|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 5 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
plisna
|
 brzdy favorit
ahoj! na mem favoritu bylo nedavno vymeneno vsechno brzdove oblozeni + brzdove kotouce na predni naprave. po oprave auto brzdilo skvele. ted, asi po mesici se mi podarilo pri jizde proslapnout brzdovy pedal temer k podlaze. proste jedu, slapnu na pedal a nic, povolim pedal a slapnu znovu, a bzdy uz reaguji. tohle se mi stalo uz trikrat a neni to pekny pocit. pote jsem objevil, ze je steřela a prasla hadicka podtlaku vedouci z motoru k posilovaci - zteřely konec jsem uriznul, ale pote se me to stalo znovu. takze by me zajimalo, kde muze byt zavada - posilovac, brzdovy valec? nebo mam zkusit vymenit tu hadicky podtlaku celou? bzdova kapalina nikde netece ani se neztraci. favorit, 1990. vsem predem dekuju za rady a napady!
|
| 12.8.07, 19:38 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Kdyby zlobil posilovač, nepropadne se pedál, jen bude třeba vynaložit větší sílu ke stejnému brzdému účinku.
Jestli se propadá, nejspíš někde něco teče, nebo propouští. Jestli nemizí brzdová kapalina, s nejvyšší pravděpodobností to bude brzdový válec. Ten jsem ještě nikdy rozebranej neměl, tak nevim. Někdy stačí vyměnit gumičky, někdy je třeba novej celej.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 12.8.07, 19:43 |
|
 |
|
Martin
|
A nedělá to náhodou vždy po delší cestě? To by znamenalo, že některé kolo přibržďuje pořád a začne vařit brzdovka. Pak se to chová přesně jak popisuješ. Zkus po jízdě šáhnout na všechny disky, jestli nejsou moc teplé.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 12.8.07, 20:48 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Jo, to je taky možný, výměna destiček -> jiná pracovní poloha válečku a třeba je tam zrovna nějaký svinstvo.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 12.8.07, 21:12 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
HBV miloš
|
| 13.8.07, 12:22 |