Autor |
Zpráva |
karol279
|
Asi kruzky??!
Caute, chcel by som sa spytat, ze v com moze byt problem ked mi skodula moc dymi a na volnonehu nedrzi otacky? karbec je cisty, prefukol som ho kompresorom.. A moze to suvisiet aj s tym ze som minule zapadol a dlho som sa nevedel vyhrabat, tak trosku dostala zabrat a odvtedy robi problemy.. mozu to byt kruzky?? diky moc za rady
|
6.3.08, 19:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Asi kruzky??!
karol279 píše: Caute, chcel by som sa spytat, ze v com moze byt problem ked mi skodula moc dymi a na volnonehu nedrzi otacky? karbec je cisty, prefukol som ho kompresorom.. A moze to suvisiet aj s tym ze som minule zapadol a dlho som sa nevedel vyhrabat, tak trosku dostala zabrat a odvtedy robi problemy.. mozu to byt kruzky?? diky moc za rady
ja by som skôr typoval prasknutú hlavu, ak je to auto v popise...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
6.3.08, 19:46 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
karol279 píše: Caute, chcel by som sa spytat, ze v com moze byt problem ked mi skodula moc dymi a na volnonehu nedrzi otacky? karbec je cisty, prefukol som ho kompresorom.. A moze to suvisiet aj s tym ze som minule zapadol a dlho som sa nevedel vyhrabat, tak trosku dostala zabrat a odvtedy robi problemy.. mozu to byt kruzky?? diky moc za rady
Odpoj hadici odvetrani od vahadel, kdyz z toho pujdou spaliny, je jasno.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
6.3.08, 19:50 |
|
|
karol279
|
Viky píše: Odpoj hadici odvetrani od vahadel, kdyz z toho pujdou spaliny, je jasno.
spaliny myslis ako co? lebo ked som to odpojil, tak z tade siel vacsi prietok vzduchu sa mi zdalo ako inokedy...
a mohla sa aj hlava uvarit, ked mi voda nevyvrela,a ani sa motor nejak neprehrieva ani nic podobne??
|
6.3.08, 20:05 |
|
|
cyz
|
Z toho odvětrání bloku motoru jde vždycky něco....i když je motor jak nový....spolehlivější ukazatel kroužků je prskání oleje kolem měrky oleje a nebo nastartovat motor, nechat tak 10min na volnoběh a potom přidat plyn (jestli se nic nestane tak v poho, jestli se z motoru vyvalí mrak dýmů tak je to špatné) a nebo se dívat na zadní čelo jestli jsou na něm fleky od oleje.
|
6.3.08, 20:12 |
|
|
patrik-hp
|
karol279 píše: Caute, chcel by som sa spytat, ze v com moze byt problem ked mi skodula moc dymi a na volnonehu nedrzi otacky? karbec je cisty, prefukol som ho kompresorom.. A moze to suvisiet aj s tym ze som minule zapadol a dlho som sa nevedel vyhrabat, tak trosku dostala zabrat a odvtedy robi problemy.. mozu to byt kruzky?? diky moc za rady )
Modrej kouř je olej,bílej je chladící kapalina a černej je benzín....Tak kterou že to tvoje auto vyrábí barvu???? Karbec sice může být čistý,ale nemusí správně fungovat,například taková jehla volnoběhu se může lesknout jako psovi kule,ale přesto nemusí fungovat tak jako s od ní očekává........
|
6.3.08, 22:27 |
|
|
Radic
|
cyz píše: Z toho odvětrání bloku motoru jde vždycky něco....i když je motor jak nový....spolehlivější ukazatel kroužků je prskání oleje kolem měrky oleje a nebo nastartovat motor, nechat tak 10min na volnoběh a potom přidat plyn (jestli se nic nestane tak v poho, jestli se z motoru vyvalí mrak dýmů tak je to špatné) a nebo se dívat na zadní čelo jestli jsou na něm fleky od oleje.
no a já je tam měl...ty fleky na zadním čele...viděls sám...umyl sem auto a už týden níc a to mu dávám teďka
_________________ Škoda 135 Rapid Ford S-max TDCi Volvo S60 AWDoff 2.4T Škoda 742 Forever Team Škoda TW Coupe Club
|
7.3.08, 00:33 |
|
|
karol279
|
Takze z tohto mi je jasne ze to bude olej.. zadok mam dost zasvineny od toho, dym je dost do modra.. takze obavy sa naplnili... diky moc za rady
|
7.3.08, 15:09 |
|
|
ventYl
|
karol279 píše: Takze z tohto mi je jasne ze to bude olej.. zadok mam dost zasvineny od toho, dym je dost do modra.. takze obavy sa naplnili... :( diky moc za rady :)
prekruzkovanie ta vyjde asi tak na 1000 korun, rovno s tym mozes vymenit aj vsetky tesnenia na motore, ojnicne loziska, rozvodovy retaz a budes niekde okolo 2000 korun. Ak mas v poriadku hlavu a hlavne loziska, tak mas motor ako novy... :) praca vychadza cca na tyzden, dvaja skuseni mechanici to maju zrobene za den a este si pri tom daju aj caj o stvrtej.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
8.3.08, 03:07 |
|
|
karol279
|
ventYl píše: karol279 píše: Takze z tohto mi je jasne ze to bude olej.. zadok mam dost zasvineny od toho, dym je dost do modra.. takze obavy sa naplnili... diky moc za rady prekruzkovanie ta vyjde asi tak na 1000 korun, rovno s tym mozes vymenit aj vsetky tesnenia na motore, ojnicne loziska, rozvodovy retaz a budes niekde okolo 2000 korun. Ak mas v poriadku hlavu a hlavne loziska, tak mas motor ako novy... praca vychadza cca na tyzden, dvaja skuseni mechanici to maju zrobene za den a este si pri tom daju aj caj o stvrtej.
Hmm to ti blahozelam ze si to stihol za necely den.. Ja som zaciatkom roka menil rozvodu retaz,aj tesnenie pod hlavou je nove ( ale to budem musiet vymenit, ked davam hlavu dole,nie?). A chcel by som sa opytat ci by si mi nevedel napisat ako taky zoznam tesneni a veci, kt. by som potreboval ( s pribliznou cenou by som chcel asi vela, coo?). Lebo ako sa poznam tak isto na nieco zabudnem a ked sa uz dotoho pustim tak nech mam vsetko nakupene.. Diky
|
8.3.08, 14:06 |
|
|
ventYl
|
karol279 píše: ventYl píše: karol279 píše: Takze z tohto mi je jasne ze to bude olej.. zadok mam dost zasvineny od toho, dym je dost do modra.. takze obavy sa naplnili... :( diky moc za rady :) prekruzkovanie ta vyjde asi tak na 1000 korun, rovno s tym mozes vymenit aj vsetky tesnenia na motore, ojnicne loziska, rozvodovy retaz a budes niekde okolo 2000 korun. Ak mas v poriadku hlavu a hlavne loziska, tak mas motor ako novy... :) praca vychadza cca na tyzden, dvaja skuseni mechanici to maju zrobene za den a este si pri tom daju aj caj o stvrtej. Hmm to ti blahozelam ze si to stihol za necely den.. :) Ja som zaciatkom roka menil rozvodu retaz,aj tesnenie pod hlavou je nove ( ale to budem musiet vymenit, ked davam hlavu dole,nie?). A chcel by som sa opytat ci by si mi nevedel napisat ako taky zoznam tesneni a veci, kt. by som potreboval ( s pribliznou cenou by som chcel asi vela, coo?). Lebo ako sa poznam tak isto na nieco zabudnem a ked sa uz dotoho pustim tak nech mam vsetko nakupene.. Diky :)
ja som to za den nestihol, mne to robili v servise a bolo to tak, ze o pol stvrtej vecer som auto dostal s tym, ze vsetko je spravene a auto malo za sebou 30km skusobnu jazdu.
opisem ti, co sa kupovalo mne na 105ku:
sada tesneni Skoda 105 Novy typ, 1ks 320 Sk (tesnenia 105/ 120 / 130 sa vzajomne lisia!)
sada kruzkov Skoda 105 bez vybrusu 1ks 567 Sk (kruzky 105/ 120 / 130 sa vzajomne lisia!)
rozvody Skoda / Favorit Made in CZ 1ks 390 Sk (ak si ho menil, znova ho menit nemusis)
gufero 42*56*7SI(remenica S120) 1ks 44 Sk (menit nemusis, ak si vymenil pri vymene rozvodovej retaze)
Filter oleja S120 / Lada 1ks 77 Sk
sada lozisiek ojnicnych Skoda / Favorit Made in CZ bez vybrusu 1ks 176 Sk
celkovo 1574 Sk. Nakupovane to bolo v Askofe ( www.askof.sk) a tieto ceny su dealerske, cize maloobchodne ceny budu este o nejakych cca 10 - 20% vyssie, ale aj tak by si sa mal do 2000 korun vojst. Ja som to daval robit pred 15timi mesiacmi, takze ceny sa mohli zmenit.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
8.3.08, 17:09 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
8.3.08, 17:37 |
|
|
ventYl
|
jak chces nasadit 68mm kruzok na 75,5 piest??
|
8.3.08, 17:46 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
8.3.08, 17:48 |
|
|
karol279
|
ventYl píše: karol279 píše: ventYl píše: karol279 píše: Takze z tohto mi je jasne ze to bude olej.. zadok mam dost zasvineny od toho, dym je dost do modra.. takze obavy sa naplnili... diky moc za rady prekruzkovanie ta vyjde asi tak na 1000 korun, rovno s tym mozes vymenit aj vsetky tesnenia na motore, ojnicne loziska, rozvodovy retaz a budes niekde okolo 2000 korun. Ak mas v poriadku hlavu a hlavne loziska, tak mas motor ako novy... praca vychadza cca na tyzden, dvaja skuseni mechanici to maju zrobene za den a este si pri tom daju aj caj o stvrtej. Hmm to ti blahozelam ze si to stihol za necely den.. Ja som zaciatkom roka menil rozvodu retaz,aj tesnenie pod hlavou je nove ( ale to budem musiet vymenit, ked davam hlavu dole,nie?). A chcel by som sa opytat ci by si mi nevedel napisat ako taky zoznam tesneni a veci, kt. by som potreboval ( s pribliznou cenou by som chcel asi vela, coo?). Lebo ako sa poznam tak isto na nieco zabudnem a ked sa uz dotoho pustim tak nech mam vsetko nakupene.. Diky ja som to za den nestihol, mne to robili v servise a bolo to tak, ze o pol stvrtej vecer som auto dostal s tym, ze vsetko je spravene a auto malo za sebou 30km skusobnu jazdu. opisem ti, co sa kupovalo mne na 105ku: sada tesneni Skoda 105 Novy typ, 1ks 320 Sk (tesnenia 105/ 120 / 130 sa vzajomne lisia!) sada kruzkov Skoda 105 bez vybrusu 1ks 567 Sk (kruzky 105/ 120 / 130 sa vzajomne lisia!) rozvody Skoda / Favorit Made in CZ 1ks 390 Sk (ak si ho menil, znova ho menit nemusis) gufero 42*56*7SI(remenica S120) 1ks 44 Sk (menit nemusis, ak si vymenil pri vymene rozvodovej retaze) Filter oleja S120 / Lada 1ks 77 Sk sada lozisiek ojnicnych Skoda / Favorit Made in CZ bez vybrusu 1ks 176 Sk celkovo 1574 Sk. Nakupovane to bolo v Askofe ( www.askof.sk) a tieto ceny su dealerske, cize maloobchodne ceny budu este o nejakych cca 10 - 20% vyssie, ale aj tak by si sa mal do 2000 korun vojst. Ja som to daval robit pred 15timi mesiacmi, takze ceny sa mohli zmenit.
No pekne.. tak diky moc ja si to pojdem pozhanat niekde do mototechny.. Som zvedavy ako zase dobacujem, lebo co som bol u mechanika s tou hlavou tak si zapytal trosku vela si myslim. tak si to skusim spravit sam na zahrade.. este raz diky za pomoc
|
8.3.08, 18:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|