chlazeni felicia 95 BMM LPG
Autor |
Zpráva |
cyz
|
chlazeni felicia 95 BMM LPG
Čeká mě řešení záhady X - felda BMM na LPG, v létě ručička teploměru jde v každé koloně a kopci až do červeného pole teploměru, po asi 5min se rozběhne ventilátor který prý běží i po vypnutí klíčku (což by pokud vím neměl) asi ještě hodinu takže skoro vybije baterku ale to je jiná částo problému. V zimě se naopak ručička teploměru zvedne asi tak po 50km jízdy, i když už to topí, ale nikdy nejde nahoru, po cca 5-7km jízdy jde udržet ruka na hlavě, jediné co je zahřáté je hadice ke zplynovači. V létě jeden motor zadřel, celý se měnil, i s vodním čerpadlem, termostat se měnil 2x, pokaždé v servisu, myměnili termostat a tvářili se že problém je vyřešen, ale nebyl. Můžete mi poradit s čím začít? To co píšu je popis od majitele auta, čeká mě to asi po neděli.
|
11.1.08, 00:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
no_-_name
|
tesnění hlavy?, nebo termostat potřetí Jinak větrák může běžet kdykoliv, aby mohl "dochladit" i po vypnutí klíčku... Taky je to tam napsaný, abychom tam nestrkali hnáty, že se může kdykoli rozběhnout
|
11.1.08, 07:35 |
|
|
cyz
|
Mno....pokud vím tak by to mělo být zapojené přes klíček ale možní se mýlím. To ale není ten problém. Těsnění hlavy nbo hlava to nebude, to by nebyl problém s tím že se to v zimě podchlazuje a navíc by to vařilo což nedělá. Můžu zkusit termostat potřetí, nebo ho aspoň změřit v hrnci
|
11.1.08, 08:36 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já jsem takový podobný případ řešil MPi, to LPG se jmenovalo polyauto montuje se to někde v madarsku no dílo, tolik hadic jsem nikdy neviděl, to jsem si vzpoměl ještě za komunistů v senici na slovensku v autoservisu jeden automechanik otevřel motor na olcitu a hlásil "boha jeho taký hnoj to som eště nevidel" prásk a šel pryč, taky všichni vedle, druhý motor vaření, volal jsem jednomu taliánovi do prahy, ale ten už si namastil kapsu a ochota řešit problém nebyla, hodil jsem chobot do expansky a byl cítit plyn, takže plyn unikal do vody, náhradní díly jedině z itálie, nakonec jsem zajel do gumexu koupil mebránové plátno membrány vyrobil a vyměnil a bylo po záhadě, jednalo se o malou trhlinku v membráně prvního stupně, cestu k vítězství jsem měl usnadněnou předchozíma opravama, dejte mi to prosím do těch mých záhad miloš
|
11.1.08, 08:55 |
|
|
cyz
|
Miloši, projevovalo se to taky tím že motor se v zimě vůbec nezahřeje? Typ toho LPG se pokusím zjistit, ale montoval to tam Lapčík z UH asi tak před 2 rokama, původní majitel to 3 měsíce po montáži prodal, tento to koupil, zbytečně tam měnil půl elektroniky motoru (už jsem se tady o tom autě zmiňoval, vrazil do toho 35 000, všechny problémy byly od LPG, teď to dával seřídit ke komusi tak ten vyřešil problomy s chodem motoru, ale teplota se nezlepšíla. Takže jak mi to přiveze tak čuchnu k expanzce a ucítím.
|
11.1.08, 09:36 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: Miloši, projevovalo se to taky tím že motor se v zimě vůbec nezahřeje? Typ toho LPG se pokusím zjistit, ale montoval to tam Lapčík z UH asi tak před 2 rokama, původní majitel to 3 měsíce po montáži prodal, tento to koupil, zbytečně tam měnil půl elektroniky motoru (už jsem se tady o tom autě zmiňoval, vrazil do toho 35 000, všechny problémy byly od LPG, teď to dával seřídit ke komusi tak ten vyřešil problomy s chodem motoru, ale teplota se nezlepšíla. Takže jak mi to přiveze tak čuchnu k expanzce a ucítím.
jedno je ale jisté když ucpeš hadice k reduktoru a místo termostatu tam nacpeš hadru tak budeš za chvíli vařit i v mraze miloš
|
11.1.08, 09:49 |
|
|
cyz
|
Tak toto jsem trošičku nepochopil - proč bych to dělal? To je přeci jasné....
|
11.1.08, 09:56 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: Tak toto jsem trošičku nepochopil - proč bych to dělal? To je přeci jasné....
jasné to je já jsem ti to jen zdokonalil o slovo jisté miloš
|
11.1.08, 14:33 |
|
|
cyz
|
A co z toho jako plyne?
|
11.1.08, 14:36 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: A co z toho jako plyne?
když ti je to jasné tak z toho neplyne nic, prostě jestli nemůže ohřát motor tak to bude asi termostatem ten plyn zas taková lednička není miloš
|
11.1.08, 15:05 |
|
|
cyz
|
dobře....tak udělám výměnu termostatu potřetí a jestli to nepomůže tak tam tu hadru fakt dám
|
11.1.08, 17:16 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cyz píše: dobře....tak udělám výměnu termostatu potřetí a jestli to nepomůže tak tam tu hadru fakt dám
to není prdel o čem mluvíme já jsem ho na feldě vařil dvakrát s teploměrem , dal jsem druhý, čidlo, teploměr, přístrojovka, no nakonec třetí a jede to OK , to mluvím o kovářově kobyle o mé feldě 1.9 pikap, a to při opravách a měřeních jsem měl někoho k ruce že to viděl, to máš jak naměříš 12 V ale není tam ten proud aby to něco vykonalo a tak to prostě je miloš
|
11.1.08, 21:31 |
|
|
cyz
|
Tak třetí sesnad chytne. Možná že tam bude nějaký polský, opraváři to tady běžně dávají. Dám tam Wahler a uvidíme.
|
12.1.08, 12:45 |
|
|
kvakorius
|
Já měl podobný problém s Favo 89 LPG . Fanouš ne ane topit !! a když topil tak málo. Výměna všeho možného čerpodlo ,hadice, temostat a jiné.Snažil jsem se odvzdušnit všemožně a kde co a nic.Přišel jsem k jednomu starému machrovi a to opravdu s velkým M. Bylo mi porazeno odmontovat zplyňovač ne ale od vodních hadic !! Otočit ho vzůru hadicema přívodu a odvodu vody, umístnit ho co nejnížpod hladinu v expanzní nádržce, zastavit topení a nastartovat. Samozřejmě na benzín a nechat za mírně zvíšených otáčkách řádně odvzdušnit. Po řádném zahřátí pustit topení nechat vyběhat bublinky i z radiátoru.Po tomto namontovat zplyňovač na své místo řádně připojit k plynu a je hotovo. Od té doby mám ve Fanoušovi LÁZŇĚ. Zkus a poznáš sám. Hodně štěstí a tepla !!!!
_________________ Fanouš 89. - 136 L - LPG - GO-OK
Absolutní spokojenost.
|
15.1.08, 01:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
kvakorius píše: Já měl podobný problém s Favo 89 LPG . Fanouš ne ane topit !! a když topil tak málo. Výměna všeho možného čerpodlo ,hadice, temostat a jiné.Snažil jsem se odvzdušnit všemožně a kde co a nic.Přišel jsem k jednomu starému machrovi a to opravdu s velkým M. Bylo mi porazeno odmontovat zplyňovač ne ale od vodních hadic !! Otočit ho vzůru hadicema přívodu a odvodu vody, umístnit ho co nejnížpod hladinu v expanzní nádržce, zastavit topení a nastartovat. Samozřejmě na benzín a nechat za mírně zvíšených otáčkách řádně odvzdušnit. Po řádném zahřátí pustit topení nechat vyběhat bublinky i z radiátoru.Po tomto namontovat zplyňovač na své místo řádně připojit k plynu a je hotovo. Od té doby mám ve Fanoušovi LÁZŇĚ. Zkus a poznáš sám. Hodně štěstí a tepla !!!!
to jsem nikdy neslyšel mě tak napadá a nemáš to špatně namontované podle licence BRC a Lovtek se na fávo napojuje hadice na sací potrubí do reduktoru a z reduktoru k termostatu a ta hadice zatáčka co tam je se vyhodí, a ty to budeš mít asi T kusy na topení což je špatně a hadice tam trpí od výfuku to bude tvůj problém vadná montáž miloš
|
15.1.08, 15:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|