|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
cvrcek69
|
Voda do oleje....
Dnes jsem koukal pod kapotu při nastartovaným motoru a vylekalo mně podivný syčení, odšrouboval jsem víčko na dolévání oleje a trochu na mně prskala voda, sem tam kapka a po ohřátí motoru to samé, víčko je od emulze ale to je u škůdy asi normál. Je to ok nebo se něco děje s těsněním pod hlavou? Olej ani fridex neubývá ani nepřibývá. Motor je š105 starej po přestavbě na M zůstal původní , má 84000 a děda od kterýho jsem to koupil kolem toho pořád chodil takže je jak nová a určitě ji moc nešťavil. Dík předem za radu
|
25.10.08, 15:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Ta emulze je normální pokud jezdíš jen krátké trasy.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
25.10.08, 15:12 |
|
|
cvrcek69
|
I ta prskající voda pod víčkem ? jezdím jen 5 km do práce a jen občas dál...
|
25.10.08, 16:04 |
|
|
Šemik
|
Byla to určitě voda? že pod víkem jsou rozstřikující se kapky je normální, ale měl b to být olej.
Já také jezdím jen krátké trasy po městě a emulzi na víčku nemám. Když si té pěny trošku lízneš, je sladká (po fridexu) nebo chutná po oleji?
|
25.10.08, 16:07 |
|
|
cvrcek69
|
aha tak to je dost možný že je to olej, to mně nenapadlo, zkusím nějakou kapku chytit a tu emulzi okoštuju. Asi když bude mít olejovou příchuť tak je to ok a fridexová bude asi špatně protože ten není ve vzdušné vlhkosti ? Moc díky
|
25.10.08, 16:24 |
|
|
Šemik
|
Jj, jak je to sladké tak je to špatné
|
25.10.08, 16:25 |
|
|
dudanek78
|
Pokud se ti na olejovém víčku usazuje emulze která má takovou nějakou hnědou barvu tak je to a 90 procent voda a to znamena nejspíše vadné těsnění pod hlavou( nevyvřela ti polední dobou voda?). Pokud bava emulze není hědá tak to asi voda nebude,ale pro jistotu si k víčku čichni jestli nevoní po benzínu, pokud ano máš s největší pravděpodobností špatné těsněni pod ACpumpou.
|
25.10.08, 18:38 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
cvrcek69 píše: aha tak to je dost možný že je to olej, to mně nenapadlo, zkusím nějakou kapku chytit a tu emulzi okoštuju. Asi když bude mít olejovou příchuť tak je to ok a fridexová bude asi špatně protože ten není ve vzdušné vlhkosti ? Moc díky
a co máš za fáro miloš
|
25.10.08, 19:21 |
|
|
Šemik
|
slovacek.milos píše: a co máš za fáro miloš
Má Š105
|
25.10.08, 19:22 |
|
|
cvrcek69
|
Ok, moc dík. Zítra to zkouknu...Škodovku jsem neměl asi tak 10 let a teď jsem pořídil na melouchy a do práce jeden výstavní kousek a je to dobrodružství
|
30.10.08, 17:45 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
základ je superturbo a anifreze modrá miloš
|
30.10.08, 18:07 |
|
|