kdyz bych ho tam nemel a AC pumpu pripojil na karb primo?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
15.12.07, 20:55 |
|
|
michalkatka
|
Matthes píše: K cemu tam tenhle wehement vubec je? Co kdyz bych ho tam nemel a AC pumpu pripojil na karb primo?
je to odbublinkovač... a keby sa to pripojilo priamo na karb neviem či by to nepreplavovalo karbec, kôli spiatočke do nádrže, ono cez spiatočku to udržiava tlak paliva pre karb.
|
15.12.07, 20:59 |
|
|
FerdikF
|
Já když to měl prasklý poprvé, tak jsem to auto očuchával snad dva měsíce a dokud jsem to neodělal, tak jsem na to nepřišel. Vždycky než jsem to vypátral, tak se ta kapička odpařila. Dneska jsem měl na sacím potrubí rybník. To jsem dneska najezdil tak 250 km a až poslední štaci, to začalo týct teda pořádně, naštěstí tam znám jednoho šikovnýho mechanika, protože v tý tmě jen s baterkou jsem to nemohl najít a že zase prasknul tenhle hajzlík jsem nechtěl ani věřit.
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
15.12.07, 20:59 |
|
|
michalkatka
|
nakoľko jazdím na LPG keď som to zistil tak som nebol doma tak som odlomil ten vrchný sosák a urobil som si z neho spojku, takže to čerpalo benzín priamo do spiatočky, až potom som doma prehodil celý odbublinkovač.
na tú prasknutú membránku som prišiel pri prevádzke na benzín keď cez to tiahlo kvapkal benzín priamo na výfuck
|
15.12.07, 21:05 |
|
|
FerdikF
|
michalkatka píše: nakoľko jazdím na LPG keď som to zistil tak som nebol doma tak som odlomil ten vrchný sosák a urobil som si z neho spojku, takže to čerpalo benzín priamo do spiatočky, až potom som doma prehodil celý odbublinkovač. na tú prasknutú membránku som prišiel pri prevádzke na benzín keď cez to tiahlo kvapkal benzín priamo na výfuck
Taky hezký.......škoda že nemám kus šikovnýho plechu a trubičky, asi bych to zrovna pospájel. Ani se mi ten šunt nechce kupovat. Ve vnitř nejsou žádný přepážky ne?
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
15.12.07, 21:12 |
|
|
michalkatka
|
neviem ako to vyzerá vnútri, neskúmal som to, ale niekde musí byť ventil ktorý drží tlak paliva, buď bude tam, alebo na plaváku...
|
15.12.07, 21:35 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Rachta tam nejaka kulicka ... Takze z plechu to jen tak asi nepujde ... bez znalosti jak to tam vypada, tak tu starou rozlouskni
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
15.12.07, 22:31 |
|
|
Kristensen
|
sám si to uděláš asi těžko uvnitř je ventilek, druhovýroba u toho nemá význam většinou to dopadá tak jak píšeš, bohužel origo je pěkně drahej.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
15.12.07, 23:49 |
|
|
FerdikF
|
ku*a já ten smradlavej bazmek i z hadrou hodil do první popelnice, aby mi to nesmrdělo v autě.
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
16.12.07, 05:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|