|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 13 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
miomio
|
 Typy brzd
Lidi, může mi někdo fakticky polopatě vysvětlit jak fungují bubnové a kotoučové brzdy, kde se které používají atd? A nejen u osobních, ale zajímají mě hlavně nákladní a autobusy..díky moc za každý příspěvek.
_________________ Škoda Octavia SLXi, 1,6, 74kW.
|
| 24.4.08, 22:52 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
No kolove brzdy brzdi tak ze pritisknou treci segmenty desticky/pakny na treci plochy kotoucu/bubnu, to je asi jasny
Jinak dneska uz i nakladaky maj vepredu kotouce a vzadu bubny, nekdy mozna i vzadu kotouce.
O co ti presne jde? Na co se mame zamerit?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 24.4.08, 22:56 |
|
 |
|
miomio
|
Matthes píše: No kolove brzdy brzdi tak ze pritisknou treci segmenty desticky/pakny na treci plochy kotoucu/bubnu, to je asi jasny  Jinak dneska uz i nakladaky maj vepredu kotouce a vzadu bubny, nekdy mozna i vzadu kotouce. O co ti presne jde? Na co se mame zamerit?
Já prostě nevím přesně ten rozdíl mezi kotoučovýma a bubnovýma brzdama...  . Proč se používájí ty nebo ony vepředu/vzadu? Nějaký zvláštní důvod? Netuším jak vypadají, nepoznal bych jedny od druhých. Nechci rozpisovat důvody proč, ale potřeboval bych tyto rozdíly vědět, i třeba na obrázku, fotce atd. Díky moc
|
| 24.4.08, 23:09 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
kotoučová brzda :
litinový kotouč, který se otáčí spolu s kolem. Na kotouč ze stran působí brzdové destičky - tlačí na kotouč, systém je velmi podobný brzdám no kole, kde se brzdové špalíčky z pryže zakousnou do boku ráfku
výhodou je lepší chlazení a tím umožněná větší účinnost (přehřáté brzdy nefungují)
bubnová brzda:
v bubnu, který má tvar uzavřeného válce o malé výšce jsou dvě čelisti. Ty se působením hydrauliky rozpínají tak, že působí na plášť válce a třením jej zbrzdí. Buben se pochopitelně otáčí taktéž s kolem. Nevýhodou je, že prach z obložení zůstává uvnitř bubnu a tyto brzdy se hůře chladí.
|
| 24.4.08, 23:15 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Buben
Kotouc

|
| 24.4.08, 23:17 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Hlavne bubny maj vetsi brzdici plochu, vic vydrzi, ale zas nebrzdi tak zostra. Prave co sem koukal fordi treba na novy transity uz davaj kotouce na vsechna kola a je to pekne znat 
|
| 24.4.08, 23:19 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Mám (měl jsem) hezčí
Tu stříbrnou jsem nedávno trochu upek a ta zelená je teď špinavá, než nasadím letní kola, budu to muset umejt.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 24.4.08, 23:21 |
|
 |
|
fert.j
|
tak transporter taky ma kotouce na vsech 4 kolech a stejne veliky:-)stejne jako defender a nebo moderni tahace a nakladaky
|
| 24.4.08, 23:22 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nepér píše: Mám (měl jsem) hezčí  Tu stříbrnou jsem nedávno trochu upek a ta zelená je teď špinavá, než nasadím letní kola, budu to muset umejt.
No, zas to mas lepe dilensky zpracovane, ale ten odstin 
|
| 24.4.08, 23:25 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
|
| 24.4.08, 23:26 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Matthes píše: ale ten odstin  Závidíš mi moje umělohmotný třmeny?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 24.4.08, 23:27 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
miomio píše: Já prostě nevím přesně ten rozdíl mezi kotoučovýma a bubnovýma brzdama...  . Proč se používájí ty nebo ony vepředu/vzadu? Nějaký zvláštní důvod? Netuším jak vypadají, nepoznal bych jedny od druhých. Nechci rozpisovat důvody proč, ale potřeboval bych tyto rozdíly vědět, i třeba na obrázku, fotce atd. Díky moc
Hele vis co, hod OI jednou pulkou (bokem) na spalky a sundej kola a udelej obhlidku 
|
| 24.4.08, 23:34 |
|
 |
|
miomio
|
|
| 25.4.08, 07:20 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |