Autor |
Zpráva |
pajky86
|
Výmena oleja Škoda 120L
Zdravím všetkých.
Som začiatočník tak sa mi moc nesmejte ale chcel by som vedieť ako vymením olej a olej. filter v mojej 120,hľadal som ale nikde som to tu nenašiel,tak keby niekto napísal taký stručný návod. Dik za odpoveď.
|
21.2.08, 19:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Rok výroby? (motoru)
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
21.2.08, 19:06 |
|
|
pajky86
|
Šemik píše: Rok výroby? (motoru)
r.v motora 1985
|
21.2.08, 19:07 |
|
|
Šemik
|
Tak o to je to snažší
Nejdřív auto kouskek projeď (10km), pak pod něj lehni a na nejnižším bodě olejové vany je 6ti hranná zátka, tu povol (19 klíč) a měj už pod tím připravený
kastrol na vyjetý olej, mohly by ho být až 4 litry. Nech odšpuntováno a povol olejový filtr (ten váleček po pravé straně motoru), někdy nejde rukou, tak ho
na tom konci dále od motoru za pomoci tenkého dlouhého šroubováku a kladiva projeď srkz na skrz a pákou toho šroubováku povol, nebo máš-li
povolovací řetez na to, tak tím. Pak vem nový filtr, naplň jej novým olejem tak do 3/4, pak mu namaž tu gumičku těsnící, očisti dosedací plochu na bloku a
filtr našroubuj na motor. Pak dej zpět zátku do vany, nalej víčkem ve víku ventilů 4l oleje a nastartuj, počkej až zhasne kontrolka mazání a koukej při běhu
motoru jesti olej neuniká kolem filtru. Olej doporučuji M7ADSIII, 4l. A filtr pokud možno originál, neber čínu, polsko atd.
|
21.2.08, 19:13 |
|
|
pajky86
|
Šemik píše: Tak o to je to snažší Nejdřív auto kouskek projeď (10km), pak pod něj lehni a na nejnižším bodě olejové vany je 6ti hranná zátka, tu povol (19 klíč) a měj už pod tím připravený
dik moc zajtra sa do toho pustím.
|
21.2.08, 19:17 |
|
|
bany.xf.cz
|
pajky86 píše: Šemik píše: Tak o to je to snažší Nejdřív auto kouskek projeď (10km), pak pod něj lehni a na nejnižším bodě olejové vany je 6ti hranná zátka, tu povol (19 klíč) a měj už pod tím připravený dik moc zajtra sa do toho pustím.
Já to dělal dneska
Dal sem tam teda Mogul GX-PRO za 499 a filtr MANN za 199. To vše v Tescu v Ústí. Docela mě nemile překvapila cena. ale tak... já to stejně neplatim
_________________ http://fb.com/BJpolepy
|
21.2.08, 19:32 |
|
|
Šemik
|
bany.xf.cz píše: pajky86 píše: Šemik píše: Tak o to je to snažší Nejdřív auto kouskek projeď (10km), pak pod něj lehni a na nejnižším bodě olejové vany je 6ti hranná zátka, tu povol (19 klíč) a měj už pod tím připravený dik moc zajtra sa do toho pustím. Já to dělal dneska Dal sem tam teda Mogul GX-PRO za 499 a filtr MANN za 199. To vše v Tescu v Ústí. Docela mě nemile překvapila cena. ale tak... já to stejně neplatim
No jo, v TESCU Filtr máš v mototechně za 50 - 90kč A olej zrovna tak.
|
21.2.08, 19:38 |
|
|
FerdikF
|
bany.xf.cz píše: pajky86 píše: Šemik píše: Tak o to je to snažší Nejdřív auto kouskek projeď (10km), pak pod něj lehni a na nejnižším bodě olejové vany je 6ti hranná zátka, tu povol (19 klíč) a měj už pod tím připravený dik moc zajtra sa do toho pustím. Já to dělal dneska Dal sem tam teda Mogul GX-PRO za 499 a filtr MANN za 199. To vše v Tescu v Ústí. Docela mě nemile překvapila cena. ale tak... já to stejně neplatim
GX-PRO stojí přímo v Paramu teď 450,- a filtr jak už psal kolega se dá za 50,-. Olej šel docela nahoru pře třemi lety jsem ho kupoval za 360,-. Teď snad každou výměnu o 20 nahoru.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
21.2.08, 20:13 |
|
|
DRYVER
|
Ten filtr se nemusi plnit olejem. Ja to neplnim nikdy a zatim to vzdy jelo. Az se to nastartuje, tak se naplni sam
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
21.2.08, 20:49 |
|
|
Šemik
|
DRYVER píše: Ten filtr se nemusi plnit olejem. Ja to neplnim nikdy a zatim to vzdy jelo. Az se to nastartuje, tak se naplni sam
To naplní, ale takhle to dřív začne mazat
|
21.2.08, 20:51 |
|
|
bany.xf.cz
|
Šemik píše: DRYVER píše: Ten filtr se nemusi plnit olejem. Ja to neplnim nikdy a zatim to vzdy jelo. Az se to nastartuje, tak se naplni sam To naplní, ale takhle to dřív začne mazat
Jo. Nepoškozuje se tak motor...
Jinak o tom filtru vim no že se dá pořídít levně... Ale tak co. zase sem jednou něco nepromyslel Neni to poprvý.
Třeba bude hodně kvalitní
|
21.2.08, 21:19 |
|
|
Šemik
|
bany.xf.cz píše: Šemik píše: DRYVER píše: Ten filtr se nemusi plnit olejem. Ja to neplnim nikdy a zatim to vzdy jelo. Az se to nastartuje, tak se naplni sam To naplní, ale takhle to dřív začne mazat Jo. Nepoškozuje se tak motor... Jinak o tom filtru vim no že se dá pořídít levně... Ale tak co. zase sem jednou něco nepromyslel Neni to poprvý. Třeba bude hodně kvalitní
Zajisté Vždyť je z hyper super marketu Nee, MANN je dobrý, jen škoda pěnez no
|
21.2.08, 21:23 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
to neni MANNem.papirova vlozka tam stoji 99 a je bez mrizky... v mototechne maj za 39 i s mrizkou..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
21.2.08, 22:12 |
|
|
bany.xf.cz
|
kachnis píše: to neni MANNem.papirova vlozka tam stoji 99 a je bez mrizky... v mototechne maj za 39 i s mrizkou..
Jo, musim uznat, že ikdyž je to MANN, tak to je moc drahý.
Dvě stovky za filtr... no co se dá dělat, už ho tam mám no
|
21.2.08, 22:32 |
|
|
DRYVER
|
bany.xf.cz píše: Nepoškozuje se tak motor...
No vono to moc lidi nedela a v servisech myslim nikdo - tam se nahani cas a odpracovane hodiny. S plnenim filtru by se nikdo nezdrzoval a auta jezdi i tak. Samozrejme mate pravdu ze je to lepsi naplnit, aby to driv mazalo.
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
21.2.08, 22:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|