|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 15 ] |
|
Zalomený "šteft" v bloku motoru
Autor |
Zpráva |
rsvancara
|
Zalomený "šteft" v bloku motoru
Dobrý den,
potřeboval bych z bloku motoru (slitina hliníku) dostat zalomený šteft (železo). Jediná cesta (vzhledem jak hluboko to je) se zdá být "odleptání" nějakou chemií. Můj dotaz tedy zní, co použít, kde se to dá sehnat a co to stojí.
Diky za radu a zkušenosti.
R.
|
28.8.06, 06:17 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Re: Zalomený "šteft" v bloku motoru
rsvancara píše: Dobrý den, potřeboval bych z bloku motoru (slitina hliníku) dostat zalomený šteft (železo). Jediná cesta (vzhledem jak hluboko to je) se zdá být "odleptání" nějakou chemií. Můj dotaz tedy zní, co použít, kde se to dá sehnat a co to stojí.
R.
Kyselina dusičná je na to vhodná. Nežere hliník ale železo ano
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
28.8.06, 07:02 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Šemik píše: rsvancara píše: Dobrý den, potřeboval bych z bloku motoru (slitina hliníku) dostat zalomený šteft (železo). Jediná cesta (vzhledem jak hluboko to je) se zdá být "odleptání" nějakou chemií. Můj dotaz tedy zní, co použít, kde se to dá sehnat a co to stojí.
R. Kyselina dusičná je na to vhodná. Nežere hliník ale železo ano
ty si ňákej chemik
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
28.8.06, 18:52 |
|
|
Šemik
|
Sadra17 píše: Šemik píše: rsvancara píše: Dobrý den, potřeboval bych z bloku motoru (slitina hliníku) dostat zalomený šteft (železo). Jediná cesta (vzhledem jak hluboko to je) se zdá být "odleptání" nějakou chemií. Můj dotaz tedy zní, co použít, kde se to dá sehnat a co to stojí.
R. Kyselina dusičná je na to vhodná. Nežere hliník ale železo ano ty si ňákej chemik
Já? Kdepak. To otec věděl...
|
29.8.06, 08:08 |
|
|
rsvancara
|
Nevím, jestli jsem se nepřekoukl, ale na internetu píšou, že koncentrovaná kyselina dusičná prudce (většinou výbuchem) reaguje s mastnotou a oleji. Přidáním glycerinu vzniká známá výbušnina (nytroglycerin) ...
|
29.8.06, 13:22 |
|
|
Thales
|
rsvancara píše: Nevím, jestli jsem se nepřekoukl, ale na internetu píšou, že koncentrovaná kyselina dusičná prudce (většinou výbuchem) reaguje s mastnotou a oleji. Přidáním glycerinu vzniká známá výbušnina (nytroglycerin) ...
Ale ona s glycerinem zas tak dobře nereaguje, proto se tam při výrobě přidává ještě kyselina sýrová (jen jako katalizator).
Ehm,... né, že bych to snad někdy zkoušel,....
|
29.8.06, 16:53 |
|
|
Peter50kw
|
To by ma zaujimalo kde sa da kyselina dusicna kupit.
|
29.8.06, 18:21 |
|
|
Jarda S.
|
Peter50kw píše: To by ma zaujimalo kde sa da kyselina dusicna kupit.
v globusu
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
29.8.06, 20:43 |
|
|
Šemik
|
obávám se že se jako nebezpečná chemikálie běžně koupit nedá, ale snad přes nějakého známého který pracuje v laboratoři, třeba ve špitále tam jí musí mít dost
|
30.8.06, 07:18 |
|
|
Bukaj
|
V některých drogerkách
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
30.8.06, 13:54 |
|
|
Jarda S.
|
Bukaj píše: Peter50kw píše: To by ma zaujimalo kde sa da kyselina dusicna kupit. V některých drogerkách
mohli by jí mít i v lékárně
|
30.8.06, 13:58 |
|
|
ferrari
|
HCl (kys. soľná) alebo H2SO4 (sírová) kúpiš. Či kúpiš HNO3, boh vie...
Inak, nechcem byť pesimista, ale tento systém vytiahnutia štiftu s mi nejak nezdá. Skúšali ste to už niekto? A čo tak vyťahovák?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
30.8.06, 15:38 |
|
|
rsvancara
|
Vzhledem k tomu, že se kyselina dusičná opravdu špatně schání, předal jsem blok do dílny, kde jsou na to vybavený. Je to 742.136, byla by to škoda nezkusit to ....
|
30.8.06, 16:24 |
|
|
pecár
|
ferrari píše: HCl (kys. soľná) alebo H2SO4 (sírová) kúpiš. Či kúpiš HNO3, boh vie... Inak, nechcem byť pesimista, ale tento systém vytiahnutia štiftu s mi nejak nezdá. Skúšali ste to už niekto? A čo tak vyťahovák?
Přesně tak, je to možná mnoho poviku pro nic, stačí vzít malý vrtáček podle mě tam sou 8mičky šrouby 3, nebo 4mm vrták do hloubky 5,6 mm a pokusit se je vytahovákem dostat ven, už se mito taky stalo, použil bych starou brzdovku ke snížení tření a šteftík musí jít ven.Dělal jsem to i na brzdových válečcích, jde do blbě, ale jde,přeju hodně trpělivosti.
|
31.8.06, 12:41 |
|
|
Roman
|
HNO3 se da sehnat celkem lehce ale pozor na ni - je to velky svinstvo. kdo se polepta, bude mit zluty fleky na kuzi budto hoooodne moc dlouho, nebo navzdycky. Jinak s tou mastnotou to neni tak zhavy. S hlinikem koncentrovana kyselina dusicna skutecne NEREAGUJE!!!
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
31.8.06, 15:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|