Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 17:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 zátka čepu vahadel 
Autor Zpráva

Příspěvek zátka čepu vahadel
Přes víkend jsem seřizoval ventilové vůle a prasknul mi šrobek na nastavovaní vůle na vahadle č.3 (pořád nešlo nastavit správnou vůli až při lehkém dotahování prasknul. Abych šroubek dostal ven musel jsem vytáhnot čep vahadel a při demontáži mi praskla dřevěná kulatina (smrková jinou jsem neměl) kterou jsem čep opatrně vytloukal a prorazila zátku čepu vahadel ze strany řemenice. Šroubek nastavovaní ventilové vůle se mi podařilo sehnat v sobotu dopoledne (měli poslední dva jeden za 98,-Kč) a už je ve vahadle, ale zátku čepu vahadel nemůžu nikde sehnat. Prosím o radu jak starou zátku dostat ven z čepu a kde koupit novou a nebo jak to vyřešit co nejlépe a spolehlivě? Předem děkuji za radu. Prostě víkend blbec.

13.1.08, 10:05
Profil Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: zátka čepu vahadel
mb1 píše:
Přes víkend jsem seřizoval ventilové vůle a prasknul mi šrobek na nastavovaní vůle na vahadle č.3 (pořád nešlo nastavit správnou vůli až při lehkém dotahování prasknul. Abych šroubek dostal ven musel jsem vytáhnot čep vahadel a při demontáži mi praskla dřevěná kulatina (smrková jinou jsem neměl) kterou jsem čep opatrně vytloukal a prorazila zátku čepu vahadel ze strany řemenice. Šroubek nastavovaní ventilové vůle se mi podařilo sehnat v sobotu dopoledne (měli poslední dva jeden za 98,-Kč) a už je ve vahadle, ale zátku čepu vahadel nemůžu nikde sehnat. Prosím o radu jak starou zátku dostat ven z čepu a kde koupit novou a nebo jak to vyřešit co nejlépe a spolehlivě? Předem děkuji za radu. Prostě víkend blbec.

Tak ty vahadla vyndej,protože si to nejspíš rozebíral na motoru a vyraž zátky obě dvě....Až je šetrně vysuneš oprav je do přesahu a natluč je tam zpět...nejlépe ještě nalep....Příště nepoužívej kladivo ale rozum...Ty vahadla se dají vyvyklat rukou....Tak že né čep z vahadel ale vahadla z čepu pro příště. :wink:

13.1.08, 12:16

Uvažoval jsem nad tím zda to vytáhnot, ale to by znamenalo povolit šrouby krajních kozlíků, které jsou zároveň šrouby džicími hlavu a proto jsem zvolil metodu vytloukání, šlo to celkem lehce, ale ten smrk byl holt asi špatná vloba. Jak a čím bych měl vytáhnout tu zátku ať ji nezničím a jaké použít lepidlo? Taky jsem už uvažoval nad koupi nového čepu vahadel, ale mám obavu aby tam byly správné vůle.

13.1.08, 13:13

Příspěvek Re: zátka čepu vahadel
mb1 píše:
Uvažoval jsem nad tím zda to vytáhnot, ale to by znamenalo povolit šrouby krajních kozlíků, které jsou zároveň šrouby džicími hlavu a proto jsem zvolil metodu vytloukání, šlo to celkem lehce, ale ten smrk byl holt asi špatná vloba. Jak a čím bych měl vytáhnout tu zátku ať ji nezničím a jaké použít lepidlo? Taky jsem už uvažoval nad koupi nového čepu vahadel, ale mám obavu aby tam byly správné vůle.

Povol tedy i ty krajní kozlíky :D :wink: ....Ničeho se neboj...nezapomeň je ale zase momentem dotáhnout....jako všechny šrouby....Prostě vytluč i tu druhou,abys dostal obě dvě ven....něčím je protáhni skrze tu hřídel....Ale jestli je tam karbon z oleje,jako že nějaký ano,tak pozor....Hřídel koupit můžeš vždy,ale je to dražší,než to dát do původního stavu...o tom přemýšlej až jako v krajním případě....A nemusíš lepidlo,stačí i barva.Ale musí zaschnout...

13.1.08, 13:32

Tak se mi podařilo dostat zátku ven aniž bych musel vytlouc tu na opačném konci. Zátka je celkem dobrá akorát je v ní díra. Myslíš že bude stačit vyrobit kroužek který se opře o přesah a vytaženou zátkou jej zafixuji a přetřu to barvou? Jenom ještě nevím kde takový kroužek seženu, v nejhorším jej budu muset vyrobit.

13.1.08, 14:46

Bude stačit zajištění jen barvou? Přece jenom je tam vysoká teplota a nějaký tlak oleje tam určitě bude.

13.1.08, 14:48

Příspěvek 
tak díru zaletuj a zátku přes barvu naklepni....barva fixuje,ale netmelí...nemusíš se bát...nějakou nitro to potři a klepni to tam.Ale ať to má přesah...nesmí jít volně...to je na víš kolik věcí...použij šupleru-posuvku :wink:

13.1.08, 22:36

Tak jsem nakonec si nechal udělat zátku z nějaké hlinikové slitiny o délce 1cm a tu jsem tam naklepnul a zajistil barvou. Kdy by se náhodou uvolnila tak stejně nemá kam vypadnout, protože se opře o kryt ventilů. Už mám objednaný celý čep včetně vahadel na vrakovišti. Jeden nikdy neví. Dík.

15.1.08, 09:10
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]