|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Demontáž brzdového prasátka FAVORIT r.93
| Autor |
Zpráva |
|
bosator
|
 Demontáž brzdového prasátka FAVORIT r.93
Potřebuju poradit jak nejsnadněji sundat brzdové prasátko u favorita. Je to ten novější typ z r.93. Zatím jsem na to nekoukal a tak nevím, zda drží na 2 imbusech jako u Felície, nebo zda jsou tam šestihrané hlavy. Jsou tam ještě originál od výroby. V případě šestihraných hlav to problém nebude. Ale když jsem je 2 krát sundával na felicii, vždy se ibus protočil a pak mi nezbylo nic jiného, než sundat celý náboj a pracně prasátko odvrtat. Nemáte někdo pro tento případ nějaký osvědčený a snadnější, rychlejší postup?? předem moc díky
|
| 10.4.08, 20:23 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Demontáž brzdového prasátka FAVORIT r.93
zhodíš dole bubon, unolníš pakne, zo zadu to držia dve 6ky s imbusovou hlavou, najprv trubku, odvzdušňovák tam môžeš nechať, ale keď ho dáš von ide to ľahšie, nič extra záhadného na tom nieje, hlavne poriadny vercajch...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 10.4.08, 20:26 |
|
 |
|
bosator
|
michalkatka píše: zhodíš dole bubon, unolníš pakne, zo zadu to držia dve 6ky s imbusovou hlavou, najprv trubku, odvzdušňovák tam môžeš nechať, ale keď ho dáš von ide to ľahšie, nič extra záhadného na tom nieje, hlavne poriadny vercajch...
Takže tam jsou imbusy, to je blby.Jinak postup dokonale znám. Problém mám jen v povolení těch imbusů. U Felície se vždy protočily a bylo hotovo. Klíč sem měl kvalitní, nevydržely vždy ty šrouby.
|
| 10.4.08, 20:32 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
bosator píše: michalkatka píše: zhodíš dole bubon, unolníš pakne, zo zadu to držia dve 6ky s imbusovou hlavou, najprv trubku, odvzdušňovák tam môžeš nechať, ale keď ho dáš von ide to ľahšie, nič extra záhadného na tom nieje, hlavne poriadny vercajch... Takže tam jsou imbusy, to je blby.Jinak postup dokonale znám. Problém mám jen v povolení těch imbusů. U Felície se vždy protočily a bylo hotovo. Klíč sem měl kvalitní, nevydržely vždy ty šrouby.
ale keď už valčeky dávaš von, tak je predpoklad že ich ideš meniť a to zalomený šroub vo valčeku nevadí, šroby sa dávajú aj tak nové, ale ešte som tie imbusy nezalomil, tatiaľ to vždy ruplo a normálne som ho vytočil...
|
| 10.4.08, 20:58 |
|
 |
|
bosator
|
Právě to ulomení šroubu by bylo taky řešení. určitě chci dát nová prasátka i šrouby. ale mě se zatím vždy protočil ten ibus-klíč v tom zarezlém šroubu a nešlo to ani povolit ani utrhnout. Kdyby tam dávali šestihrany jako na 120, nebyl by žádný problém.
|
| 10.4.08, 21:08 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
co nejde silou de eště větší silou 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 10.4.08, 21:09 |
|
 |
|
michalkatka
|
bosator píše: Právě to ulomení šroubu by bylo taky řešení. určitě chci dát nová prasátka i šrouby. ale mě se zatím vždy protočil ten ibus-klíč v tom zarezlém šroubu a nešlo to ani povolit ani utrhnout. Kdyby tam dávali šestihrany jako na 120, nebyl by žádný problém.
k tomu nemám čo dodať - poriadny vercajch
|
| 10.4.08, 21:09 |
|
 |
|
bosator
|
Tak vercajk mám, ten ibus by možná mohl mýt větší páku. zkusím půjčit, ale on se stejně protočí, tak zas budu demontovat celý náboje a pracně to odvrtávat. 
|
| 10.4.08, 21:16 |
|
 |
|
michalkatka
|
bosator píše: Tak vercajk mám, ten ibus by možná mohl mýt větší páku. zkusím půjčit, ale on se stejně protočí, tak zas budu demontovat celý náboje a pracně to odvrtávat. 
je to nastavec do malej goly, dosť tvrdý matroš, pretočiť sa memá šancu, niečo povoliť musí - zatiaľ vždy šroub so závitu.
inak tie sady, také fajky imbusy nestoja za veľa...
|
| 10.4.08, 21:19 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
bosator píše: Právě to ulomení šroubu by bylo taky řešení. určitě chci dát nová prasátka i šrouby. ale mě se zatím vždy protočil ten ibus-klíč v tom zarezlém šroubu a nešlo to ani povolit ani utrhnout. Kdyby tam dávali šestihrany jako na 120, nebyl by žádný problém.
musíš mu pořídně namlátit a někdy jde ven ulomit se moc nechce, sprej, nesmíš ho řešit moc silou ten šestihran je pěkně vyrezlý, majzlem poškosíš štít, já osobně koupím i nový štít protože jak je ve středu prorezlý tak se ti celý protočí po výměně válečku a obložení miloš
|
| 10.4.08, 21:20 |
|
 |
|
bosator
|
Zkusím tedy pořídit ten ořech na ráčnu, pomlátím to kladivem a uvidíme. jinak Miloš to přesně vychytal, ten šestihran, jak je vyrezlej, tak zase protočí. odsekat to pak jde dost blbě, ty šrouby jsou navíc jakoby v prohlubni kam skoro, ani po sundáni štítu není přístup, navíc ty šrouby sou dost tvrdý, tak se i blbě odvrtávaj a je dost velký riziko, že se přitom ten štít poškodí. asi fakt nejistější bude koupit nové prasátko + nový štít. navíc, jestli bude štít prorezlej, tak to bude i nutnost. tak díky
|
| 11.4.08, 19:03 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
a když se protočí jeden imbus, natlučeš tam větší...
|
| 11.4.08, 19:09 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
musis to nejdriv necim prostriknout...pak to vevnitr trocku vycisti...necim vyskrabat ten bordel ze sroubu...poklepat...pak tam natukni ten imbud a pokud mas kvalitni klic tak to pujde...
|
| 11.4.08, 20:42 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Co vsichni rikate kvalitni klic?? Pokud je ten imbus vyrezlej a jeste zarezlej na zavitu, tak pak je jedno jestli ma imbusovy nastavec za 300 kc od Tony, nebo za 50 kc z hyper super. (ceny neznam tak sem si je vymyslel) Samozrejme je jina vec, kdyz znici imbusovy nastavec ktery neni z poradneho materialu, ale je vyroben z "blata" a tim se poskodi i ten sroub. ...
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 12.4.08, 08:09 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |