|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
SteMat
|
Castrol GTX 3
Caute,vlastním fav.,r.v.93...chcel by som si vypytat mienku o motorovom oleji Castrol GTX3 15W-40,teraz ho mam v motore.Presiel som s ním 10 000km a je v pohode.Pocul som,ze niekto dáva do favorita olej 10W-40,ten je o nieco redší.V tech. manuali sa pise,ze by olej do favor. nemal byt pod visk.triedou 10W-40.Aky olej davate vy?
|
16.5.06, 06:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kybergreg
|
10W-40 Ti pomůže v zimě, protože je za nízkých teplot "řidší". Za provozní teploty bude stejně řídký/hustý jako 15W-40 (protože mají stejné druhé, tzv. letní, číslo (40), které udává viskozitu oleje za provozní teploty motoru).
Pokud na to máš nebo pokud Tě trápí zimní starty, jdi do 10W-40.
Btw. na webu jsem se dočetl, že za velký mrazů může oleji 15W-xx trvat i 20 sekund, než se po startu dostane všude v motoru a začne řádně mazat. Za stejných podmínek to oleji 0W-xx trvá jednu sekundu... docela rozdíl, co?
|
16.5.06, 07:52 |
|
|
Nepér
|
GTX 3 je prachobyčejný minerál, za těžký prachy... za tu cenu je lepší jít do nějakého levnějšího a kvalitnějšího oleje... řidší než 10W40 nemá smysl, páč to nepoznáš, akorát bude rychleji ubývat...
Btw já tam mám Mogul GX 15W40, 4l asi za 400,- ...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
16.5.06, 17:14 |
|
|
Kikan
|
Já do Formana používám polosyntetiku Mogul 10W-40. To používám podle rady automechanika, ale nevím jestli nepřejdu na jinčí značku.
|
16.5.06, 17:27 |
|
|
SteMat
|
Castrol GTX 3
Preco shces prejst na inu znacku?Neviem preco,ale u vas v Cechach kazdy pouziva Mogul.....To je az taky super olej?Podla niektorych je kazdy iny smejd.Akokeby som ja vychvaloval Madit a pritom nic moc.... ))))Ale inac nemam nic voci MOGULU,svoju kvalitu urcite ma.
|
17.5.06, 04:55 |
|
|
Nepér
|
Na toto téma toho bylo napsáno již tolik, že nemá cenu se o tom rozepisovat, doporučuji juknout na fórum na www.oleje.cz .
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
17.5.06, 09:29 |
|
|
Kikan
|
Já jsem někde četl že to není až tak kvalitní olej, ale co člověk to názor. A na druhou stranu je určitě kvalitnější než obyčejný minerál.
|
17.5.06, 14:33 |
|
|
ferrari
|
Nepér píše: Na toto téma toho bylo napsáno již tolik, že nemá cenu se o tom rozepisovat, doporučuji juknout na fórum na www.oleje.cz .
Tak, tak...aj na techwebe je niekoľko článkov venujúcich sa problematike olejov. Ja som si iba zapamätal, že podľa týhto článkov je pomer kvalita:cena pri GTX3 veľmi nízky...
|
17.5.06, 19:24 |
|
|
Roman
|
Castrol je dobra znacka, ale zrovna ta GTX trojka je za ty prachy nic moc - dobry oleje jsou prej od TOTALu - jinak do fa bych lil jenom mineral se specifikaci API SJ/CF nebo vyssi - polosyntetika uz pro ten motor podle me neni dobra - casto to nepobira olejove cerpadlo atd.
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
17.5.06, 21:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|