Autor |
Zpráva |
Lukáš
|
Svicky nejdou odsroubovat
Neni nejaky figl na odsroubovani svicek z motoru na Favoritu. Jsem se o to pokousel a ohl jsem novy klic a to jsem tocil na spravnou stranu. Kdybych nechal motor zahrat nepujde to lepe? nebo jak na to? Pripada mi ze motor jede na tri valce, takze to asi neni moc rozumne s tim jezdit ze? nebo to nechat bezet aby se zahral.. a jeste bych chtel promerit kabely k svickam, jak se kontroluji, jaky maji mit odpor?
|
18.12.07, 13:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Pajas
|
A čím to odtahuješ?Na to je nejlepší svíčák. odpor kabelů se mi zdá že max 20kohm
|
18.12.07, 14:16 |
|
|
fatal
rejpal
|
Na svíčky používám zásadně gola nástavec na svíčky, stojí to asi stopade a pokud něco rupne, tak je to svíčka.
Pokud motor běží na tři válce, tak nejezdit. Opravě se stejně nevyhneš.
|
18.12.07, 14:29 |
|
|
Kristensen
|
Za tepla nepovolovat svíčky, raději za studena.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
18.12.07, 14:44 |
|
|
Lukáš
|
Tak nakonec se mi to povedlo odsroubovat, svicky vypadaji ok, kabely dobre.. takze cim to jeste muze byt? Zkousel jsem s tim kousek jet a nema to silu a co se tyce chodu motoru tak jak by to jelo fakt na tri valce. Asi s tim mam zajet do servisu ze? Mam ocekavat velkou opravu nebo to bude jen nejaka pitomost?
|
18.12.07, 15:05 |
|
|
cyz
|
Jestli jsou dobré svíčky a kabely tak zkus změřit tlaky. Odpor kabelů 20kOhm je moc....ještě ti může jít do válce voda z prasklého těsnění nebo hlavy ale jiná možnost mě už nenapadá.
|
18.12.07, 15:23 |
|
|
Lukáš
|
Jak to mam merit ty tlaky?
|
18.12.07, 15:25 |
|
|
fatal
rejpal
|
Lukáš píše: Jak to mam merit ty tlaky?
Je na to přípravek - speciální tlakoměr. Vytáhneš všechny svíčky, přivoláš kámoše, dáš neutrál a zatáhneš ruční brzdu. Přípravek strčíš do díry místo svíčky, zařveš a kámoš otočí klíčkem a chvilku "startuje". Ručička ti ukáže tlak. Vynuluješ a jdeš na další válec. Tak to uděláš pro každý válec a máš změřené tlaky.
|
18.12.07, 15:42 |
|
|
Neex
|
Lukáš píše: Jak to mam merit ty tlaky?
jednoduše... koupíš za 250 Kč měřič komprese válců MK16 od Kovo Brno (vypadá to jako pneuměřič) a změříš... návod je u toho nebo v každé knížce. Sám ho mám a k plné spokojenosti používám už 4 roky.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
18.12.07, 15:45 |
|
|
Pajas
|
A co zapalování?Jsi si jistý že to jede na 3 válce?Rozdělovač, předstih, ventily ,indučka, nezasekává se sytič, bohatost, kvalitní benzín. voda v karbecu?
|
18.12.07, 19:11 |
|
|
Neex
|
Pajas píše: A co zapalování?Jsi si jistý že to jede na 3 válce?Rozdělovač, předstih, ventily ,indučka, nezasekává se sytič, bohatost, kvalitní benzín. voda v karbecu?
ale on má BMM
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
18.12.07, 19:14 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
toto by nebolo od veci zohnat, su tam aj dobre navody ktore sa daju pozit bez toho meracieho pristroja
http://www2.produktinfo.conrad.com/date ... otorov.pdf
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
18.12.07, 19:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mě se už nelíbí žes poznal že svíčky jsou dobré, to umí jen osciloskop, ale okem poznáš pendrek, dej druhé změř kabely, palec, vyčisti rozdělovač, ty původní kabely měli výdrž 100000 dnes daleko měné miloš
|
18.12.07, 20:02 |
|
|
Beda
|
jo jaks poznal že jsou svíčky dobré ona může venku jiskru házet ale pod tlakem nemusí
|
18.12.07, 21:43 |
|
|
Luboš
|
Je to jenom čtyřválec, já bych dal ty svíčky už nový, když nešly vytáhnout, tak tam asi budou dlouho. A kabely taky, pouhým proměřením běžným multimetrem si člověk moc nepomůže, to zcela nevyloučí, že už nemusí být v pořádku.
|
18.12.07, 21:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|