Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 23:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Skřípání na Felicii 
Autor Zpráva

Příspěvek Skřípání na Felicii
Zdravým chlapy mám proble na své feldě 1.3 Mpi r.v.2000 kterou sem si pořídil v listopadu 08. se stavem 67 000km nyní 89 000km.Asi po ujetí 2000km se mi na přední nápravě začalo ozívat skřipání,jakoby plech na plech a lehce mi přitom drnčí volant. Nějaký čas se to projevovalo jen občas za suchu nikoly však za deště.Vyměnil jsem brz.obložení a žádná změna.Asi v polovině minulého roku to začalo dělat vždy když sem jel dál než 30km napadlo mě žo to muže dělat jeden z brzd.třmenů že se nejspíš nevrací a destičky tak stále tláčí na kotouč protože když lehce tuknu na brzdu na chvilku to přestane.Protože se nedalo presně určit z kterého kola skřípání vychází a koupit oba třmeny není levná věc navíc když to tím nemusí být,sem koupil 2nové sady pístků a s těsněním a v třmenech je vyměnil a byl 3dny klid.Pak to dělalo opět.Před nandáním zimního obutí sem drzdy opět proles testičky byly opotřebeny na obou stranách zhruba stejně, jen na jedný byl z boku odlepen plech který tam výrobce lepí,tak sem ho odtrh a byl 3 měsíce klid a pak to začlo znova jenže tet pozoruje že je skřípání stále hlasitější a přehluší i rádio a dělá to stále at v zimě na nových plechach a gumách nebo v létě nebo za deště na elektronech a po ujetí 10km Vloni sem byl na Slovensku měl sem to tam 750km a každých 150km sem musel stát protože se to nedalo poslouchat a navíc ten strach co asi uletí nebo co stratíme.Pak jsme opět mohli pokračovat par kylometru než to zase začlo a než nasledovala opět pausa.Je to stále stejné tuknu na brzbu a chvilku je klid nekdy to dělé při jízdě po rovince stačí lehce zatočit do 1 nebo 2 strany a přestane to ale po návratu opět začne,to same když to začne při mírné zatáčce a volant srovnám přestane a o kolem do kola,takže jezdím jeko bych měl pár panaku tvrdého v sobě. Nedavno sem potkal známého take si koupil Felinu z 95.a vypadlo z něj že ho trápí to samé. Chlapy muže nám někdo poradit co s tím Dík

6.2.10, 03:33
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
až to bude dělaz zastav zvedni kolo a zatoč a zjisti jestli to kolo hodně nepřibržduje a jestli se točí OK mohli by to být ložiska anebo dost často se tu projevuje rozbitej homokloub...di na to vylučovací metodou

6.2.10, 18:58
Profil ICQ

Příspěvek 
Co to znamená drnčí volant? Tohle může být buď ložisko, nebo kloub a nebo taky jen debilní kamínek lítající mezi plechem a kotoučem.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

6.2.10, 19:12

Příspěvek 
Kamínek to 100% není a drnčení volantu,dalo by se to přirovnat jako když na stolní bruzce brousíš kus např.trubky tak takovéhle drnčení nebo chcešli vydrace co dostáváš do rukou jdou i do volantu

Juro - tvou radu s protočením kola zkusím hned jak to bude možhé právě mi neslouží rameno přede 2dny sem sebou sek na lyžich a mam to naražený takže hned jak to pujde vrhnu se na to.

Dík

9.2.10, 20:15

Příspěvek 
A ještě koukni na ten plech co je kolem kotouče ze zadní strany aby měl všude dostatečnou mezeru od kotouče. Jo a když jsi měnil pístky v třemnu tak ten třem když nasadíš zpět na auto tak chodí volně do stran na těch vodících čepech?

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

9.2.10, 20:21

Příspěvek 
zkusmo udělej náběhy na brzd. deskách - mi to robilo to same (do volantu také jak od brusky- prostě proti srsti) - byly to nerovnoměrné čepy vodící, vyšmajchaný způsoboval že deska "visela" rypákem dopředu a lehce si rezonovala :) Atypické čepy to zpraqvily

9.2.10, 22:51

Příspěvek 
Koukal sem na ty plechy za kotoči a jsou ok nikde to nedrhne. Chci se zepta,čím namažete ty vodící čepy???? je na to třeba nějaké určité mazivo?

13.2.10, 00:02

Příspěvek 
Já dostal přímo k opravné sadě s novými vodícími čepy i speciální vazelínu. Její výhoda spočívá v tom, že na její vlastnosti nemají vliv ani velké teploty, které při brzděním vznikají.

13.2.10, 00:36

Příspěvek 
Bych to viděl spíš na homokyneťák, že má v jedné poloze pertl a seká se v ní. Zkus rozhodit poloosu od náboje a pokývej kloubem ve všech polohách, jestli nedrhne.

13.2.10, 09:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Minulý týten přijel ten kamarad co měl ten samí problém,já ještě neměl ruku schopnou provozu takže si za mé asistence rozebíral vše sám.Na kole kde něl onen problém jsme po sundání kola našli kotouč v dezolátním stavu,no těško popsat a destičky sotva2mm a to to měl měsíc po technické kde mu nějací ,automechanici, dělaly prahy,lemy a komplet brzdy a onu technickou.Po tom co sem viděl sem jen konstatoval že jediné co vidělo technickou byly pouze papíry na razítko a SPZ na samolepky protože tohle nemělo na čem brzdit a to nemluvě o ruční brzdě kde mu vyměnily pouze lanka a po zatažení ručky na kopci se auto vklidu rozjelo jako nic .Tak sem mu dal staré destičky co mi zustaly z fačka stim at si koupí nove + kotouče + obě sady pístku do třmenu a vše dáme nové.

Druhý den jsme vše od kotouče,všech gum.manžet,pístku a destiček vyměníly byla to fuška všchno sundat protože bylo vše zapečené, se mu prý 3dny před tím kolo seklo a měl co dělat aby auto udržel na cestě domu.Kotouč prý jen svítil. Jen hadička nešla sundat z držáku v podběhu a skoro mu zustal v ruce tak tu jsme neměnily.Pak jsem musel do práce tak jsme 2stranu nechaly na2dny později.Ta šla v pohodě i kotouč na ní vypadal normálně ale vše jsme vyměnily za nové a na hadičku kašlaly.Na druhý den jsem měly domluvenou nějakou akci jenže ejhle kamoš ramo píše že se mu po 3dnech ježdění seklo kolo ktere jsme dělaly první (to problemové) a nemoch ani zacouvat na parking a že odpoledne přijede jak jsme vše rozebraly
destičky byly na třmenu tak napečený že jsme je musely odseknout a manžeta na pístku už tak netěsnila koupily jsme novou daly vše zpět a postily se do držaku co držel tu osudnou hadičku až po pul hodině ta blba podložka povolyla a vylezla a vyměnily novou hadici a tet už jezdi týden a je klid. Ta stara hadice nešla profouknout ani kompresorem byla zabetonovaná.Ručku jsme tak nějak poladily že tet aspon po zatažení stojí ale bude třeba to též rozebrat.

Dnes sem konečně moch na ty mé brzdy kouknot ,koupil sem nové hadičky a pro sichr jednu sadu gum.manžet na přetěsnění pístku třmenu.A taky se později hodile. Stranu co mi dělala problemy sem rozebral a po odmontování třmenu sen si náhodou všim že v tom nejmín přístupnem místě v něm je kousek povilezlé nanžety co je přetažená přes pístek a vsazená do něj.Tak sem to vyčistil vyměnil i tu hadičku, no a snad to bylo ono.To ukáže následující měsíc.Každý měsíc najezdím 1200 až 1500km

Chlapy zatím dík za rady

28.2.10, 01:30
Mistr mechanik

Příspěvek 
Drak píše:
Bych to viděl spíš na homokyneťák, že má v jedné poloze pertl a seká se v ní. Zkus rozhodit poloosu od náboje a pokývej kloubem ve všech polohách, jestli nedrhne.

draku coto je pertl pár lidí to slovo užívá nevím co to je dík miloš

28.2.10, 10:23

Příspěvek 
Citace:
vše jsme vyměnily

Šikovný holky.

28.2.10, 11:23
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ]