Autor |
Zpráva |
Beda
|
Favorit nejde nastartovat
Vůbec nemá snahu nastartovat svíčky mokré od benzínu ale při startování to prská do karburátoru až to hází benzín z něho ven při sundaném vzduchovém filtru
|
16.2.08, 15:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Favorit nejde nastartovat
Beda píše: Vůbec nemá snahu nastartovat svíčky mokré od benzínu ale při startování to prská do karburátoru až to hází benzín z něho ven při sundaném vzduchovém filtru
hádže vôbec iskru? vytiahni kábel od indučky s rozdeľovača a prilož ho niekde cca 5mm od kostry a niekto nech zaštartuje, musí hádzať krásnu iskru, ak hádže pozri rozdešovač sviečky ak nehádže hľadaj chybu v kostre motora, alebo ETZ nedostáva signál s cievky v rozdeľovači....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.2.08, 16:02 |
|
|
Beda
|
michalkatka píše: Beda píše: Vůbec nemá snahu nastartovat svíčky mokré od benzínu ale při startování to prská do karburátoru až to hází benzín z něho ven při sundaném vzduchovém filtru hádže vôbec iskru? vytiahni kábel od indučky s rozdeľovača a prilož ho niekde cca 5mm od kostry a niekto nech zaštartuje, musí hádzať krásnu iskru, ak hádže pozri rozdešovač sviečky ak nehádže hľadaj chybu v kostre motora, alebo ETZ nedostáva signál s cievky v rozdeľovači....
Asi jsem na to přišel já asi špatně nastavil předstih výřez v řemenici jsem natočil na první čárku na bloku ale z leva místo z prava takže to má někde přes třicet
|
16.2.08, 16:16 |
|
|
cyz
|
LOL....tak to ti asi nenastartuje.
|
16.2.08, 16:51 |
|
|
michalkatka
|
cyz píše: LOL....tak to ti asi nenastartuje.
ale aspoň snahu steliť by to malo mať, streliť do výfuku, alebo sania, ak to v momente neprechlastal...
základný predstih na 0, t.j. prvá ryska od predu auta a palec rozdeľovača musí byť na ryske na rozdeľovači a musia strihať ventily 4 valca...
a musí byť dobrá kostra motora, nakoľko pri štartovaní môže napätie na ETZ poklesnúť pod 7V že nehádže vôbec iskru.
|
16.2.08, 17:08 |
|
|
Nepér
|
Podle mě to pálí někde úplně jinde, než má...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
16.2.08, 17:31 |
|
|
Beda
|
michalkatka píše: cyz píše: LOL....tak to ti asi nenastartuje. ale aspoň snahu steliť by to malo mať, streliť do výfuku, alebo sania, ak to v momente neprechlastal... základný predstih na 0, t.j. prvá ryska od predu auta a palec rozdeľovača musí byť na ryske na rozdeľovači a musia strihať ventily 4 valca... a musí byť dobrá kostra motora, nakoľko pri štartovaní môže napätie na ETZ poklesnúť pod 7V že nehádže vôbec iskru.
Tak ted jsem ten základní předstih už nastavil dobře kabel od indučky k rozdělovači skusil na jiskru a tu to hází jak blázen velkou ale při startování s oddělaným vzduch. filtrem to jen jako prská do karbce jinak nic
|
16.2.08, 17:44 |
|
|
michalkatka
|
Beda píše: Tak ted jsem ten základní předstih už nastavil dobře kabel od indučky k rozdělovači skusil na jiskru a tu to hází jak blázen velkou ale při startování s oddělaným vzduch. filtrem to jen jako prská do karbce jinak nic
zrejme to máš prechlastané, ak hádže iskru v správnom momente tak štartuj s plynom na podlahe a po chvíli to vyplaví a malo by to chytiť....
pre istotu pozri aj ten rozdeľovač, palec a hlavu, a či skutočne na 1. valci hádže iskru keď strihajú ventily 4. valca. dosť často sa to podarí poprehadzovať....
|
16.2.08, 17:51 |
|
|
Beda
|
michalkatka píše: Beda píše: Tak ted jsem ten základní předstih už nastavil dobře kabel od indučky k rozdělovači skusil na jiskru a tu to hází jak blázen velkou ale při startování s oddělaným vzduch. filtrem to jen jako prská do karbce jinak nic zrejme to máš prechlastané, ak hádže iskru v správnom momente tak štartuj s plynom na podlahe a po chvíli to vyplaví a malo by to chytiť.... pre istotu pozri aj ten rozdeľovač, palec a hlavu, a či skutočne na 1. valci hádže iskru keď strihajú ventily 4. valca. dosť často sa to podarí poprehadzovať....
Vypadá to že než to stačí nastartovat tak se to uchlastá a úplně to pokreje svíčky benzínem
|
16.2.08, 18:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Beda píše: michalkatka píše: Beda píše: Tak ted jsem ten základní předstih už nastavil dobře kabel od indučky k rozdělovači skusil na jiskru a tu to hází jak blázen velkou ale při startování s oddělaným vzduch. filtrem to jen jako prská do karbce jinak nic zrejme to máš prechlastané, ak hádže iskru v správnom momente tak štartuj s plynom na podlahe a po chvíli to vyplaví a malo by to chytiť.... pre istotu pozri aj ten rozdeľovač, palec a hlavu, a či skutočne na 1. valci hádže iskru keď strihajú ventily 4. valca. dosť často sa to podarí poprehadzovať.... Vypadá to že než to stačí nastartovat tak se to uchlastá a úplně to pokreje svíčky benzínem
to bude zas ten obohacovač je prasklá membrána a benál teče do sání vyrbubuj ho tam bude díra jak o ř......ti miloš
|
16.2.08, 18:46 |
|
|
Beda
|
slovacek.milos píše: Beda píše: michalkatka píše: Beda píše: Tak ted jsem ten základní předstih už nastavil dobře kabel od indučky k rozdělovači skusil na jiskru a tu to hází jak blázen velkou ale při startování s oddělaným vzduch. filtrem to jen jako prská do karbce jinak nic zrejme to máš prechlastané, ak hádže iskru v správnom momente tak štartuj s plynom na podlahe a po chvíli to vyplaví a malo by to chytiť.... pre istotu pozri aj ten rozdeľovač, palec a hlavu, a či skutočne na 1. valci hádže iskru keď strihajú ventily 4. valca. dosť často sa to podarí poprehadzovať.... Vypadá to že než to stačí nastartovat tak se to uchlastá a úplně to pokreje svíčky benzínem to bude zas ten obohacovač je prasklá membrána a benál teče do sání vyrbubuj ho tam bude díra jak o ř......ti miloš
prosím akde tam je ten obohacovač je to karbec Pierburg 2E3 Je tam nějakej termoventil, pak vakuová komora membrány sekundární škrtící klapky, Automatický sytič, a nakonec podtlaková komora startovací klapky
|
16.2.08, 18:58 |
|
|
michalkatka
|
obohacovač je ten bazmek čo drží na tých dvoch skrutkách v troška naľavo fotky, sú tam dve membránky...
|
16.2.08, 19:13 |
|
|
Beda
|
michalkatka píše: obohacovač je ten bazmek čo drží na tých dvoch skrutkách v troška naľavo fotky, sú tam dve membránky...
nevím proč má ten karbec automat. sytič a ještě ruční a dá se ta membrána normálně dokoupit ? Zatím skusím vyměnit celej karbec mám tu ještě jeden nějakej LEKR
|
16.2.08, 19:36 |
|
|
michalkatka
|
Beda píše: nevím proč má ten karbec automat. sytič a ještě ruční a dá se ta membrána normálně dokoupit ? Zatím skusím vyměnit celej karbec mám tu ještě jeden nějakej LEKR
niekto si myslel že keď vypne sytič trocha skôr že tým niečo ušetrí, ale iba viac ten motor potrápil, studený nechce ísť a treba ho viac vytáčať, čo práve pri studenom motore nieje vhodné...
bol to iba marketingový ťah ako zarobiť...
|
16.2.08, 21:14 |
|
|
Jiri
|
no a nemas jen sptne dane kabely na rozdelovaci ... zkus prehodit mezi sebou.. dva a dva .. vzdy ty co jsou proti sobe... jako po 180stuponich... a zkus to..
|
16.2.08, 21:51 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|