Sportovní děrované kotouče na fávo
| Autor |
Zpráva |
|
Ladin
|
 Sportovní děrované kotouče na fávo
Kotouče mám v háji,budu je měnit,tak by mě zajímalo jestli má někdo zkušenosti s děrovanými kotouči,jestli fungují lépe.Mám fávo 94.Vyděl jsem je právě na www.rallybazar.cz a celkem mě zaujali.
|
| 5.7.08, 13:24 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Sportovní děrované kotouče na fávo
Ladin píše: Kotouče mám v háji,budu je měnit,tak by mě zajímalo jestli má někdo zkušenosti s děrovanými kotouči,jestli fungují lépe.Mám fávo 94.Vyděl jsem je právě na www.rallybazar.cz a celkem mě zaujali.
pokiaľ nezávodíš a nepotrebuješ prudko zabrzdiť napr 4x v priebehu 1min z 80km/h na 20km/h tak to moc veľký význam nemá, môžeš mať lepší pocit, ale brzdiť to bude rovnako ako zo sériovými.
s dierovanými skúsenosti nemám, zrejme rýchlejšie opotrebenie platničiek, osobne by som do toho nešiel.
iná kapitola sú chladené kotúče.
Favo má dostatočne predimenzované brzdy keď sa to isté používa aj v ťažších Feliciach...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 5.7.08, 15:49 |
|
 |
|
Kaliban123
|
Dle mě zbytečnost pokud máš jinak sériové auto jo pokud nevíš co s prachama dobrá věc
_________________ Škoda 742 Forever Team ale jezdím žabožroutem
|
| 5.7.08, 15:50 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Ladin píše: Kotouče mám v háji,budu je měnit,tak by mě zajímalo jestli má někdo zkušenosti s děrovanými kotouči,jestli fungují lépe.Mám fávo 94.Vyděl jsem je právě na www.rallybazar.cz a celkem mě zaujali.
Prasarna, vezmi seriove kotouce, vrtacku Ferm z ciny a vyvrtej do nich diry, mas to to same za polovicni cenu.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 5.7.08, 18:47 |
|
 |
|
ondra120
Metal (urg)
|
Matthes píše: Ladin píše: Kotouče mám v háji,budu je měnit,tak by mě zajímalo jestli má někdo zkušenosti s děrovanými kotouči,jestli fungují lépe.Mám fávo 94.Vyděl jsem je právě na www.rallybazar.cz a celkem mě zaujali. Prasarna, vezmi seriove kotouce, vrtacku Ferm z ciny a vyvrtej do nich diry, mas to to same za polovicni cenu.
sice out of topic, ale ferm je vcelku solidni vercajk,nesahat mi na nej 
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
 Škoda 742 Forever Team
|
| 5.7.08, 20:20 |
|
 |
|
bitmap
|
michalkatka píše: Favo má dostatočne predimenzované brzdy keď sa to isté používa aj v ťažších Feliciach...
Favo a predimenzovane brzdy?
Dokazal bych pro ne najit ruzne privlastky, ale "predimenzovane" by mezi nimi rozhodne nebylo
On topic: chces poradne brzdy? Nabastli chladaky a udelej poradne zadek.
Staci ti bezne brzdy? Poskladej si to z obycejnych dilu.
Tyhlety vrtane, drazkovane a vselijak jinak zkriplene kotouce jsou akorat na zlost, na Favu tuplem.
|
| 5.7.08, 20:30 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
ondra120 píše: sice out of topic, ale ferm je vcelku solidni vercajk,nesahat mi na nej 
No rekneme ze je to takova lepsi cina. Taky jednu vrtacku mam, da se to ... ale kvalit Metabo, Narex, Hilti to nedosahuje
bitmap: No drazkovany kotouce kdyz jsou udelany profi tak maji vyhodu za deste. Ale chlazeny je chlazeny 
|
| 5.7.08, 20:37 |
|
 |
|
ondra120
Metal (urg)
|
Matthes píše: ondra120 píše: sice out of topic, ale ferm je vcelku solidni vercajk,nesahat mi na nej  No rekneme ze je to takova lepsi cina. Taky jednu vrtacku mam, da se to ... ale kvalit Metabo, Narex, Hilti to nedosahuje 
Tak to urcite,ale tyto znacky jsou taky cenove nekde jinde, pro amatera pro obcasne pouziti vcelku zbytecne...Humorny priklad za vsecky: mam pucene kango,uplny no name z hitlernovy a uz postavilo 1 barak a spravilo 2 byty,vlastne 3,na tom mojem jeste sekam..a bez problemu...
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
 Škoda 742 Forever Team
|
| 5.7.08, 20:52 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
ondra120 píše: Tak to urcite,ale tyto znacky jsou taky cenove nekde jinde, pro amatera pro obcasne pouziti vcelku zbytecne...Humorny priklad za vsecky: mam pucene kango,uplny no name z hitlernovy a uz postavilo 1 barak a spravilo 2 byty,vlastne 3,na tom mojem jeste sekam..a bez problemu...
Jasny, ale drtit to celej den tak ti za mesic odejde ...  Kazdy musi zhodnotit co potrebuje 
|
| 5.7.08, 20:57 |
|
 |
|
ondra120
Metal (urg)
|
Matthes píše: Jasny, ale drtit to celej den tak ti za mesic odejde ...  Kazdy musi zhodnotit co potrebuje 
Spis me odejdou ruky:) on ten levny vercajk je vcelku nekonfortni 
 Škoda 742 Forever Team
|
| 5.7.08, 21:01 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
já mam noname flexu a tu po 2 minutách chodu neudržíš v ruce 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 5.7.08, 21:17 |
|
 |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
i má troška (OT) do mlýnu, na takový to domácí bastlení máme obyč nářadí, jako aku vrtačku, nebo vrtačku, ale flexu, pořádnou vrcačku a tyhle věci máme kvalitní, sice jetý, ale kvalitní.
_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
|
| 5.7.08, 23:01 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
bitmap píše: michalkatka píše: Favo má dostatočne predimenzované brzdy keď sa to isté používa aj v ťažších Feliciach... Favo a predimenzovane brzdy? Dokazal bych pro ne najit ruzne privlastky, ale "predimenzovane" by mezi nimi rozhodne nebylo  On topic: chces poradne brzdy? Nabastli chladaky a udelej poradne zadek. Staci ti bezne brzdy? Poskladej si to z obycejnych dilu. Tyhlety vrtane, drazkovane a vselijak jinak zkriplene kotouce jsou akorat na zlost, na Favu tuplem.
píšem o sérii, a nie o závodení, Brzdy má Favo po modernizácii v 93 v porovnaní s autami tej doby tej istej hmotnosti veľmi dobré, zadok má väčšiu plochu a preto aj iný obmedzovač atď..., nestretol som sa zo závažným problémom na brzdách na Fave... ty áno? konkrétne...
prudké brzdenie v krátkej dobe zvládajú 2x potom už smrdia, ale stále to brzdí dobre, viac ako 4x som radšej neskúšal...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 5.7.08, 23:06 |
|
 |
|
bitmap
|
To je presne ono, parkrat ostreji pribrzdis a s brzdenim je konec.
Na normalni jezdeni a jedno "krizove" zabrzdeni z vyssi rychlosti jsou ty brzdy jakz takz Ok, ale staci nejaka sviznejsi projizdka po ne uplne rovne silnici a jedine ceho se po par kilometrech dockam je smrad z horiciho oblozeni a brzdny ucinek nikde. Je fakt, ze mam auto z roku 91 a zatim seriove brzdy, ale pochybuju, ze u novych modelu je to nejak vyrazne lepsi.
Predimenzovane brzdy si ja predstavuju tak, ze zvladnou libovolny pocet zpomaleni 140-0 bez toho abych ke konci skakal na pedal o kilometr driv nez kdyz jsem brzdil poprve a auto vzdy zastavilo na priblizne stejnem miste 
|
| 5.7.08, 23:51 |
|
 |
|
Ladin
|
Já žádnou divočinu nejezdím,jen když jedu do práce tak vezu další 3-4 lidi a to potom ty brzdy dostávají na prdel,to aby člověk měl před sebou 100 m rezervu,když to před ním někdo zašlápne 
|
| 6.7.08, 11:09 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |