Autor |
Zpráva |
Kachnis
Moderátor
|
zakonzervovani motoru
kdyz chci odstavit motor,bude lezi na gumovy podlozce, co mam udelat aby mi zenitr nezareznul... napadlo me napustit mu spalovaky motorovym olejem, jenomze predchozi majitel nevedel, co do nej lil,ale predpokladam 15W40.. pomuze to?? kdyz obcoas otocim klikovkou?
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
2.1.08, 13:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Nezapomeň zakonzervovat i chladící prostory, tam to rezaví více...
|
2.1.08, 13:07 |
|
|
cyz
|
Re: zakonzervovani motoru
Řekl bych že klikovkou otáčet nemusíš, resp. s olejem ve válcích to ani dost dobře nejde. Myslím si že na tu konzervaci je celkem jedno jaký tam dáš olej, musí být splněná základní podmínka a to je aby se tam nedostala voda což by ti teoreticky splnil i kuchyňský olej . Jinak bych z toho neměl obavy, když jsem dával do svojí škodovky motor ze 130ky který 2 roky ležel ve stodole nezakonzervovaný s posledním zbytkem oleje tak naskočil úplně v pohodě, jediné co jsem dělal že jsem tlakoval olej na startér bez svíček přetím než jsem ho rozjel.
|
2.1.08, 13:11 |
|
|
ventYl
|
AZNP oficialne odporucala, ak si dobre pamatam, vysrubovat sviecky, do kazdeho valca vstreknut trocha oleja a trocha to pretocit starterom, nasledne sviecky namontovat naspat. Vacsi problem asi bude fakt s chladiacim okruhom. Tomu by najviac prospela nejaka antikorozivna nemrznuca zmes...
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
2.1.08, 13:14 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
hmm tak s tim chlazenim fakt nevim co udelam protoze ten motor podle stavu trubek asi neznal fridex...majitel motoru JOHNY 18 mi uz na sms neodpovedel jak dlouho motor stoji, protom rikal, ze da vedet..ale trubky sou mi fuck, ty nepotrebuju.. muze nejak zreznout hlinikova hlava a hlinikovej blok???
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
2.1.08, 13:18 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
kachnis píše: muze nejak zreznout hlinikova hlava a hlinikovej blok???
Ne ale usazujou se tam bordely ... Treba jak sem kuchal ten svuj zazrak tak sem nemohl vyrazit 4. vlozku jak byla zasrana ... Tak motor vykuchej taky a uvidis kdyz by reznul, muzes i obcas dolivat oil, nebo kup v lidlu oil za 200Kc a nalej ho po hrdlo Ale jinak tedy staci do kazdyho valce trochu a kdyz nebude lezet venku na hnoji tak OK
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
2.1.08, 13:21 |
|
|
fatal
rejpal
|
kachnis píše: muze nejak zreznout hlinikova hlava a hlinikovej blok???
Ano, mi takto "umřel" starý motor. Blok prokorodoval skoro až do olejového prostoru...
|
2.1.08, 13:23 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
fatal píše: kachnis píše: muze nejak zreznout hlinikova hlava a hlinikovej blok??? Ano, mi takto "umřel" starý motor. Blok prokorodoval skoro až do olejového prostoru...
To spis vyzrala nevhodna chladici smes
|
2.1.08, 13:24 |
|
|
ventYl
|
Ak si dobre pamatam, tak hlinik trpi len povrchovou koroziou, kde sa na povrchu vytvori tenka vrstva (hrubka v nm) oxidu hlinika a dalej to uz neoxiduje, pretoze tato vrstva je tvrdsia, ako obycajny hlinik. Som myslel, ze ides konzervovat nieco s liatinovou hlavou.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
2.1.08, 13:25 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
sem zapomnel napsat, jde o motor favorit..takze jediny co se muze stat, ze se prozerou vlozky a pujde voda do oleje??? ach jo
|
2.1.08, 13:26 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
kachnis píše: sem zapomnel napsat, jde o motor favorit..takze jediny co se muze stat, ze se prozerou vlozky a pujde voda do oleje??? ach jo
A proc ho nevykuchas?
|
2.1.08, 13:33 |
|
|
fatal
rejpal
|
Matthes píše: To spis vyzrala nevhodna chladici smes
Je to možné, přesnou příčinu neznám.
|
2.1.08, 14:20 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jak nevykucham???
jako vyndat z nej vlozky??
|
2.1.08, 14:36 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
kachnis píše: jak nevykucham??? jako vyndat z nej vlozky??
No a dat pod postel treba, kliku taky Ja nevim co s tim motorem planujes a kdy?
|
2.1.08, 14:49 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
planuju tak za 3 mesice, jenomze kdyz vyndam vlozky, kdo je da z5??.. ten motor bych rad otunil BMM vackou a k.p. alespon 10.5 :lpg jediny co sem myslel vymenit, tak sou pist. krouzky a na spodku ty pulkruhy ( snad me nezabijete ze nevim jak se to jmenuje) , ojncni loziska??
|
2.1.08, 15:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|