Výměna zadních brzd - favorit ( pomoc )
| Autor |
Zpráva |
|
Sotek
|
 Výměna zadních brzd - favorit ( pomoc )
Prosím pomoc, minulý týden jsem si chtěl zahrát na měkánika a vyměnil jsem brzdový destičky, tato akce se povedla. Dneska jsem se pustil do zadních brzd že vyměním pakny, no po složitý demontáži a přendání pér na nový pakny jsem zjistil že si vůbec nepamatuju jak to má být složené  nějaký péra mi zbyly  Nemá někdo nějaký postup nebo fotku zadních brzd ??? ( tak to dopadá když člověk co se žívý počítačema sáhne na auto 
|
| 31.5.08, 17:53 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
jakej rok? jsou dva druhy zadních brzd na fávu, nemáš alespoň ty fotku toho co ti zůstalo?
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 31.5.08, 17:54 |
|
 |
|
Sotek
|
Kristensen píše: jakej rok? jsou dva druhy zadních brzd na fávu, nemáš alespoň ty fotku toho co ti zůstalo?
rok výroby 93, má to stovkovou rozteč. Zkusim něco nafotit
|
| 31.5.08, 17:57 |
|
 |
|
Sotek
|
Sotek píše: Kristensen píše: jakej rok? jsou dva druhy zadních brzd na fávu, nemáš alespoň ty fotku toho co ti zůstalo? rok výroby 93, má to stovkovou rozteč. Zkusim něco nafotit
no tak tady to je
http://fotoalba.cz/Rypicong
foto 1 - ( zde se mi zdá divný ten plíšek, asi jsem ho ohnul
foto 2 - jak mám sestavený pakny ( myslim že dobře, akorát si nejsem jistý tím tlustým pérem nahoře jestli nemá být uchyceno jako zezhora
foto 3 - zde ej co mi zbylo, to úzký péro se dává někam dolu, ale nevim přesně kam  pak tam jsou ještě dvě malá tlustá perá který nevim kam dát + 2 plíšky plechu ( také vypadají jako bych je urval 
|
| 31.5.08, 18:14 |
|
 |
|
Kristensen
|
Hm tak to bude jednodušší když ti to nafotím nebo jestli někdo má rozkreslený, protože tohle je felda a blbě se to vysvětluje, jinak ty mističky s těma kraťounkejma pérkama ti držej pakny na štítu brzdy na těch jak-by hřebíkách a to jedno pero s tím dlouhým koncem přijde taky ještě nahoru k tomu silnýmu
|
| 31.5.08, 18:35 |
|
 |
|
Sotek
|
Kristensen píše: Hm tak to bude jednodušší když ti to nafotím nebo jestli někdo má rozkreslený, protože tohle je felda a blbě se to vysvětluje, jinak ty mističky s těma kraťounkejma pérkama ti držej pakny na štítu brzdy na těch jak-by hřebíkách a to jedno pero s tím dlouhým koncem přijde taky ještě nahoru k tomu silnýmu
no, fotka by bodla, jsem ztracený, auto se mi valí na dvoře a za chvíli začne pršet 
|
| 31.5.08, 18:38 |
|
 |
|
Kristensen
|
já to ofotím asi z katalogu
|
| 31.5.08, 18:43 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
a to si rozebral obě dvě najednou ?
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 31.5.08, 20:37 |
|
 |
|
Sotek
|
Sadra17 píše: a to si rozebral obě dvě najednou ?
ne jenom jedno, ale kdybych rozebral i druhé abych se podival jak je to sestaveným, tak mi to nepomůže, u tohoto také když jsem sundal buben tak se mi to celé rozsypalo, ale už jsem ty pakny dal dohromady, jenom bych potřeboval vědět jak tam dát ty malé 2 pérka s miskama + jestli ten spodní kus plechu ( foto 1 ) má být tak ohnutý
|
| 1.6.08, 08:43 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
ten plech dole má bejt rovnej a ty malý pérka sou na zajištění paken a patří na ty čepy co koukaj na třetí fotce
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 1.6.08, 08:46 |
|
 |
|
Sotek
|
Sadra17 píše: ten plech dole má bejt rovnej a ty malý pérka sou na zajištění paken a patří na ty čepy co koukaj na třetí fotce
ok, díky za info o plechu, ho budu muset narovnat
a ty péra na zajištění paken mají být na pakně že ? né pod ní...
|
| 1.6.08, 11:17 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Sotek píše: a ty péra na zajištění paken mají být na pakně že ? né pod ní...
No samozrejme ze na pakne. Pod paknou by to nemelo zadny zajistovaci smysl. Proste prostrcis ten "kolik" pres stit, pres diru v pakne, pak das ty pruzinky a plechem za pomoci kombinacek zajistis a pootocis 
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 1.6.08, 11:22 |
|
 |
|
Sotek
|
no, tak jsem to dal dohromady, už vim kam co patří, ale mám problém s tím že mi nejde nasadit buben, chybí tak 3mm. Co s tím ?
|
| 1.6.08, 17:55 |
|
 |
|
DRYVER
Registrován: 23.8.06, 22:15 Příspěvky: 2939 Bydliště: Rokytnice u Přerova
|
Sotek píše: no, tak jsem to dal dohromady, už vim kam co patří, ale mám problém s tím že mi nejde nasadit buben, chybí tak 3mm. Co s tím ?
Musis upravit ten samostav!! Jak je takovej ten jakoby klinek a vede k nemu pruzinka shora, tak ho povytahni at je uplne nejvejš. Pokud ani to nepomuze, tak mas asi pakny z ciny a na tech se musi obrousit dosedaci plochy (ta cast jak se opira nahore o prasatko a dole jak je v tom drzaku)
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
| 1.6.08, 18:20 |
|
 |
|
Sotek
|
DRYVER píše: Sotek píše: no, tak jsem to dal dohromady, už vim kam co patří, ale mám problém s tím že mi nejde nasadit buben, chybí tak 3mm. Co s tím ? Musis upravit ten samostav!! Jak je takovej ten jakoby klinek a vede k nemu pruzinka shora, tak ho povytahni at je uplne nejvejš. Pokud ani to nepomuze, tak mas asi pakny z ciny a na tech se musi obrousit dosedaci plochy (ta cast jak se opira nahore o prasatko a dole jak je v tom drzaku)
jsou z Číny, ale už mi došla trpělivost, odvezu to k nějakýmu mekánikovi, stejně jsem zjistil že mi chčije i prasátko. Takže jedinou opravu kterou zvládám je výměna brzdových destiček 
|
| 1.6.08, 18:27 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |