Autor |
Zpráva |
komar.la
|
Baroskop
Dobrý den,
jsem novic škodovkář a mám takový malinky problém s kontrolkou oleje. Občas při jízdě a nizších otáčkach mě problikává kontrolka, oleje na rysce a zkoušel jsem i sundat víčko a vše ok. Dočetl jsem se dost tady na fórku o problémech s čidlem tlaku oleje. Mohli byste mi poradit nějakou dobrou značku baroskopu? či jen stačí ho vytáhnout a proprat benzínem? než koupit nový.
Děkuji za rady a předem za pomoc
Honza
_________________ Škoda 120L r.v. 1987 zelená - Agáta
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=11630
Ford Fiesta 1.4 TDci, r.v.2006
|
30.1.08, 09:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Nepér
|
Zkus to nejdřív vypláchnout a profouknout tu dirku a uvidíš. Povolíš to, nacpeš tam místo něj hadr, aby to moc neteklo, mezitím to umeješ a pak to vrazíš zpátky. Utáhnout s citem.
Jestli je teda vyloučeno, že máš málo oleje a tak... jinak to taky může bejt motor zralej na GO.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
30.1.08, 10:10 |
|
|
Šemik
|
Když nepomůže vyprání, zkus nový, značka např. VERNET Pokud ani to, GO voláááá
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
30.1.08, 12:07 |
|
|
cyz
|
Může to být ucpaným filtrem (nebo snad starým olejem) dělávalo mi to párkrát, ke konci životnosti oleje, nebo když mi prasklo těsnění pod hlavou a do oleje šla voda. Po výměně oleje a filtru vždy v pořádku a motor držel tlak ještě pár sekund po zdechnutí takže OK.
|
30.1.08, 12:13 |
|
|
komar.la
|
A kdybych chtěl měnit olej jaký doporučíte?
Díky za rady, vyzkouším ho pročistit a asi i tu výměnu oleje, udělám to za jedno.
|
30.1.08, 12:28 |
|
|
Šemik
|
komar.la píše: A kdybych chtěl měnit olej jaký doporučíte? Díky za rady, vyzkouším ho pročistit a asi i tu výměnu oleje, udělám to za jedno.
Olej Paramo M7ADSIII, 4 litry Filtr pokud možno ne nějaký z číny koupený v bauhausu
|
30.1.08, 12:37 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
a ani z polska neber...
|
30.1.08, 12:43 |
|
|
komar.la
|
Dobrá dobrá, v pátek vyrazím na nákup
1. koupím olej a filtr
2. trocha benzínu
3. vyleji stary olej, výměním filtr
4. vyčistím baroskop
5. vrátím zpět na místo
6. naleji olej a samozřejmě předtím uzavřu vypouštěcí otvor
a mělo by to být ok, pokuď není motor v p.....
Držte palec, díky za pomoc!!!
kdyby vás něco ještě napadlo, klidně pište
DĚKUJI
|
30.1.08, 13:57 |
|
|
komar.la
|
Ještě mě napadlo, používá někdo nějaký přípravek na čištění oleje, je to něco jako aditivum...někde jsem o tom četl...přemýšlím zda to nedat při výměně oleje.
???
Honza
|
30.1.08, 14:02 |
|
|
CROWACK
|
Po výměně nezapomeň nastartovat, počkat až zhasne mazání (naplní se kanály a filtr olejem) a tak dvě minutky počkat jak to steče z rozvodů a překontrolovat hladinu (doleješ tak půl litru)...
Na aditiva do oleje se vykašli, je to alchymie, jeden tvrdí pomohlo, druhej nepomohlo, podle mě je to zbytečný...kdysy se dal koupit proplachovací olej OL-2B, na "vyčištění" motoru od usazenin, ale v dnešní době se nejezdí na M6A, tak to není potřeba (a asi se už ani nevyrábí...)
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
30.1.08, 14:09 |
|
|
p20k
|
CROWACK píše: Po výměně nezapomeň nastartovat, počkat až zhasne mazání (naplní se kanály a filtr olejem) a tak dvě minutky počkat jak to steče z rozvodů a překontrolovat hladinu (doleješ tak půl litru)... Na aditiva do oleje se vykašli, je to alchymie, jeden tvrdí pomohlo, druhej nepomohlo, podle mě je to zbytečný...kdysy se dal koupit proplachovací olej OL-2B, na "vyčištění" motoru od usazenin, ale v dnešní době se nejezdí na M6A, tak to není potřeba (a asi se už ani nevyrábí...)
Výplachový olej se prodává Paramo ho běžně má k dostání značení myslím v2, ale to si nejsem jistý. On se stejně asi dělá jen jeden typ, takže to splést nejde.
A ty aditiva jednou jsem tam dal hned po výměně oleje aditivum, aby vyskozita při studeném motoru byla stejná jako po zahřátí, ale šlapalo to podle zvuku asi 3měsíce a potom začlo být chladněji olej houstnul a aditivum to ještě přihušťovalo výkon se trochu ztrácel a výměna oleje byla za 8000km protože to pak už byla taková vazelina. Takže bych to ani moc nezkoušel.
_________________ Favorit 135L rok výroby 1991.
|
30.1.08, 14:52 |
|
|
Šemik
|
M6A ještě je ve výrobě Známý ho lil do Sierry ještě před půl rokem
Než tam dáš ten filtr tak ho ještě naplň aspoň trochu olejem, začně to pak rychleji mazat. A hlavně otři dosedacéí těsnící plochu bloku od nečistot a olejem natři to těsnění filtru
|
30.1.08, 16:28 |
|
|
Šemik
|
Jo, a jakou škodovku máš? 120L rok výroby....
|
30.1.08, 16:29 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
CROWACK píše: M6A, tak to není potřeba (a asi se už ani nevyrábí...)
ale vyrábí používám ho do motorovky na mazání řetězu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
30.1.08, 17:52 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Šemik píše: Jo, a jakou škodovku máš? 120L rok výroby....
Myslis na redukcak? To je mozny no
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
30.1.08, 18:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|