|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Hans22
|
120L cuká a netáhne
Dobrý den
Předem se omlouvám, pokud už se zde podobný problém řešil, ale nepodařilo se mi nalézt uspokojivou odpověď mého problému.
Mám škodovku 120 a teď v zimě prostě nejede dobře, Problémy se objevily až za současných mrazů (nebo také po posledním tankování - bylo to ve stejnou dobu). Normálně nastartuje se sytičem, ale když se po chvíli chci rozjet, tak netáhne. Po jemném přidání plynu chcípá. když přidám víc plynu, tak chvíli jede líp na to co vstříkne akcelerační pumpička, ale pak zase přestane táhnout. Volnoběh drží dokonce i bez sytiče (to by mohl být možná ten problém - moc bohatá směs na volnoběh?). Po zahřátí drží volnoběh, po jemném přidání plynu přestává táhnout, když se přidá víc, tak už jede dobře. Musí se víc točit. Nevím přesně, kdy by mohl být problém, ale když se to objevilo až za těch mrazů, tak myslím, že by to mohlo být třeba zamrzlou vodou v palivu. Pokud to není tím, tak asi nějaká nečistota v karburátoru. Může to způsobovat ta voda nebo kde jinde hledat chybu?
Děkuji za rady
Hans
|
22.12.07, 11:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Tipnul bych si na nějakou nečistotu v palivu, spíše ale přiucpanou trysku v karburátoru. Kde jsi tankoval? Nějaká důvěryhodná stanice (OMV, SHELL,...) nebo něco pochybného (ONO, Horní Kotěhůlky oil,..) ?
Rozebral bych karbec, vyčistil přetěsnil když už to bude rozebrané a do nádrže nalít Velfobin
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
22.12.07, 12:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
naprosto normální může se jednat o benzín který neprochází tryskama já mám na to takový způsob že vymontím trysku a z deseti cm do ní fouknu pokud je pořád v trysce benál a musíš do ní silně foukat tak prostě neprochází, stříkačka to sežere normálně a tak benzináři zkouší co vydržíme, do benálu a nafty se leje všechno co hoří hlavně co je cenově zajímavé, znám případy kdy se třeba z 1203 musel benál vypustit a nalít druhý, stačilo změnit benzínku, vlétě jsem koupil benál a nejelo mi nic sekačka, pila, pěch, nešlo nic nastartovat, šel jsem na benzínku JZD a zas jelo všechno miloš
|
22.12.07, 12:26 |
|
|
cyz
|
jj....u jedné obce kde jsem dělal montáž byla taková malá pofiderní benzínka a na benzín odsud nechtěla jet ani sekačka na trávu, ale BMM fávo si s tím poradilo
|
22.12.07, 12:31 |
|
|
Hans22
|
No ten benzín je normálně od benziny, ale vypadá to, že problém se vyřešil sám. Zaparkoval sem škůdku místo fabie do vytápěné garáže a potom už to jelo dobře, takže asi doopravdy zmrzlá voda v benzinu. Teď už do nádrže putoval Velfobin, tak snad už bude všechno ok.
|
22.12.07, 15:04 |
|
|
zokot
|
Místo velfobinu tam leju líh (koupíš v drogerii).
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
22.12.07, 21:26 |
|
|
ferrari
|
zokot píše: Místo velfobinu tam leju líh (koupíš v drogerii).
Tiež tak...pripomínam, denaturovaný...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
25.12.07, 17:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ferrari píše: zokot píše: Místo velfobinu tam leju líh (koupíš v drogerii). Tiež tak...pripomínam, denaturovaný...
dedenaturovaný je normální líh na chlastání akorát se dají dvalitry benzínu do 100 l lihu a ten už z toho nedostaneš miloš
|
25.12.07, 19:54 |
|
|
ferrari
|
slovacek.milos píše: ferrari píše: zokot píše: Místo velfobinu tam leju líh (koupíš v drogerii). Tiež tak...pripomínam, denaturovaný... dedenaturovaný je normální líh na chlastání akorát se dají dvalitry benzínu do 100 l lihu a ten už z toho nedostaneš miloš
To som dákos nepochopil, no ide o syntetický denaturovaný lieh...lial som ho tam už x krát...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
1.1.08, 19:41 |
|
|
mišo
|
ja mam podobny problem ale az do teraz som si to nejak nevsimal aj ked mi to trochu vadilo
na sytic nastartujem za studena vsetko je ok, ale ked vypnem sytic a pridam plyn tak netaha a cuka musim poriadne pridat plyn aby som sa rozbehol a robi mi to trochu aj ked vypnem sytic tak pri 60 stupnov
mam novy karbec ma rok a zo starym mi to robilo tiez
karbec je cisty a benzin tankujem na roznich pumpach ale stale to iste
este ma napadlo ci to nemoze byt zaneseny filter vzduchu
_________________ O1 combi Tdi
Felka 1,6GLX 55kw, GABO
120 M
|
3.1.08, 14:29 |
|
|
Reklama
|