Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 13:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 prehrievanie kolies 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Kristensen píše:
Prostě si někde přečetl že se to tam nemá dávat že to rozežere gumičky tak to ani nezkusil a teď se toho drží za každou cenu, přitom ty pístky na kotoučovkách s tím prostříkává kde kdo.

Ty jsi mi ale boreček :lol: Těžko vysvětlovat něco o degradaci pryže minerálními tuky člověku který jen bezmyšlenkovitě dělá něco protože to tak dělá kde kdo. Oni to totiž dělají proto že buď o tom nemají ani ponětí nebo protože sehnat Breox je pro ně neskonalý problém tak na to raději serou a plácnou tam co mají zrovna po ruce což je právě nejčastěji WD. Když odbočím od pístků kousek vedle k čepům... Už ses někdy zamyslel nad tím proč je pro jejich mazání předepsaný pouze silikonový tuk (ať už Lukosan, Renolit nebo Syntheso)? Viděl jsi už někdy prachovky čepů nabobtnalé a ztvrdlé od minerálního maziva? Víš proč se pro čištění brzdových komponent smí používat pouze líh a ne technický benzín? Chlapče aniž by měl potřebu tobě nebo komukoliv jinému něco dokazovat tak už mám za sebou dost repasovaných třmenů na to abych věděl co se smí a co ne. Bohužel jak se mi zdá tak to se o tobě říci nedá... jestli nemáš ani o jediném z toho co jsem napsal ponětí pak jsi u mě jen naprostý diletant když to řeknu slušně.

29.7.09, 09:05
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
ano pokud se budem bavit o repasi tak to je uplně něco jiného a i k tomu se tak stavím sice ještě je taky repase a repase že jo páč někdo si myslí že třeba v HBV vymění gumičky a má vyhráno ale pokud někdo nechce opravu, chce jen rozhejbat pístek tak tam prostě pustím WD a šlus, ten pístek se rozhejbe a nepoteče sice za rok se to dělá znova ale když do toho nechtěj pustit prachy jedním koncem ale nevadí jim že je tam sypou druhým je to jejich věc, já nebudu na starej rezatej pístek lejt Breox to je prostě nesmysl protože ani breox nezachrání starej pístek kterej je na výměnu. A nevim proč teď narážíš na kulový čepy když to je uplně jiná stránka auta než jsou brzdy, ostatně kulovej čep pokud je zarezlej nebo vyhrkanej (to je uplně jedno) tak je bezvýznamný cokoliv do něj cpát, ten se má zahodit a dát novej.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

29.7.09, 10:39

Příspěvek 
On někdo narážel na kulové čepy? Určitě víš že součástí kotoučových brzd jsou i vodící čepy viď? Tak o těch byla řeč... :wink: Myslel jsem že to bude jasné vzhledem k brzdám o kterých se bavíme... proto jsem psal o kousek vedle. Kulové čepy jsou o notný kus dál. :D

No jistě pokud je zákazník kolenovrt který místo toho aby nechal komplet třmeny repasovat tak radši to nechá řešit tímto způsobem pak je to chyba spíš na jeho straně... tady je mechanik více méně nevině. Mechanik o potřebě repasovat třmeny ví ale zákazník na to kašle to je potom složitá věc. Ovšem typy které o Breoxu nikdy ani neslyšely a vše co se brzd týká řeší jen pomocí WD bych je v něm nechal vykoupat ať si ho užijí do sytosti. Ale nic to nemění na tom že WD prostě k brzdám nepatří i když netvrdím že účel nesplní. Když už tak pro rozhýbání pístku použít alespoň kvalitní silikonový olej.

29.7.09, 11:23

Příspěvek 
no jo tak k vodícím čepům je opět od lukasu tuk, takzvaná "*cenzurováno*" :lol: ale opět se dá použít i něco jiného co tam vydrží a neuškodí, tady jde převážně o tepelnou odolnost.

Sakra zase ta cenzura no tak teda s hvězdičkou mr*ka

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

29.7.09, 15:15

Příspěvek 
Tuk který zmiňuješ je Syntheso GLK 1 rovněž od Klüber. TRW-Lucas si jej přebaluje do malých polštářků což je pro konečného zákazníka výhodnější pokud nechce kupovat celé velké balení.. A stejně jako u těsnění a manžety pístku tam jde i o neutralitu k pryžovým prachovkám.

29.7.09, 17:55

Příspěvek 
Ja plne souhlasim s kristenesenem treba servis brzd probiha co se me tyka tak ze se rozdela trmen vytahnou desticky ven vycisti se to..vyskrabe rez ze trenu aby pak desticky chodily dobre...ty vidici cepy se taky vycisti....na ty mame takovou cervenou vazelinu co je na pryzove casti...na desticky davame medenou vazelinu...myslim na mista kde se desticka pohybuje a kde sedi ve trmenu.....nenatiram oblozeni vazelinou prosim...co se tyka pistku pokud chodi tak v poradku nechodi prostriknu jej WD pod manzetu jak uz bylo popsano....pokud ma zakaznik penize..nis se nestrika a resi se to novym trmenem...nema penize...strika se WD......pak po roce kdyz to auto zase prijede na servis znova tak jde vse krasne rozdelat...takze se to zase jen vycisti a nove namaze..........tak nevim co je na tom spatne...a kdo je tady diletant

29.7.09, 19:36
Profil ICQ
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2