Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.11.24, 08:24

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Castrol GTX 3 
Autor Zpráva

Příspěvek Castrol GTX 3
Caute,vlastním fav.,r.v.93...chcel by som si vypytat mienku o motorovom oleji Castrol GTX3 15W-40,teraz ho mam v motore.Presiel som s ním 10 000km a je v pohode.Pocul som,ze niekto dáva do favorita olej 10W-40,ten je o nieco redší.V tech. manuali sa pise,ze by olej do favor. nemal byt pod visk.triedou 10W-40.Aky olej davate vy?

16.5.06, 06:10
Pspvek Reklama

Příspěvek 
10W-40 Ti pomůže v zimě, protože je za nízkých teplot "řidší". Za provozní teploty bude stejně řídký/hustý jako 15W-40 (protože mají stejné druhé, tzv. letní, číslo (40), které udává viskozitu oleje za provozní teploty motoru).
Pokud na to máš nebo pokud Tě trápí zimní starty, jdi do 10W-40.
Btw. na webu jsem se dočetl, že za velký mrazů může oleji 15W-xx trvat i 20 sekund, než se po startu dostane všude v motoru a začne řádně mazat. Za stejných podmínek to oleji 0W-xx trvá jednu sekundu... docela rozdíl, co?

16.5.06, 07:52

Příspěvek 
GTX 3 je prachobyčejný minerál, za těžký prachy... za tu cenu je lepší jít do nějakého levnějšího a kvalitnějšího oleje... řidší než 10W40 nemá smysl, páč to nepoznáš, akorát bude rychleji ubývat...

Btw já tam mám Mogul GX 15W40, 4l asi za 400,- ...

16.5.06, 17:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Já do Formana používám polosyntetiku Mogul 10W-40. To používám podle rady automechanika, ale nevím jestli nepřejdu na jinčí značku.

16.5.06, 17:27

Příspěvek Castrol GTX 3
Preco shces prejst na inu znacku?Neviem preco,ale u vas v Cechach kazdy pouziva Mogul.....To je az taky super olej?Podla niektorych je kazdy iny smejd.Akokeby som ja vychvaloval Madit a pritom nic moc....:o))))Ale inac nemam nic voci MOGULU,svoju kvalitu urcite ma.

17.5.06, 04:55

Příspěvek 
Na toto téma toho bylo napsáno již tolik, že nemá cenu se o tom rozepisovat, doporučuji juknout na fórum na www.oleje.cz .

17.5.06, 09:29
Profil ICQ

Příspěvek 
Já jsem někde četl že to není až tak kvalitní olej, ale co člověk to názor. A na druhou stranu je určitě kvalitnější než obyčejný minerál.

17.5.06, 14:33

Příspěvek 
Nepér píše:
Na toto téma toho bylo napsáno již tolik, že nemá cenu se o tom rozepisovat, doporučuji juknout na fórum na www.oleje.cz .

Tak, tak...aj na techwebe je niekoľko článkov venujúcich sa problematike olejov. Ja som si iba zapamätal, že podľa týhto článkov je pomer kvalita:cena pri GTX3 veľmi nízky...

17.5.06, 19:24

Příspěvek 
Castrol je dobra znacka, ale zrovna ta GTX trojka je za ty prachy nic moc - dobry oleje jsou prej od TOTALu - jinak do fa bych lil jenom mineral se specifikaci API SJ/CF nebo vyssi - polosyntetika uz pro ten motor podle me neni dobra - casto to nepobira olejove cerpadlo atd.

17.5.06, 21:41
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]