Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 05:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Tvrdý pedál brzdy na Felicii 1.6 
Autor Zpráva

Příspěvek Tvrdý pedál brzdy na Felicii 1.6
Mám problém, Felda mi původně brzdila uplně skvěle. Zničeho nic ale přestala brzdit. Nevím přesně ten moment, kdy se to stalo, ale prostě jsem si toho všiml. Projevuje se to tak, že brzdový pedál prostě nejde sešlápnout víc, než asi do 1/3 zdvihu. Pak jakoby se zarazil o nějakou podložku. Ať na něj rvu nohou jak chci, hlouběji s ním nehnu. Problém je, že destičky se v tom maximálním bodě ještě plně nezakousnou. Brzdí jen tak lehce, takže po asi čtyřnásobné brzdné dráze auto zastaví. Je to, jako kdybych pořád brzdil jen lehce, i když na pedálu stojím plnou silou. ABS vůbec nereaguje(taky nemá proč, když se neblokujou kola). Myslel jsem,že je třeba to odvzdušnit, tak jsem to udělal, ale nepomohlo to. Při našlapávání pedálu při odvzdušňování ale pedál šel v pohodě až na podlahu. Takže pedál sám o sobě není mechanicky blokován. Nevíte někdo, čím to může být, že prostě ty brzdy nezakousnu a auto nebrzdí?

10.7.06, 15:53
Příspěvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
A co posilovac? Je rozdil pokud slapes na brzdu kdyz je vypnutej motor a kdyz je zapnutej? Jestli tam neni rozdil v tuhosti pedalu tak bych to videl na blbej posilovac brzd.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

10.7.06, 16:23
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Zkus nastartovat auto se sešlaplou brzdou. Po nastartování se musí pedál propadnout ,jak se udělá podtlak v posilovači .Jinak je špatnýposilovač .Je tam taky jednosměrný ventil tak se zkus podívat jesli funguje.

10.7.06, 22:37

Příspěvek 
pozri v akom stave je tá podtlaková hadica zo sania do posilovača... 90% závad je va hadici, alebo tom spätnom ventile...

10.7.06, 22:58

Příspěvek 
Mám jenom takovou poznámku... je to asi blbost, ale občas se mi to stane...

Když jedu s Feldou a nedávám pozor, tak si ten gumovej kobereček tlačím nohou pořád dopředu a on se úpně vpředu pod pedálama trochu naroluje a vytváří takovou překážku, že pedály nejdou sešlápnout úplně...možná že děláš nějakej podobnej mimoděk grif, kterej taky blokuje pedál... ono pak stačí jenom posunout nohou kobereček zpátky a je to zase v pohodě... říkám, že je to jenom taková blůstka, ale občas se mi to stane a párkrát mi to docela vyděsilo...

11.7.06, 20:29
Hliník navždy.

Příspěvek 
Warman píše:
Mám jenom takovou poznámku... je to asi blbost, ale občas se mi to stane...

Když jedu s Feldou a nedávám pozor, tak si ten gumovej kobereček tlačím nohou pořád dopředu a on se úpně vpředu pod pedálama trochu naroluje a vytváří takovou překážku, že pedály nejdou sešlápnout úplně...možná že děláš nějakej podobnej mimoděk grif, kterej taky blokuje pedál... ono pak stačí jenom posunout nohou kobereček zpátky a je to zase v pohodě... říkám, že je to jenom taková blůstka, ale občas se mi to stane a párkrát mi to docela vyděsilo...

Hmmm, to si radsi ten koberecek nejak pripevni nebo si nekde rozbijes usta :!:

Myslim ze to nebude jeho problem, tam je to spis ten posilovac. Kazdopadne pozor na ruzne predmety a odpadky u pedalu (a zviratka) !!!

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

11.7.06, 21:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Souhlas... taky se mi to jeví jako ten posilovač, jenom jsem si neodpustil, protože než jsem na takovou pitominu přišel, tak mi to dalo chvíl :-))

12.7.06, 01:57

Příspěvek 
Chlapi díky, ale posilovač to není. Pedál se po nastartování normálně propadne. Tak jak má. Kobereček je nebezpečnej, ale ten to taky není :lol:
štve mě to, protože mám auto připravené k prodeji a s touhle pitomou závadou je celkem blbost ho někomu nabízet.....ještě by to někam narochal.
Docela by mě zajímal ten ventil. Nemám ponětí, kde ho hledat a jak má fungovat.
Jak říkám všechno se jeví, že funguje normálně, jen že se ten pedál brzdy v jedné třetině chodu zastaví jakoby o nějakej doraz, ale čelisti ještě nejsou uplně na doraz zakouslí do kotoučů. Jakmile se ten pedál dostane na ten "doraz", tak ať máte sílu v noze jakoukoliv, dál ho nedostanete ani o milimetr.
Díval se na to muj tatík, je to bejvalej automechanik. Přišel akorád na velký kulový a to měl skoro všechno co se brzd týče venku. :x

16.7.06, 01:17

Příspěvek 
neviem ako je to u 1.6, ale zo sacieho potrubia by mala isť krátka podtlaková hadica potom ten ventil, a ďalej dlhá hadica do posilovača, je to vlastne spätný ventil (klapka) ktorá pustí vzduch iba k saciemu a nie k posilovaču, udržuje podtlak v posilovači. ak bude ten ventil v poriadku, máš vadný posilovač - neopravitelné, je to bezpečnostný prvok, ja by som to vymenil za nový, prípadne starší dobrý. ( Fávo posilovač mám, neviem či je taký isty? )

zabrzdiť sa musí dať aj bez posilovača, ale musíš vivinúť poriadnu silu, mne praskla tá podtlaková hadica a pár dní som brzdil bez posilovača, aj keď som sa obával či neutrhnem sedadlo alebo volant, ale kola sa zablokovať dajú, to mám odskúšané...

16.7.06, 11:46

Příspěvek 
Ja som take videl ked bola prasknuta pruzina v HBV - obcas sa to sprajclo a obcas to fungovalo. Revizia (rozobratie) HBV by to mohla objasnit.

16.7.06, 13:11
Moderátor

Příspěvek 
Jestli máš ABS, tak bych si s tím nehrál. Zkontroluj hlavní válec, tato závada je totiž chybou hlavního válce. Ale brzdy s ABS jsem nikdy neopravoval, co přesně s tím při výměně neporadím...

16.7.06, 20:02
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]