Autor |
Zpráva |
Jura
|
hadice předehřevu svody-airbox
Takže prosím o radu... zničil jsem si tuto trubici, když jsem se ji snažil oddělat no a vadí když jezdím bez ní? Protože hned jak sem ji oddělal a jel, tak prostě mě přišlo že to auto jelo jinak o něco líněji než předtím a i jiná odezva na sešlápnutí plynu, tak nevím co s tím čím to může být a co to všechno může ovlivnit a hlavně nikde zaboha nemůžu najít na netu, kde se dá ta hadice koupit.. Věděl by někdo? Jinak tahle hadice mi vrtá už dlouho hlavou.... Díky za poznatky postřehy zkušenosti...jinak jde o feldu 1.6
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
2.3.08, 15:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: hadice předehřevu svody-airbox
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
2.3.08, 15:49 |
|
|
Jura
|
Jj...moc díky, ale je zajímavý, že nikde jinde sem to nenašel... A ještě jak sem se ptal je možný že by mi to ovlivnilo jízdu? Jakože auto línější a jiná reakce na plyn jak sem psal?
|
2.3.08, 16:07 |
|
|
michalkatka
|
Jura píše: Jj...moc díky, ale je zajímavý, že nikde jinde sem to nenašel... A ještě jak sem se ptal je možný že by mi to ovlivnilo jízdu? Jakože auto línější a jiná reakce na plyn jak sem psal?
snímač váhy a teploty nasávaného vzduchy upraví priebeh podľa aktuálneho stavu, takže možné to je...
|
2.3.08, 16:09 |
|
|
Jiri
|
no ja bych ani nerekl ze teplota vzduchu.. zahrate to stejne jede bez te trubky.. ale spis co si na tom vse znicil... nejsem si jist jestli to je u feldy ale byva tam klapka ktera to prepina... bud vzduch od svodu a nebo normalne ze predu a ta byva ovladana podtlakem... tak jestli ti to tam neprisava vzduch nekde...
|
2.3.08, 17:30 |
|
|
Jura
|
No já to odělával protože mi ta hadice tam dobře nedržela a byla omotaná izolačkou a ta se dycky skoro rozpustila no jak sem to prostě oddělal tak se to rozpadli a roztrhlo ta hadica... A ten ventil kdoví....možná to může být on že špatně funguje...kolik stojí novej dá se vůbec vyměnit samostatně? A jak je vlastně ovládanej?
|
2.3.08, 17:41 |
|
|
michalkatka
|
Jura píše: No já to odělával protože mi ta hadice tam dobře nedržela a byla omotaná izolačkou a ta se dycky skoro rozpustila no jak sem to prostě oddělal tak se to rozpadli a roztrhlo ta hadica... A ten ventil kdoví....možná to může být on že špatně funguje...kolik stojí novej dá se vůbec vyměnit samostatně? A jak je vlastně ovládanej?
ten ventil mám, je na 1.3, aj 1.6 rovnaký... s klapky ide hadička podtlaku cez ten ventil (ten je v niekde pri fitri) a potom na tú klapku...
|
2.3.08, 17:47 |
|
|
Jiri
|
tam je takova membrana .. tak jestli to mas pry.. tak to zaslep... tu hadicku co k tomu vede... neda od sani to povede...
|
2.3.08, 20:17 |
|
|
Neex
|
Taky je dobrý si dát pozor na samotný předehřívač.. jak orezne tak z něj budou lítat šupinky přímo do filtru. Taky už jsem ho měnil...
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
2.3.08, 20:28 |
|
|
Jura
|
No a stane se něco, když to prostě nechám tak jak to je bez té hadice? Prostě jen bez hadice bez úprav
|
2.3.08, 20:40 |
|
|
Jiri
|
nestane se nic.. ale musis zaslepti tu malou podtlakovou hadicku co vede k membrane... ktera ovlada klapku... to je cele ve filtr boxu... ale nevim jestli si s tim neco delal treba to tam mas ok.. tak pak by si s tim nemusel delat nic.. ale jestli tam nemas tu hadici ke svodum tak proste zaslep tu malou hadicku co vede k filtr boxu ze strany sani....od motoru
|
2.3.08, 20:48 |
|
|
michalkatka
|
Jura píše: No a stane se něco, když to prostě nechám tak jak to je bez té hadice? Prostě jen bez hadice bez úprav
myslím že nič, ono je to aj tak pred filtrom...
|
2.3.08, 20:48 |
|
|
Jura
|
no všechno by tam mělo jít přes filtr ne? Si myslím teda... takže teoreticky to prostě nebude tahat teplej vzduch od svodů, ale jenom prostzě tím vývodem z boxu, takže z motorovýho prostoru, ale to by se stejně po zahřátí motoru mělo přepnout na normál ne? Takže to tak asi nechám a kašlu na to asi je zbytečný kupovat tu hadicu ne? Nebo má to nějakej větší význam?
|
2.3.08, 21:00 |
|
|
Jura
|
Jo michale a na tom obrázku co jsi mi sem dal co je to ta 17-ka? Ničeho takového sem si tam nevšiml na autě
|
2.3.08, 21:11 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
6U0 129 233 matice staveci
|
2.3.08, 21:24 |
|