Autor |
Zpráva |
MK_vs
|
Š130L-po vyrazeni za jizdy zhasne motor + slaby vykon
Dobrý den,
dnes při cestě z práce mi začal zhasínat motor.
Jedu, např. z kopce vyřadím - ovšem po asi 5 max. 10 vteřinách motor zhasne. Zústanou svítit kontrolky mazání a dobíjení a konec. Buď musím vypnout klíček a nastartovat za jízdy, nebo startovat třeba na 3 za jízdy, což se mi moc nelíbí vzhledem k motoru.
Pokud zastavím na křižovatce, motor chvilku zkomírá otáčky postupně klesají a do 10-15 vteřin zhasne také.
Za jízdy při nižších okáčkách a jen malým přidáním plynu občas cítím mítné škubání. Při 3000 ot. a běžné jízdě funguje v pořádku.
Jinak poslední dobou pozoruji úbytek výkonu. Např. táhnu vozík, naložený cca. 200 kg, plus vozík, nejsem schopen se pomalu na 1 rozjet. Totéž do kopce (cca.12-18st) mu dělá problém. Spojka neprokluzuje. Dříve jsem mohl táhnout karavan a plné auto ve 2 dospělých a 2 dětech. Nyní mám problém s 200 kg vozíkem.
Snažil jsme si pomoci sytičem abych dojel, ale ani toto není pomoc.
Je v háji karburátor, nebo něco jiného?
Děkuji. Martin
|
5.2.08, 19:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Repase karbecu nevadí nikdy...to samý zapalování...co motor nežere olej, nehulí ?
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
5.2.08, 20:01 |
|
|
MK_vs
|
Oleje moc nespotrebovava, dokonce jsem si ani nevsimnul vyssi potreby. Pravda je, ze takto extremne se projevil az dnes odpoledne. Pritom za posledni mesic sne jezdli spise na delsi trasy kolem 20 a vice km.
|
5.2.08, 20:07 |
|
|
madmax
|
Tohle mi delalo taky a bylo to v elektrice, tak zkus vymenit civku a kabely
5.2.08, 20:08 |
|
|
MK_vs
|
VPN kabely jsou tak rok mozna min stare takove ty modre, slikonove. Uhlikove uz byly hodne spatne, civka to nevim kdy byla menena, ale jednu nahradni bych mel.
Naposledy upravil MK_vs dne 5.2.08, 20:13, celkově upraveno 1
|
5.2.08, 20:11 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
MK_vs píše: VPN kabely jsou tak rok mozna min stare, civka to nevim kdy byla menena, ale jednu nahradni bych mel.
nemusíš hned měnit ale přeměřit je a až pak vyměnit
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
5.2.08, 20:13 |
|
|
MK_vs
|
Kdybych mel cim, premerim, je skoda, ze clovek nemuze mit doma vse, co potrebuje.
|
5.2.08, 20:14 |
|
|
Jarda S.
|
MK_vs píše: Kdybych mel cim, premerim, je skoda, ze clovek nemuze mit doma vse, co potrebuje.
kup multimetr stojí asi 200,- a vyplatí se to
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
5.2.08, 20:16 |
|
|
MK_vs
|
Dobry napad, jeste bych se s nim mel naucit merit. Dokazyl bych tak mozna stejnosmerne naperi baretie. Kabely sem nemeril.
Kazdopadne, kde by mohl byt problem jinde?
|
5.2.08, 20:18 |
|
|
Pajas
|
A co podtlak od brzd co??není prasklá hadička??Zkus zastavit na místě a mačkat brzdový pedál. Pokud otáčky začnou rapidně klesat či to dechne víš kde je problém
|
5.2.08, 20:19 |
|
|
Jarda S.
|
měření s tim neni složitý a pokud nekoupíš nějakej shit tak k němu bude i návod
|
5.2.08, 20:20 |
|
|
MK_vs
|
Hlavne jsem zdechnuti motoru pozoroval za jizdy bez pouziti brzd.
|
5.2.08, 20:22 |
|
|
Šemik
|
Co vůle ventilů Jsou seřízené
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.2.08, 20:23 |
|
|
MK_vs
|
Ventily asi pred 3 mesici. Sroubem chodu naprazdno an i bohatosi smesi sem nehybal.
|
5.2.08, 20:24 |
|
|
MK_vs
|
Kdyz zastavim, nestihnu nic, protoze mi do par vterin pravdepodobne zhasne motor. To by bylo dosti neobjektivni.
|
5.2.08, 20:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|