Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 23:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Přetěsnění THV 
Autor Zpráva
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Dundee píše:
Sadra: Popiš mi to polopaticky, nejlíp i s nějakym obrázkem.

válec je k posilovači přišroubovanej dvouma matkama tak ty povol a pude to kousek odtáhnout

28.9.10, 09:08
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Peter50kw: Fór je v tom, že se nemaže silikonovým olejem, ale k tomu speciálně určenou montážní kapalinou zvanou Breox Fluid, kterou dodává TRW-Lucas. Pokud vím tak silikonový olej v kombinaci s brzdovou kalinou na glykolové bázi je s prominutím hloupost viz. výslovný zákaz výrobců brzdových kapalin i automobilů v případě kombinace DOT5 na silikonové bázi s DOT 3, DOT 4, DOT 5.1 na glykolové bázi. Neber to ve zlém jen si myslím, že když je ta možnost použít k tomu přesně určenou kapalinu tak proč jí nepoužít že. Věřím, že ti to fungovalo, ale osobně bych to asi s tím silikonovým olejem nedělal. Mimochdem Breox je asi to vůbec nejlepší co se dá na tohle pořídit... taky perfektně rozhýbává zatuhlé pístky prasátek (i písty předních třmenů) a obnovuje pružnost pryžových těsnění (v garáži mám ještě dvě lahvičky a střežím si je jako oko v hlavě).

Když má válec hladký nevyrezlý povrch tak při přelapování a použití Breoxu při montáži je to OK - tzn. vydrží i pár let. Ale jak ne tak je to na houby a nemá cenu se s tím drbat.

28.9.10, 13:16

Příspěvek 
Silikonovy olej nic nepokazi (vela krat overene), breox moze byt lepsi. Dolezite je nemazat brzdy pri montazi dot3 alebo dot4 kvapalinou, lebo ta je v pritomnosti vzduchu silne korozivna. Patri teda do vnutra ale nie von. A za sociku som robil brzdy vsetkym kamaratom a kolegom - specialne na STK, lebo v servisoch to vtedy robit moc nevedeli. Teraz uz s autom chodim do servisu, lebo nestiham ani ine veci a novsie auta sa ani velmi nevyplati doma opravovat - tie potvory sa malo kazia :-), tak sa nato nevyplati kupovat naradie a zbierat know how.

28.9.10, 19:17

Příspěvek 
Oukej takže teda když není Breox pak i silikon může být říkáš... budu si to pamatovat. A ono zase toho silikonu tam přijde jen minimum že jo takže nijak reagovat by to snad nemělo. Já dělal repas HBV před 6 lety s použitím právě Breoxu a držel cca do února pak už jsem dával nový (nebylo to na mém autě ale na bratrově). Budu teda věřit zkušenějšímu, protože já za socíku tahal kačera (rok výroby 1984) :D

28.9.10, 19:39
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2