Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.11.24, 18:20

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Š130-zahraty nepravidelny chod + tendence zhasinat na volno 
Autor Zpráva

Příspěvek Š130-zahraty nepravidelny chod + tendence zhasinat na volno
Dobrý den,

při zahřátém motoru, ale třeba i po ujetí 100 km, se mi stává, že při vyřazení na křižovatce má motor tendenci jít velmi nepravidelně, jako by byl neustále studený, ale ne na 3 válce a dosti často, nakonec úplně zhasne.

Vyměnil jsem palivové čerpadlo (AC pumpu), hadice jsou také nové. Benzím nezamrznul, teploty jsou na nulou + občas přidám Velbofin. Motor má najeto 115 tisíc. Ventilové vůle jsou dělány asi před 3-4 měsíci. Napětové kabely nové, svíčky jsem nekontroloval.

Kde prosím hledat závadu.

Děkuji Martin

30.1.08, 12:47
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Buď předstih nebo karburátor, začal bych spíše tím karburátorem, vyndej trysku volnoběhu (po straně pod červíkem na obyč šroubovák) a pěkně ji vyčisti. Je to ta co je na straně karburátoru směrem k víku ventilů, musí se sundat ten modrý filtrbox :)

30.1.08, 12:54

Příspěvek 
ještě by to mohl být elektromagnetický ventil - zastavuje dodávku paliva pro systém volnoběhu při odpojení napájení...
tzn. může být špatný (nebo uvolněný) samotný ventil, nebo je problém s jeho napájenim...

Octavia 4X4 TURBO Obrázek

30.1.08, 13:27
Profil ICQ

Příspěvek 
URU píše:
ještě by to mohl být elektromagnetický ventil - zastavuje dodávku paliva pro systém volnoběhu při odpojení napájení...
tzn. může být špatný (nebo uvolněný) samotný ventil, nebo je problém s jeho napájenim...

to by chciplo okamžitě...ale ten jeho má tendence zhasnout...taky bych to viděl na problém v dodávce paliva...nebo malý volnoběh ale to by snad poznal...mě to šlape i na 500 otáček...sice trochu kucká ale jede :)

Škoda 742 Forever Team
Škoda TW Coupe Club

30.1.08, 13:45
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Když mi kdysi záhadně zhasínal motor, bylo to v jehlovém ventilu ve víku. Asi tam byla nějaká nečistota a když se nepřivřel, karburátor se přechlastal a bylo po bublání...

30.1.08, 13:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]