Autor |
Zpráva |
big.jedla
|
1,3MPi - škrtící klapka a filtrbox
Čaute lidi, dneska jsem se rozhodnul pročistit škrtící klapku... tak jsem to všecko pěkně rozdělal, vylěštil jsem ji od toho humusu co tam byl do lesku...
jdu to skládat zpátky a teď se dívám...
ta část filtrboxu co se nasazuje na škrtící klapku, tak jak je ten kulatý výčnělek do kterého se pak ta klapka zasune... je normální že má v sobě kulatou díru v místě přímo proti víku ventilů?? To je nějaká blbost ne? Pak by to bralo tamtudy vzduch místo ze vzduchového filtru ne? Navíc se mi zdá, jakoby to někdo vrtal doma a kolem toho otvoru jsou zbytky takového nějakého plastického tmelu... je to normální nebo to je blbost? Než sem to složil tak sem tu díru zalepil tak snad sem udělal dobře...
a ještě jedna věc, nemělo by být nějaké těsnění mezi klapkou a tou částí filtrboxu na ní?
|
24.3.08, 16:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: 1,3MPi - škrtící klapka a filtrbox
big.jedla píše: je normální že má v sobě kulatou díru v místě přímo proti víku ventilů?? To je nějaká blbost ne? Pak by to bralo tamtudy vzduch místo ze vzduchového filtru ne?
tadiaľ má byť na veko ventilov napojené odsávanie olejových výparov, je to taká tvarovaná 1/2"colová" hadica...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
24.3.08, 17:26 |
|
|
big.jedla
|
jo tak to vím tu hadičku na ty olejové výpary zapojenou mám, ale je tam ještě jedna díra do která by se ani žádná hadice strčit nedala? vypadá to jako by si ji tam někdo vyvrtal a následně zaplácal tmelem... nechápu její smysl...
navíc mi vždycky auto okolo asi 3tis otáček syčí jak bych měl turbo... sice to je hezký efekt pro kamarády ale dělat by to asi nemělo... tak přemýšlím jestli to nesyčelo právě tím divným otvorem?
|
24.3.08, 19:03 |
|
|
škodař
|
big.jedla píše: jo tak to vím tu hadičku na ty olejové výpary zapojenou mám, ale je tam ještě jedna díra do která by se ani žádná hadice strčit nedala? vypadá to jako by si ji tam někdo vyvrtal a následně zaplácal tmelem... nechápu její smysl...
navíc mi vždycky auto okolo asi 3tis otáček syčí jak bych měl turbo... sice to je hezký efekt pro kamarády ale dělat by to asi nemělo... tak přemýšlím jestli to nesyčelo právě tím divným otvorem? je moný že ten filtr box byl v autě s plynem a že je tam upravenej a když to sičí to dělá otevřený sání když zalepíš tu díru už by to dělat nemnělo ale odborník nejsem
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
24.3.08, 19:47 |
|
|
big.jedla
|
no to je možné...
každopádně po vyčiět+ní paráda úplně krásně drží volnoběh, otáčky padají přesně na 700 při pušetní plynu... (předtím to bylo 300-1200-500-900-700)
jen teda stále syčí kolem těch 3tisíc... méně než předtím ale pořád trošku jooo... fakt nemá být nějaké těsnění mezi klapkou a tím boxem na ní?
|
25.3.08, 18:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
big.jedla píše: no to je možné... každopádně po vyčiět+ní paráda úplně krásně drží volnoběh, otáčky padají přesně na 700 při pušetní plynu... (předtím to bylo 300-1200-500-900-700) jen teda stále syčí kolem těch 3tisíc... méně než předtím ale pořád trošku jooo... fakt nemá být nějaké těsnění mezi klapkou a tím boxem na ní?
napiš michalovi nebo kdo má etku ti najde miloš
|
25.3.08, 18:38 |
|
|
michalkatka
|
|
25.3.08, 19:06 |
|
|
big.jedla
|
jj no a na tom prvním schématu (pro 1,3) díl 21 je těsnění nebo škrtící klapka?
|
25.3.08, 20:14 |
|
|
michalkatka
|
big.jedla píše: jj no a na tom prvním schématu (pro 1,3) díl 21 je těsnění nebo škrtící klapka?
teraz si to z hlavy nepamätám, ale myslím že tam má byť tesnenie a potom v tom plastovom kryte je koleno ako na tom druhom obrázku...
|
25.3.08, 20:48 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
big.jedla píše: jj no a na tom prvním schématu (pro 1,3) díl 21 je těsnění nebo škrtící klapka?
to mi připadá jestli to těsnění nemáš že tam bylo asi LPG jak kdosi píše tam se to těsnění vyhazuje a řeže se ten plastový dekl na trubku směšovače miloš
|
26.3.08, 12:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|