Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 21.6.26, 18:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 zadní bubny...nebrzdí rukáv 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Jiri píše:
tam jsou samostavy VW ne na felde takove s tim trojuhelnickem kterej zajizdi mezi rozperku rucni brzdy a paknu..aspon ja u silvra to tak mam...nastavil sem si to a rucka me brzdi na tretim zubu a na asfaltu mi jdou kola do smyku kdyz chci :D ..prvni vec je ze musi byt ty klice uvnitr kol..to na cem jsou pripevneny lana uplne vzadu..a pritom lano bez vule..kdyz to jen pritahnes na lane tak si nepomuzes protoze za chvillku se ti ta paka uvnitr kola opre o nabol a rucka pude natvrdo..ale nebude to stejne brzdit..takze nejdriv tohle..a potom pri sundanem bubnu treba dvema sroubovaky jako ze oddalis pakny od sebe..a ten trjuhelnicek ti skoci o zub dolu...no ..a zkusis buben.... pokud bude jeste volnej tak zase o zub.... a tak to nastavis az budou pakny chytat lehce o buben...pak nasadis bubny..a zatahnes rucku..odbrzdis...a zkusis zatocit..pokut ted pujdou uplne volne a nebude slyset ze to chyta tak muzes jeste sundat a o zoubek pridat...no a dobre je samozrejmne brzy vycistit obrousit rantl na bubnu zevnitr a vzit trosku smirkem buben i pakny jeste predt tim nastavenim...a pak to musi brzdit.. :D

ja vždy tie samostavy stiahnem na doraz a našliapaním pedálu až kým nieje tvrdý pakne roztiahnem a samostav sa vymedzí sám... nieje tobré to nechávať tak aby to trelo, potom sa to hreje a môže sa skútiť, alebo prasknúť bubon...

27.7.08, 20:14
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
zalezi jak u jakeho auta nemyslim tak aby pakny drely o buben..ale jen chytaly..me osobne to nikdy na zadnem aute poradne nefungovalo vzdy tam zustala velka vule a rucka nebrzila...a moc vysoky chod..jeste se mi nikdy nestalo ze by se to hralo..a na tech samostavech VW to je obzvlast.. zustane tam velka vule po tom naslapani

27.7.08, 20:20
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek 
Mne samostavy taky nikdy nechodily. Udrzuju to nastavenim rucky. No... to taky nepomaha. :-D

Cvokárium: Youtube Instagram

27.7.08, 20:43
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Já předtím než sem tu ručku šteloval, tak přední kola horký a vzadu bubny studené jakoby nic...pak sem si dycky za jízdy dal ručku trochu nahoru a zabrzdil a hnedle to brzdilo líp...pak sem tu ručku teda našteloval a pedál hned brzdí nahoře brzdí o 70 procent lépe a už sou dokonce i bubny teplé, takže je vidět, že to začlo ten zadek brzdit daleko víc a účiněji a ne jen krapek přibrˇždovat když se na to duplo... tak asi tak... kdo máte ručku až na třeba pátým zubu tak si to vytkoušejte...za jízdy je přizvedněte a šlapněte na brzdu jak s ní tak bez ručky a poznáte rozdíl.... už stačí si jen šáhnout po jízdě na buben.... já ho měl prpostě studenej...jednoznačně tam nic nebrzdilo a při zabrždění spíš jen šolíchalo..... podotýkám, že tohle všechno jsem já zkoušel s komplet novýma brzdama...

27.7.08, 20:53
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Já předtím než sem tu ručku šteloval, tak přední kola horký a vzadu bubny studené jakoby nic...pak sem si dycky za jízdy dal ručku trochu nahoru a zabrzdil a hnedle to brzdilo líp...pak sem tu ručku teda našteloval a pedál hned brzdí nahoře brzdí o 70 procent lépe a už sou dokonce i bubny teplé, takže je vidět, že to začlo ten zadek brzdit daleko víc a účiněji a ne jen krapek přibrˇždovat když se na to duplo... tak asi tak... kdo máte ručku až na třeba pátým zubu tak si to vytkoušejte...za jízdy je přizvedněte a šlapněte na brzdu jak s ní tak bez ručky a poznáte rozdíl.... už stačí si jen šáhnout po jízdě na buben.... já ho měl prpostě studenej...jednoznačně tam nic nebrzdilo a při zabrždění spíš jen šolíchalo..... podotýkám, že tohle všechno jsem já zkoušel s komplet novýma brzdama...

tak teda neviem, či mám ručku zatiahnutú, do poly, alebo dole chod pedálu aj brzdný účinok stále rovnaký...

27.7.08, 20:54

Příspěvek 
No to já určitě ne.... i po mechanické stránce přece když máš pakny blíž, tak to prasátka nemusí tolik tlačit repektive vytlačit

27.7.08, 20:58
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
No to já určitě ne.... i po mechanické stránce přece když máš pakny blíž, tak to prasátka nemusí tolik tlačit repektive vytlačit

dobre, ale prasiatko pakne roztlačí trocha viac (pri opotrebení) a samostav ho má zachytiť aby sa už nevrátil nazad...

27.7.08, 21:04

Příspěvek 
Ale pořád to samostav zachytí docela daleko...když seřídíš ručku je to úplně na knop....ani na fáčku ani na feldě se mi nestalo, že by mi nešel sundat buben a to jsem na obou autech oboje komplet měnil...Já prostě kdfyž povytáhnu ručku jednoznačně poznám tvrdší pedál a o dost lepší brzdný účinek...před touto úpravou jsem měl vždy bubny studené... přece kdyby to brzdilo ,tak nemůžou být bubny studené ne? Ale je to jen můj názor... řešil jsem tohle na feliciaklubu a lidi byli spokojeni a taky to dělali a poznali hned rozdíl...tak nevim

27.7.08, 21:13
Profil ICQ

Příspěvek 
Jura píše:
Ale pořád to samostav zachytí docela daleko...když seřídíš ručku je to úplně na knop....ani na fáčku ani na feldě se mi nestalo, že by mi nešel sundat buben a to jsem na obou autech oboje komplet měnil...Já prostě kdfyž povytáhnu ručku jednoznačně poznám tvrdší pedál a o dost lepší brzdný účinek...před touto úpravou jsem měl vždy bubny studené... přece kdyby to brzdilo ,tak nemůžou být bubny studené ne? Ale je to jen můj názor... řešil jsem tohle na feliciaklubu a lidi byli spokojeni a taky to dělali a poznali hned rozdíl...tak nevim

jasné že sa ti bubny zohriali keď ti stále trocha treli pakne, presné hodnoty neviem z hlavy, ale mechanizmus aj samostav presne vymedzuje vôľu pakní v bubne, keď mierne pritiahneš ručku nemusí sa nič stať ale pakne ti stále šúchajú o bubon preto sa to hreje.

ešte raz zdôrazňujem zadok brzdí nejakých 30% s predku, takže prečo by sa mal radikálne zohrievať?

na starých Favach je samostav nepodarený, ale na nových a Feldách je ten mechanizmus jednoduchý a pokiaľ nemáš zlomenú pružinku samostavu tak sa tam nemá čo pokaziť... a povrch toho klinu samostavu nemá byť zubkatý, ale hladký...

27.7.08, 21:36

Příspěvek 
a pred demontážou bubna je na zadnom štíte odvor kde sa ten samostav dá natiahnuť aby sa bubon dal dať dole....

27.7.08, 21:37

Příspěvek 
s tema samostavama to je tezke taky to neni uz nove ..a muze to byt zarezle..proste nejlepsi podle meho na uplne vsem je nastavit to tak jak sem psal..tak to delam pri servisech ..a vzdy to funguje...i na starem favu i na novem to jde..a brzdi to dobre...jak Jura psal ze kdyz prizvedne rucku tak to lepe brzdi tak to je presne ono....staci nsatavit a brzdi to dobre pak rucka se zkrati.....

27.7.08, 21:43
Profil ICQ

Příspěvek 
na co zadní otvor? na bubnu je dost dírek kterýma to jde

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

27.7.08, 22:01

Příspěvek 
Mě ale pakny VŮBEC nešolíchaly...prostě žádnej sebemenší dotek...než sem si tu ručku udělal, tak sem měl celej zadek zvedlej...furt dotahoval ručku a točil bubnama...pak sem několikrát šlápnul na brzdnu jak bez motoru tak s motorem a nic nešolíchá.... prostě je to teplé a občas při mé jízdě dost horké, ale to jen proto jak je to upravené.... prostě ted ten zadek brzdí a je to poznat...... když ty lanka povolím a dám ručku na třetí čtvrtej zub, tak jej ajsně znát brzdnej učinek při přizvednutí ručky...zase podotýkám zadek komplet novej...samostavy vše funguje jak má..prstě ty feldy a fáva tam ten zadek prostě brzdí minimálně a všechno bere předek z největší části

27.7.08, 22:01
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
Kristensen píše:
na co zadní otvor? na bubnu je dost dírek kterýma to jde

většinou to je díra po kolovým šroubu :lol:

27.7.08, 22:14
Profil ICQ

Příspěvek 
Jiri píše:
tam jsou samostavy VW ne na felde takove s tim trojuhelnickem kterej zajizdi mezi rozperku rucni brzdy a paknu..aspon ja u silvra to tak mam...nastavil sem si to a rucka me brzdi na tretim zubu a na asfaltu mi jdou kola do smyku kdyz chci :D ..prvni vec je ze musi byt ty klice uvnitr kol..to na cem jsou pripevneny lana uplne vzadu..a pritom lano bez vule..kdyz to jen pritahnes na lane tak si nepomuzes protoze za chvillku se ti ta paka uvnitr kola opre o nabol a rucka pude natvrdo..ale nebude to stejne brzdit..takze nejdriv tohle..a potom pri sundanem bubnu treba dvema sroubovaky jako ze oddalis pakny od sebe..a ten trjuhelnicek ti skoci o zub dolu...no ..a zkusis buben.... pokud bude jeste volnej tak zase o zub.... a tak to nastavis az budou pakny chytat lehce o buben...pak nasadis bubny..a zatahnes rucku..odbrzdis...a zkusis zatocit..pokut ted pujdou uplne volne a nebude slyset ze to chyta tak muzes jeste sundat a o zoubek pridat...no a dobre je samozrejmne brzy vycistit obrousit rantl na bubnu zevnitr a vzit trosku smirkem buben i pakny jeste predt tim nastavenim...a pak to musi brzdit.. :D

jo...to je to samý jako na novym fávu... mě ta ručka brzdí na 4zubu, ale neflokuje...děda to má tak, že začíná brzdit a na 1 zubu už se s autem nedá popotlačit...nevim jak mám tu páku, ale určitě se neopírá o náboj....to snad ani nejde...takhel ten samostav zkusim nastavit, jak řikáš....jo a to broušení bubnů a paken, to je snad samozřejmost....vždycky když sou bubny dole, tak to dělám...ne jenom na svym, ale na všech... :wink:

27.7.08, 22:19
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 49 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další