Š120-olejový filtr - stačí dotáhnout ručně?
Autor |
Zpráva |
MK_vs
|
Š120-olejový filtr - stačí dotáhnout ručně?
Dobrý den,
1. stačí olejový filtr při výměně oleje dotáhnout pouze ručně, nebo je třeba nějaký přílpravek?
2. po vypuštění oleje z motoru vypouštěcím šroubem, je nutno pod něj vložit těsnění
Děkuji. M
|
14.2.08, 08:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
FerdikF
|
Re: Š120-olejový filtr - stačí dotáhnout ručně?
MK_vs píše: Dobrý den,
1. stačí olejový filtr při výměně oleje dotáhnout pouze ručně, nebo je třeba nějaký přílpravek?
2. po vypuštění oleje z motoru vypouštěcím šroubem, je nutno pod něj vložit těsnění
Děkuji. M
1. Ano stačí ručně, jen trochu zabrat. Namaž si to gumový těsnění na filtru jemně olejem.
2. Na výpustným šroubu musí být podložka, žádný jiný těsnění. Vyčisti vnitřek toho šroubu, je tam magnet, který chytá kovový bordel z vany.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
14.2.08, 08:20 |
|
|
Neex
|
Re: Š120-olejový filtr - stačí dotáhnout ručně?
MK_vs píše: Dobrý den,
Děkuji. M
Určitě jen ručně a pod výpustný šroub patří hliníková podložka... píše se že má být vždy nová ale já mám už 4 roky pořád jednu a tu samou a nic neprolíná jen to chce dotahovat s citem. A jeden malý tip... až budeš olej měnit tak nalij asi tak 1 až 1,5 dcl nového oleje do filtru a chvilku počkej až pronikne do všech pórů filtru... tím zajistíš že daleko rychleji vzroste tlak oleje na správnou hodnotu. O potření těsnícího kroužku olejem už kolega psal na to se taky nesmí zapomenout.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
14.2.08, 08:39 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
mně se už filtr povolil na formanu přitahuji ručně a dotáhnu přípravkem, a ještě kontrokuji jestli se na blok nepřilepilo staré těsnění, pak tam dáš dvě a časem to střelí miloš
|
14.2.08, 09:04 |
|
|
FerdikF
|
slovacek.milos píše: mně se už filtr povolil na formanu přitahuji ručně a dotáhnu přípravkem, a ještě kontrokuji jestli se na blok nepřilepilo staré těsnění, pak tam dáš dvě a časem to střelí miloš
Je fakt, že vždycky hadrou čístím tu přírubu na motoru, tak bych asi na to, že tam je druhý těsnění přišel. Myslím že rukou stačí, mám pak co dělat abch to po sobě povolil. U fava je dobrý, že tam strčíš obě ruce.
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
14.2.08, 09:09 |
|
|
fatal
rejpal
|
Určitě dotáhnout jen rukou na pečlivě očištěný podklad.
|
14.2.08, 11:45 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
rukou,ale na fest,aby se po ohrati nepovolilo..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
14.2.08, 12:39 |
|
|
cyz
|
Záleží na tom jakou má člověk sílu, já dotahuju i povoluju filtry ručně a zatím se žádný sám od sebe nepovolil, při tom ručním povolování je teda ale potřeba zabrat tak až člověk upadne do bezvědomí . Podložka - bez problémů se dá používat víckrát pokud ji při dalším použití dáš naopak, znovu se vytvaruje a těsní, mám to vyzkoušené.
|
14.2.08, 12:40 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
jj hlavne je dulezity nemit odrbanej ten sroub a neutahovat ho jak kdyby patril na setrvak
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
14.2.08, 12:44 |
|
|
spartra
|
ručně, ale jednou se nám stalo, že na tom filtru během jizdy vyskočila ta guma z oleje flek z motoru vztek
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
14.2.08, 12:45 |
|
|
fatal
rejpal
|
cyz píše: Záleží na tom jakou má člověk sílu, já dotahuju i povoluju filtry ručně a zatím se žádný sám od sebe nepovolil, při tom ručním povolování je teda ale potřeba zabrat tak až člověk upadne do bezvědomí ...
Ono se to časem "přilepí" a pak to drží fest. To je důvod, proč se to má utahovat ručně.
|
14.2.08, 12:51 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
to se mi stalo jeste u 105kovyho motoru, sem blbe utahnul vlozku a mogul co byl v akci za 250 kc se navratil nepouzitej do prirody..nova varka uz byla za 340
|
14.2.08, 13:27 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jenom ručně jinak bys ho příště nepovolil a pod výpustný šroubem se má podložka vždycky měnit
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
14.2.08, 15:21 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Sadra17 píše: jenom ručně jinak bys ho příště nepovolil a pod výpustný šroubem se má podložka vždycky měnit a je to uplně zbytečný
|
14.2.08, 19:54 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Vít píše: Sadra17 píše: jenom ručně jinak bys ho příště nepovolil a pod výpustný šroubem se má podložka vždycky měnit a je to uplně zbytečný
Tjn, ja to tesneni akorat vzdy otocim
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
14.2.08, 20:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|