Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 10:13

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Vymena kotoucu po 35 000 km? 
Autor Zpráva

Příspěvek Vymena kotoucu po 35 000 km?
Dobrý den,
vlastnim Skodu Fabii 1.2 47 kW, combi, rok výroby 04/2003, kterou jsem koupil u autorizovaného prodejce jako novou. Mam nyni najeto 35 200 km.
Nedavno jsem si vsimnul drobnych vibraci volantu pri brzdeni. Pri garancni prohlidce mi byly v servisu vymeneny brzdove kotouce, pry byly zkorodovane.
Chtel bych se zeptat, zda muze tato zavada vzniknout uz po tak malem poctu najetych kilometru a zda tato vada neni uznavana jako vyrobni.
Diky

21.8.06, 20:42
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
nechaj si to auto prezriet v inom servisu
kolega si kupil Fabiu / novú v salonu /
drnčalo mu niečo vo dverách, dal dole tapacir a boli tam zvyšky rozbitého okna
dodne s je v sudnom spore so salonom

21.8.06, 21:54
Mistr mechanik

Příspěvek 
pokud málo jezdíš a auto stojí ve vlhku, tak se to stát může, je rozdíl jestli auto stojí na betonu, nebo v trávě, nebo v nevětrané garáži

28.10.06, 19:11

Příspěvek 
nechce se mi věřit tom, že by byly kotoče hloubkově zkorodované po 3 letech, ty drobný vibrace jsou do určitý míry normální, pokud přesáhnou míru a jso již jasně patrný, tak za to můžou kotouče zkřivený, například z důvodu toho, že byly přehřátý, pravděpodobně jsi při nějakým klesání ty brzdy utavil, dá se to řešit přesoustružením, ovšem atorizák ti tam dá novej díl, každopádně běžně by měly kotouče vydržet minimálně dvojnásobek.

28.10.06, 22:48
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
kotuce su rovnako ako dosticky spotrebny material na ktore sa zaruka nevtahuje. tak to vycitali kolegovi zo zarucaku mechanici vo Fiate, ked mal po tyzdni prasknutu brzdovu dosticku (vyrobna vada hodna 4tis. v autorizovanom servise :evil:)

30.10.06, 22:30

Příspěvek 
kwiko píše:
kotuce su rovnako ako dosticky spotrebny material na ktore sa zaruka nevtahuje. tak to vycitali kolegovi zo zarucaku mechanici vo Fiate, ked mal po tyzdni prasknutu brzdovu dosticku (vyrobna vada hodna 4tis. v autorizovanom servise :evil:)

Pokud jde o výrobní vadu, která se projeví v záruční době, měl by autorizovaný servis opravu provést jako záruční, i když jde o vadný spotřební materiál. U spotřebního materiálu nejde o vadu pokrytou zárukou v případě opotřebení, koroze ap., jestliže nelze prokázat výrobní vadu.

5.11.06, 16:39

Příspěvek 
kwiko píše:

To že se na spotřební materiál nevztahuje záruka si asi vycucali z prstu - pokud vím tak na spotřební materiál je akorát omezená záruka v délce 6 měsíců (pokud si to nekupoval na firmu, na tu se nezvtahuje zákon o ochraně spotřebitele)

22.11.06, 13:49
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
zkus něco reklamovat v záruce, já jsem uspěl jen v motorpalu jihlava tam mi poslali druhé trysky, stím, že jsou v pořádku a není důvod k reklamaci, ty co jsem tam původně poslal, tak při otočení trysek vypaly jehly a trysky neprášily, jinak tlumiče jsem špatně namontoval, řemeny špatně napnul, silově nadměrně působil, amortizace, nadměrné působení solí a kysalin, špatné seřízení, ti výrobci i dodavatelé už mají na všechno výmluvu a pitomce udělají z automechanika miloš

24.11.06, 09:25

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
zkus něco reklamovat v záruce, já jsem uspěl jen v motorpalu jihlava tam mi poslali druhé trysky, stím, že jsou v pořádku a není důvod k reklamaci, ty co jsem tam původně poslal, tak při otočení trysek vypaly jehly a trysky neprášily, jinak tlumiče jsem špatně namontoval, řemeny špatně napnul, silově nadměrně působil, amortizace, nadměrné působení solí a kysalin, špatné seřízení, ti výrobci i dodavatelé už mají na všechno výmluvu a pitomce udělají z automechanika miloš

Hm :evil:

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

24.11.06, 09:31
Profil ICQ
Moderátor

Příspěvek 
no ale mit mrtvi kotouce po 35000 a trech letech???? kdyz na skodovkach maj kotouce 100 000 a kolem 23 let veku... vyrabej uz jen zmetky :(

http://kachnis.techsajt.cz

27.11.06, 02:01
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]