zadní bubny...nebrzdí rukáv
| Autor |
Zpráva |
|
Vít
Hluchoň
|
hele, ty bubny, tam není nic tak drahýho, aby se to nedalo udělat celý nový, ne ?
|
| 26.7.08, 11:25 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Tak ještě jednou: Zatáhni ručku, šlápni na tvrdo na pedál, povol ručku, pusť pedál a zkus znova ručku jestli se zkrátila, pokud ne tak ti podle mě nechce naskočit samostav
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 26.7.08, 11:26 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
Kristensen píše: Tak ještě jednou: Zatáhni ručku, šlápni na tvrdo na pedál, povol ručku, pusť pedál a zkus znova ručku jestli se zkrátila, pokud ne tak ti podle mě nechce naskočit samostav
už sem to udělal...zkrátila se....až to zase někdy rozeberu (jestli nebudou kotouče) tak na to mrknu, ale brzdy se dělala celková go, takže si myslim, že to bude OK, akorát asi fakt budou projetý bubny....zkrátila se asi o 2 zuby....ale stejně to asi na asfaltu neutrhnu....
http://www.youtube.com/watch?v=vUg_5BEb ... re=related
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 26.7.08, 13:44 |
|
 |
|
Kristensen
|
Já ti řeknu že skoro až brečím nad tím že mám na rencku kotouče vzadu, páč na ručku ubrzděj totální ho**o, jediný kdy to funguje tak na sněhu ale na mokru leda na kosták jinak ani na asfaltu se to nedostane do smyku, vše je absolutně v pořádku, je to prostě výrobní vada protože ta ruční brzda neubrzdí zadní 15ky kola.
|
| 26.7.08, 22:28 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
pozor na to neznamena ze kdyz mas vzadu kotouce tak budes rucakovat kazdou zatacku  na rucku to moc dobre nebrzdi zalezi jak je to udelane...a zrovna u feldy myslim ze tam ty bubnove brzdy vzadu jsou ok..to bych nechal a sundej bubny serid lana taky aby byli uplne vzadu ale bez vule a pak si samostavy nastav sam rucne taky aby chytaly pakny o bubny ... a bude to brzdit vse ok
|
| 26.7.08, 22:37 |
|
 |
|
Ondras83
|
no nevim...nějak sem to seřídil, zkrátila se, ale stejně....u dědový je to udělaný tak, že na prvním zubu už flokuje, to u mě nejde...nevim proč 
|
| 27.7.08, 14:42 |
|
 |
|
Jura
|
Tak nevím teda...já mám přitáhlé lanko ručky co nejvíc ale tak aby se pakny nedotýkali a při brždění je to hodně znát, ale jak už tu někdo psal musí být vše v pořádku já tenkrát měnil brzdovku pakny prasátka a vše co v tom bubnu je a mazec...prostě to začlo brzdit i zadkem a ne jen předek jak to normálně bejvá. Každej říká, jak dlouho vydržej vzadu pakny, ale oni vydrží jen proto, že brzdí málo nebo vůbec a je to blbě seřízené u vetšiny majitelů feld. Ale i na to jak to mám seřízené, tak nevím jestli bych to na suchým asfaltu utrhnul...na mokrým to není problém to vím, ale asi by to taky šlo v pohodě...blbý je akorát že je poměrně dost namáhané to lanko... a jinak to udělat je asi blbost nevím jak bych to dělal na samostavu přímo furt zkoušet jestli něco nedrhne atd. štelovat ty dva šroubky to je to nejlehčí a kdykoliv jedniduše vrátitelné...
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 27.7.08, 15:20 |
|
 |
|
Ondras83
|
Jura píše: Tak nevím teda...já mám přitáhlé lanko ručky co nejvíc ale tak aby se pakny nedotýkali a při brždění je to hodně znát, ale jak už tu někdo psal musí být vše v pořádku já tenkrát měnil brzdovku pakny prasátka a vše co v tom bubnu je a mazec...prostě to začlo brzdit i zadkem a ne jen předek jak to normálně bejvá. Každej říká, jak dlouho vydržej vzadu pakny, ale oni vydrží jen proto, že brzdí málo nebo vůbec a je to blbě seřízené u vetšiny majitelů feld. Ale i na to jak to mám seřízené, tak nevím jestli bych to na suchým asfaltu utrhnul...na mokrým to není problém to vím, ale asi by to taky šlo v pohodě...blbý je akorát že je poměrně dost namáhané to lanko... a jinak to udělat je asi blbost nevím jak bych to dělal na samostavu přímo furt zkoušet jestli něco nedrhne atd. štelovat ty dva šroubky to je to nejlehčí a kdykoliv jedniduše vrátitelné...
nj  ...jenže já je mám na doraz už...sem taky přemejšlel, že bych tam dal trubičku, aby se jako ten šroubek prodloužil (místo hafo podložek pod tu matku) ale to je asi blbost....tam bude něco špatně v bubnu 
|
| 27.7.08, 16:16 |
|
 |
|
Ondras83
|
teď mě tak napadá, že kdyby nefungoval samostav, tak by šel buben stáhnout hned, ale to nejde, musí se samostav vrátit šroubovákem nahoru, takže ten asi funguje, holt budou v prdeli ty bubny...dpc...teď sem sehnal brzdiče z okty (bez třmenů) za 2 tis...to je moc, někdo někde psal, že sehnal za 2 celou nápravu...to bych bral všema deseti, ale nikde nic není sakra 
|
| 27.7.08, 16:18 |
|
 |
|
Kristensen
|
a to jako chceš aby ti to taky na prvním zubu flokovalo? Podle mě to je nejčastější příčina zadřených lanovodů protože když to je takhle na krátko tak to v tom málo chodí a za chvíli je prodlem.
|
| 27.7.08, 18:14 |
|
 |
|
Neex
|
No právě... ručka u feldy má začít zabírat od 3 zubu a plně brzdit od 8 
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 27.7.08, 18:32 |
|
 |
|
Jura
|
Neex píše: No právě... ručka u feldy má začít zabírat od 3 zubu a plně brzdit od 8 
To jo ale když to takhle uděláš tak ti zadek nebrzdí
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 27.7.08, 19:45 |
|
 |
|
Neex
|
Jura píše: Neex píše: No právě... ručka u feldy má začít zabírat od 3 zubu a plně brzdit od 8  To jo ale když to takhle uděláš tak ti zadek nebrzdí
No já to takhle udělal a věř nebo ne na bráchové Feldě to brzdilo jedna báseň a i na STK jsem stím prošel bez nejmenších problémů  Navíc u Fava od 93 které má ty samé brzdy jsem to seřizoval už na více autech a nikdy se mi nestalo že by to brzdilo blbě. Seřizovat ruční brzdu na plný brzdný účinek na první tři zuby je blbost.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
| 27.7.08, 20:05 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Jura píše: Neex píše: No právě... ručka u feldy má začít zabírat od 3 zubu a plně brzdit od 8  To jo ale když to takhle uděláš tak ti zadek nebrzdí
ale brzdí, tlak sa v kvapalinách šíri rovnako, jedine obmedzovač ho trocha zníži...
inak celkovo zadok je pomerne veľa priškrtený kôli ľahkému zadku. všetky kola bi sa pri stále prudšom brzdení mali zablokovať približne v rovnaký moment, kdedtav si keď brzdíš koľko váhy sa prenáša na predok zotrvačnosťou a to čo zostane v zadu nepotrebuje taký brzdný účinok.
kamoš skúšal na Fave vykuchané obmedzovače a nedalo sa s tým jazdiť, ako náhle potreboval v zákrute trocha viac pribrzdiť tak išiel zadok do šmyku aj za sucha....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 27.7.08, 20:09 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
tam jsou samostavy VW ne na felde takove s tim trojuhelnickem kterej zajizdi mezi rozperku rucni brzdy a paknu..aspon ja u silvra to tak mam...nastavil sem si to a rucka me brzdi na tretim zubu a na asfaltu mi jdou kola do smyku kdyz chci  ..prvni vec je ze musi byt ty klice uvnitr kol..to na cem jsou pripevneny lana uplne vzadu..a pritom lano bez vule..kdyz to jen pritahnes na lane tak si nepomuzes protoze za chvillku se ti ta paka uvnitr kola opre o nabol a rucka pude natvrdo..ale nebude to stejne brzdit..takze nejdriv tohle..a potom pri sundanem bubnu treba dvema sroubovaky jako ze oddalis pakny od sebe..a ten trjuhelnicek ti skoci o zub dolu...no ..a zkusis buben.... pokud bude jeste volnej tak zase o zub.... a tak to nastavis az budou pakny chytat lehce o buben...pak nasadis bubny..a zatahnes rucku..odbrzdis...a zkusis zatocit..pokut ted pujdou uplne volne a nebude slyset ze to chyta tak muzes jeste sundat a o zoubek pridat...no a dobre je samozrejmne brzy vycistit obrousit rantl na bubnu zevnitr a vzit trosku smirkem buben i pakny jeste predt tim nastavenim...a pak to musi brzdit.. 
|
| 27.7.08, 20:11 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |